ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


0
(0)

Συναντήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Νίκο Σοφιανό, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ και τον Γιάννη Δελλή βουλευτή του ΚΚΕ.
Στη συνάντηση, έγινε ενημέρωση για τον νομοθετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας. Από την πλευρά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος τονίστηκε ότι το φλέγον ζήτημα σήμερα είναι να λυθούν με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας τα σοβαρότατα προβλήματα στο σύνολο των συνθηκών φοίτησης και εκπαίδευσης των μαθητών στα σχολεία, των νέων που βρίσκονται στα ΑΕΙ της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, η ανάγκη για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ, η άμεση επίλυση του προβλήματος των μετεγγραφών των φοιτητών, η συνολικότερη ανάγκη για ανέγερση νέων εστιών.
Ως προς τον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίστηκε η ανάγκη για άμεσους μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, που θα καλύψουν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν, η εξασφάλιση ουσιαστικών όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής. Επίσης, από την πλευρά του ΚΚΕ, αναδείχτηκαν μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του ευαίσθητου χώρου της Ειδικής Αγωγής.
Αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ΚΚΕ μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις του.
Ως προς τα γενικότερα ζητήματα της πορείας των πανεπιστημίων και της στρατηγικής της κυβέρνησης, όπως εκτέθηκε, τονίστηκε από την πλευρά του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχει έδαφος συγκλίσεων. Η θέση του ΚΚΕ πηγάζει από τη συνολικότερη τοποθέτησή του για τα πανεπιστήμια, που δεν θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και θα έχουν στο επίκεντρό τους τις ανάγκες μιας κοινωνίας, όπου το κριτήριο του κέρδους θα έχει βγει από τη μέση και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την απορρόφηση των αποφοίτων επιστημόνων θα εδράζεται στο γεγονός ότι ο πλούτος που θα παράγεται θα ανήκει στους εργαζόμενους.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *