Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη – Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Την ενοχή του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος αλλά και του μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία έκριναν, αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου. Και οι τέσσερις αντιμετώπιζαν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σε ό,τι αφορά στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τελικά επέβαλε δέκα έτη κάθειρξη στον κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος και στο μεσίτη της περιοχής της Ομόνοιας για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο  αποφάσισε η έφεση των δύο καταδικασθέντων να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Έτσι, ο μεσίτης οδηγείται στη φυλακή ενώ ο 77χρονος κοσμηματοπώλης, όπως νωρίτερα ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, θα εκτίσει την ποινή του κατ’οίκον.

10

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.