Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στη Βουλή, συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κόμματος κ. Ν. Καραθανασόπουλου με τις κ.κ. Θάνου Βασιλική και Νάκου Άννα, μετά από αίτημα των τελευταίων, με θέμα τις εξελίξεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε τα εξής:
Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η στάση του αυτή σχετίζεται με το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των άλλων «Ανεξάρτητων Αρχών». Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη μια επιτροπή, όταν τα μέλη της ορίζονται, κατά βάση, από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και όταν αυτά είναι αναγκασμένα να στηρίζουν ένα αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, που επιβάλλει το ευρωενωσιακό και εγχώριο νομοθετικό πλαίσιο.
Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε φωτογραφικές διατάξεις, που αξιοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ, για να διασφαλίσουν την υλοποίηση των σχεδιασμών τους.
Το ΚΚΕ τοποθετείται από θέση αρχής με το “παρών” στη διαδικασία επιλογής των προσώπων που απαρτίζουν τις «Ανεξάρτητες Αρχές» όχι ως προσωπική μομφή, αλλά για το γεγονός της συμμετοχής τους σε αυτές τις Αρχές.
Τέλος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας των εκκρεμών υποθέσεων που διαχειρίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΑΘΗΝΑ 29/8/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.