ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 134 εργαζόμενοι, αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αλλά και τους συνεχείς εκβιασμούς της εργοδοσίας (συμφερόντων Λαυρεντιάδη), η οποία όχι μόνο αρνείται να εφαρμόσει τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων, αλλά και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στο εργοστάσιο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους, λέγοντας τους ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να προωθεί τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους και μέσα στη Βουλή, όπως έκανε με την πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας.

Τόνισε πως με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του εργοστασίου, το οποίο αποτελεί τη μοναδική πλέον λιπασματοβιομηχανία που έχει η χώρα μας, με όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογική σύμβαση, τουλάχιστον με όσα προέβλεπε ο Οργανισμός του 2009, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και μέτρα για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

 

 

3/2/2020                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.