Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο διέκοψε – Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά και τις ποινές


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Για τις έντεκα αύριο το πρωί διέκοψε τη συνεδρίασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες των υπόλοιπων συνηγόρων για τα ελαφρυντικά.

Άλλαξε η πρόταση της εισαγγελέως – Για ποιους ζητά ελαφρυντικά

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα, πρότεινε η εισαγγελέας. Πρόταση που δεν αφορά βεβαιως τους 7 πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πριν από αυτό η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού σε 3 πρώην βουλευτές, τους Στάθη Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Όπως είπε από τη στιγμή που δεν έχουν  διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα. Για όλους τους υπόλοιπους προτεινε να μην τους δοθεί κανένα ελαφρυντικό καθώς όπως είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Μετά την πρώτη πρόταση της οι δικηγόροι των υπολοίπων κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη και μόνο επανήλθαν ζητώντας και για τους δικούς τους εντολείς το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.