Δεμένα τα πλοία – 24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε εξέλιξη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία μέχρι και απόψε τα μεσάνυχτα, λόγω της 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Η ΠΕΝΕΝ κήρυξε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία για σήμερα Πέμπτη ενώ σε σχετική ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προειδοποιητική απεργία.

Αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Στο επίκεντρο της πάλης της ΠΕΝΕΝ είναι τα αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, η αντιδραστική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των Ναυτεργατικών οργανώσεων, τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί ραγδαία όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και τα εργασιακά προβλήματα που οι εφοπλιστές βρήκαν την ευκαιρία με την υγειονομική κρίση και καθημερινά παραβιάζουν τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών που είναι κατοχυρωμένα στην Ναυτική νομοθεσία».

Τονίζει δε ότι «η απόφαση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία είναι η πρώτη που λαμβάνεται από ένα ναυτεργατικό σωματείο μετά από 41 χρόνια».

Ακόμα σημειώνει πως «Στα αγωνιστικά βήματα και ο σχεδιασμός της ΠΕΝΕΝ δεν σταματούν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία.» ενώ καλεί« τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να συσπειρωθούν στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της ΠΕΝΕΝ, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο ανεξάρτητα από ειδικότητα μέσα στα πλοία, όλους τους απόμαχους του κύματος, να δώσουμε την δική μας αγωνιστική απεργιακή απάντηση στις 24/9 βάζοντας μπροστά τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά μας.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.