ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”


0
(0)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με πολυπληθή αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ». Από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχε επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας “Ελλάν Πασσέ” ήταν ο Πρόεδρός της, Βασίλης Πάντζος συνοδευόμενος από το νομικό της σύμβουλο, Ηλία Γιαννόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της “Ελλάν Πασσέ” ενημέρωσαν αναλυτικά την αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρομά κοινότητα στη χώρα μας, ιδιαίτερα για τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της απασχόλησης, της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης, της περιθωριοποίησης και της ρατσιστικής μεταχείρισής τους από το κράτος και την τοπική διοίκηση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την πλευρά του, εξέφρασε τη σταθερή και αμέριστη υποστήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους και συγκεκριμένα στην πλήρη και σταθερή εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, στην πρόσβαση χωρίς εμπόδια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση, την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να νομιμοποιηθούν όσοι ασκούν εμπορικές δραστηριότητες (μικροπωλητές κλπ.), την ένταξη στο σχέδιο πόλης των οικισμών όπου κατοικούν και τη δημιουργία επαρκών υποδομών, τη λειτουργία ιατρείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και τμημάτων βοηθητικής διδασκαλίας για τα παιδιά των Ρομά, ώστε να εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός, την αντιμετώπιση κάθε μορφής διακρίσεων σε βάρος τους, καθώς και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των θυμάτων Ρομά της ναζιστικής θηριωδίας. Ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την προώθησή τους.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr