Δίκη Λεμπιδάκη: Αθωώθηκαν 2 από τους 12 κατηγορούμενους


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ηπιότερη σε σχέση με την πρωτόδικη η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων
Αρκετά πιο ήπια από την πρωτόδικη είναι απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο για τους 12 κατηγορούμενους για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα η κατηγορία της “εγκληματικής οργάνωσης” μετατράπηκε σε “συμμορία”, που είναι πλημμέλημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αθωωθούν δύο από τους κατηγορούμενους, για τους οποίους είχε προτείνει αθώωση λόγω αμφιβολιών και η Εισαγγελέας της Έδρας.
Ειδικότερα κρίθηκε αθώος ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, πρώην γαμπρός του φερόμενου ηγετικού στελέχους.

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών. Είναι ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων, για τον οποίο η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα υπό όρους.

Αθωώθηκε επίσης 43χρονος Ρεθυμνιώτης που διαμένει στην Αθήνα, και ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης, εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης.

Είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών και είναι ο έτερος κατηγορούμενος που πήρε ανασταλτικό στην έφεση υπό όρους.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. Ακολούθως το δικαστήριο θα αποφασίσει σε ποιους θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά, για να καθοριστούν στη συνέχεια οι ποινές.

cretalive.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.