ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα, στη Βουλή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Στη συνάντηση από το ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το ζήτημα της μη επέκτασης και της μη υποχρεωτικότητας, από το Υπουργείο Εργασίας, της ΣΣΕ του επισιτισμού, που υπογράφτηκε το Δεκέμβρη του 2019 και αφορά 300.000 εργαζόμενους, μεταξύ αυτών τους διανομείς και άλλους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τέθηκε επίσης, η απαίτηση των ξενοδόχων, κατά τη συζήτηση για την υπογραφή της ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για μείωση των αποδοχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με κατάργηση ρυθμίσεων της ισχύουσας ΣΣΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και της ομοσπονδίας για τις ΣΣΕ, τις εργασιακές σχέσεις και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις. Ανέδειξε τις συνέπειες από τους αντιασφαλιστικούς νόμους για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, που επιδεινώνονται με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ. Τέλος, κάλεσε για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

 

24/1/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.