Δήμος Ιεράπετρας: Αίτημα αναστολής των κατεδαφίσεων στο παραλιακό μέτωπο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, της Αντιδημάρχου, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, κ. Γιώργου Ασπραδάκη, του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιώργου Προϊστάκη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελου Μπινιχάκη, του Προέδρου Καφέ-Εστίασης, κ. Εμμανουήλ Μιχελαράκη, του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, κ. Εμμανουήλ Λουτσέτη και του Ειδικού Συνεργάτη, κ. Σπύρου Λαποκωνσταντάκη.

Στην ατζέντα της συζήτησης περιλήφθηκαν η εκτέλεση των αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας (ύφαλος-κυματοθραύστης) που ξεκινάει άμεσα, το θέμα της εξομοίωσης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας, τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αυθαίρετες κατασκευές και η συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Πρωτεύων στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ποιοτική, κοινωνικοοικονομική και αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας μέσα από έργα ουσίας που θα βελτιώσουν ποιοτικά τη ζωή των δημοτών και θα αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη μέσω της προσέλκυσης επισκεπτών και τουριστών.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ απαράδεκτη στην παρούσα φάση την άμεση υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο. Είναι ανεπίτρεπτο εν μέσω της υγειονομικής και της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τους πολίτες, να μη δοθεί στους καταστηματάρχες ευκαιρία να ανακάμψουν οικονομικά κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αλλά να κινδυνεύουν να πληγούν ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε την αναστολή της κατεδάφισης όλων των αυθαίρετων κατασκευών.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό, κ. Πλακιωτάκη, για τη συνεχή στήριξή του στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των λιμενικών υποδομών της Ιεράπετρας, για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την άρση των κατεδαφίσεων και για τη θετική ανταπόκριση του στο αίτημά μας για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών και έργων για την αλλαγή του παραλιακού μετώπου της πόλης»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.