ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα και τη Διαμάντω Μανωλάκου, συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στη Βουλή, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Στη συνάντηση η Ομοσπονδία κατέθεσε τις προτάσεις της, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και αφορούν στη λήψη κυβερνητικών μέτρων, αλλά και μέτρων από τους Δήμους, ώστε να μπορέσει “η Ελλάδα να μπει στην τροχιά των χωρών που δεν έχουν αδέσποτα και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο, όσον αφορά στα ζώα συντροφιάς”. Επίσης τονίστηκε από την Ομοσπονδία η στάση του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ήταν το μόνο κόμμα που έδωσε θετική ψήφο για την προστασία των άγριων ζώων και ζώων παραγωγής.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκε ως δημιουργικές και ρεαλιστικές τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, ειδικά για τη δημιουργία φορέα δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης ζώων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από το ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή για την προώθησή τους μέσα από προτάσεις για τη νομοθέτησή τους.

 

 6/9/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Παρεμβάσεις του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ ΑΝΤ1: Τα μέτρα της κυβέρνησης στη ΔΕΘ ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο, όχι τους εργαζόμενους

Προσχηματικά τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτέμβρη. Όπως είπε, τα μέτρα ευνοούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αφού οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις παραμένουν, τα πρωτογενή πλεονάσματα που επίσης παραμένουν σημαίνουν συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα.

Επισήμανε ότι η κίνηση της κυβέρνησης να μειώσει το φορολογικό συντελεστή φέτος από το 28 στο 24% και του χρόνου στο 20% σημαίνει πως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος της φορολογίας, αφού τα φορολογικά έσοδα του κράτους προβλέπεται να παραμείνουν ίδια με τα προηγούμενα χρόνια.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζει, θα φέρει νέα σκανδαλώδη προνόμια για το κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων με πιο χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, τα εμπόδια στην απεργία, εισάγοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία των εργαζομένων για την κήρυξή της.

Όσον αφορά το πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων, επισήμανε το παιχνίδι που παίζεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία κ.ά. σε βάρος των ξεριζωμένων αλλά και των λαών των άλλων χωρών. Υπογράμμισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, ενώ με τις συνθήκες Δουβλίνο Ι και ΙΙ, μετατρέπει τις χώρες εισδοχής σε χώρες παραμονής κι εγκλωβισμού των μεταναστών και προσφύγων.

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για μεταφορά τους από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα, σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για τη μετάβασή τους στις χώρες προορισμού τους, ενώ πρόσθεσε πως η χρηματοδότηση της ΕΕ πρέπει να πηγαίνει απευθείας στο κράτος και όχι στις διάφορες ΜΚΟ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.