Δίκη Λεμπιδάκη: Με σεντόνι είχαν καλύψει τη σκάλα που οδηγούσε στον επιχειρηματία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Δεν έλειψε και η διακοπή της δίκης λόγω έντασης

Συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη στα δικαστήρια Ηρακλείου με την απουσία ωστόσο του επιχειρηματία.

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε σε παρακολούθηση το 2017 τότε που είχε απαχθεί ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο ίδιος μάλιστα αστυνομικός συμμετείχε και στην επιχείρηση απελευθέρωσης. Περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι στη σοφίτα στη μάντρα στην οποία βρέθηκε ο Λεμπιδάκης αναφέροντας ότι η εσωτερική σκάλα του σπιτιού ήταν καλυμμένη με σεντόνι.  Οι αστυνομικοί όταν μπήκαν μέσα έβγαλαν το σεντόνι, ανέβηκαν πάνω και είδαν δυο δωμάτια, στο ένα ήταν ο Λεμπιδάκης. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και μέσα δεν είχε κανένα φως. Τον εντόπισαν  με φακό.

Ο ίδιος περιέγραψε αναλυτικά το πως έγινε μια από τις παρακολουθήσεις: Συγκεκριμένα ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητα των αστυνομικών ένα χιλιόμετρο μακριά από τα κρησφύγετα και οι ίδιοι πήγαιναν πεζή 100 μέτρα από τα κρησφύγετα φορώντας αλεξίσφαιρα. Ενώ σε μια από τις παρακολουθήσεις) πήγαιναν στο κρησφύγετα με σβηστά φώτα αυτοκινήτου, παρότι ήταν βράδυ και επίσης έφευγαν με σβηστά φώτα.

Ανέφερε επίσης ότι οι δράστες ήταν πολύ προσεκτικοί ενώ ακολούθησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικού που συμμετείχε σε έρευνα και κατηγορουμένου.

Ο αστυνομικός κατέθεσε πως, μετά τον εντοπισμό του επιχειρηματία, μαζί με άλλους αστυνομικούς πήγε να ερευνήσει το σπίτι ενός από τους κατηγορουμένους . Μόλις τον ακινητοποίησαν προκειμένου, να διεξάγουν την έρευνα οι αστυνομικοί, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος τους απώθησε. Στο άκουσμα αυτού ο κατηγορούμενος  σηκώθηκε πάνω κι ήθελε να μιλήσει ενώ όσο συνέχιζε να καταθέτει ο αστυνομικός αυτός έλεγε. “Πολλή φαντασία” για τον αστυνομικό.

Αποτέλεσμα ήταν λόγω της έντασης να διακοπεί η δίκη με τον κατηγορούμενο να εκστομίζει άσχημους χαρακτηρισμούς όπως  «ψεύτη, τρισάθλιο, αστείο και ανώριμο”.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος ζητούσε από τον αστυνομικό να περιγράψει το σπίτι του και μετά τον καλούσε να «ορκιστεί στα παιδιά του ότι έλεγε αλήθεια». Η δίκη ολοκληρώθηκε για σήμερα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

Συνέχεια στην εκδίκαση για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία, ο οποίος παρέμεινε “όμηρος” στα χέρια των απαγωγέων του για έξι μήνες, το 2017,ξεκίνησε με καταθέσεις αστυνομικών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο

Αφότου κατέθεσε αστυνομικός της Τροχαίας, σειρά είχε αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην παρακολούθηση ενός από τα κρησφύγετα στην περιοχή Βρασκάς στα Χανιά.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.