Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά που θα κρίνει τις ποινές


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει σήμερα το αποτέλεσμα της πολύωρης διάσκεψης επί των ελαφρυντικών, για κάθε έναν από τους δεκάδες ενόχους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10π.μ που η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη θα αναγνώσει την κρίση του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν λόγοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων.

Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της κομβικής σημασίας απόφασης του για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν.

Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά αν κρίνει ότι η προσωπικότητα, τα εγκλήματα και η μορφή της δράσης των καταδικασθέντων αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας. Κάτι τέτοιο, εκτιμάται από πολλούς νομικούς ότι δεν είναι απίθανο στην περίπτωση των επτά καταδικασθέντων για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση έχουν διαρκή δράση από το 2008 έως και το 2013.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ποινών και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Ο καταδικασμένος ως μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, είχε ανακοινώσει πως θα δώσει το παρών στη σημερινή διαδικασία και μάλιστα είχε ζητήσει «συγκέντρωση συμπαράστασης» έξω από το Εφετείο. Σημειώνεται πως ο καταδικασθείς δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτήν την φάση της διαδικασίας.

Τ δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 από τους 68 κατηγορούμενους. Επτά κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα ενώ, από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 ως μέλη της.

Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν στην δολοφονία Φύσσα και στην επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, καθώς και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ – υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Οι ποινές για εγκληματική οργάνωση κυμαίνονται για 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.