Δασικοί χάρτες και μεταφορά αγροτικών προϊόντων στην ατζέντα συνάντησης της ΕΑΣΗ με την Περιφέρεια Κρήτης


0
(0)

«Οι δασικοί χάρτες περιέχουν πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλη την Κρήτη και θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγησή τους». Αυτό τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης του νησιού.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μύρων Χιλετζάκης.
Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ζήτησαν παράταση της εφαρμογής των δασικών χαρτών καθώς και να υπάρξει διαδικασία νέας αξιολόγησης, ώστε να αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που δεν θα περιλαμβάνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Πρόταση που βρίσκει σύμφωνη την Περιφέρεια Κρήτης.

Απεργία πλοίων

Αναφορικά με την απεργία των πλοίων, επεσήμαναν την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στη μεταφορά των προϊόντων, δεδομένου ότι υπάρχουν παρά πολλές παραγγελίες για αμνοερίφια που πρέπει να παραδοθούν σύντομα στην Αθήνα, όπως και μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, καθώς και ελαιόλαδο. Όλα τα προϊόντα παραμένουν στην Κρήτη ενώ υπάρχει σχετικό εμπορικό ενδιαφέρον για μεταφορά στις διεθνείς αγορές. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την στήριξή του στην εξεύρεση λύσης ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για το θέμα.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *