Δίκη Λεμπιδάκη: «Δε μου επιτρέπεται να μιλήσω» υποστήριξε κατηγορούμενος


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Παρουσία του επιχειρηματία η συνέχιση της πολύκροτης δίκης με τις απολογίες των κατηγορουμένων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η απολογία του 44χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών όπου κρατούντο όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Απολογούμενος ενώπιον της Έδρας ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που τον ενέπλεξε στην απαγωγή υποστηρίζοντας πολλές φορές ότι «δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω», απαντώντας έτσι στις επίμονες ερωτήσεις της Έδρας.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τόνισε με έμφαση ότι «έχουμε αντιληφθεί ότι ο κύριος Λεμπιδάκης δεν μιλάει. Σας λέει κάτι αυτό;». Ωστόσο στις ερωτήσεις της Έδρας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε επανειλημμένα να κατονομάσει το άτομο που, όπως υποστηρίζει, τον ενέπλεξε στην υπόθεση «δε μπορώ να σας πω, όσο δε μιλάω έχω ασφάλεια» ανέφερε με την Έδρα να απαντά άμεσα «βλάπτετε τον εαυτό σας και αφήνετε κάποιους άλλους να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Από την πλευρά της, η Εισαγγελέας της Έδρας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο απηύθυνε την παραίνεση «εάν πράγματι η εμπλοκή στην υπόθεση ήταν μια παρέκκλιση στη ζωή σας και έχετε μετανιώσει θα πρέπει να μιλήσετε» με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται: «φοβάμαι αυτούς που δίνουν τις εντολές και αυτούς που καλύπτουν τις πράξεις αυτές» με τον κατηγορούμενο να προσθέτει «έχετε αναρωτηθεί τι φοβάται ο κύριος Λεμπιδάκης;».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε από την Έδρα εάν είχε δει όπλο, κατά το διάστημα που κρατούντο όμηρος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης στη μάντρα του, εκείνος υποστήριξε ότι δεν είδε κανένα όπλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απολογία του πρώτου κατηγορούμενου διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες ενώ παρών στη Δίκη ήταν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. Στη συνέχεια το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγη ώρα και αναμένεται η συνέχιση της δίκης με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.