Δήλωση του Νίκου Φίλη, Τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


0
(0)

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα είχε καλέσει την κυβέρνηση να συζητήσει με όλα τα κόμματα, παρουσία της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΔΥ, το μέγα θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων, πλην βέβαια της Γ΄ Λυκείου που επιβάλλεται να ανοίξει λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων και των πτυχιακών στο Πανεπιστήμιο που πρέπει να διεξαχθούν.

Ματαίως!

Η κυβέρνηση αποφάσισε για πολιτικούς λόγους να αναλάβει μόνη της το μεγάλο και αχρείαστο υγειονομικό ρίσκο της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και της Α΄και Β΄ Λυκείου.

Κι αυτό παρά τη διάσταση απόψεων στον ιατρικό κόσμο και την αντίθεση ή τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης. “Σπάει” έτσι μονομερώς τη μέχρι τώρα συναίνεση που υπήρχε μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια συναίνεση που την τραυματίζει καθημερινά με τις πρακτικές της, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, και τις αντιδημοκρατικές νομοθετικές πρωτοβουλίες (περιβάλλον, παιδεία κλπ).

Τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε διεξοδικά τις αντιρρήσεις του. Ανεπαρκείς σχολικές υποδομές, διαστάσεις αιθουσών και προαυλίων, συγχρωτισμός ανάμεσα στα παιδιά, υψηλός μέσος όρος ηλικίας εκπαιδευτικών, υποκείμενα νοσήματα, καμία πρόβλεψη για τεστ στους εκπαιδευτικούς, επιστροφή χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην υπηρεσία τους από τον τόπο κατοικίας τους, διακινδύνευση οικογενειών μετά την επιστροφή των παιδιών στα σπίτια τους, εκπαιδευτικοί με παιδιά στο δημοτικό κλπ. Φαίνεται ότι, εισακούστηκε, τουλάχιστον, για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και μερικώς για τα Δημοτικά, τα οποία ενδεχομένως να (μην) ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Σήμερα ακούσαμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης από την υπουργό Παιδείας και τις υποστηρικτικές εξηγήσεις του κυρίου Τσιόδρα.  Δεν μας έπεισαν ότι υπάρχει ολοκληρωμένο και ασφαλές σχέδιο για ένα τέτοιο εγχείρημα. Μάλλον αύξησαν τις ανησυχίες μας, με δεδομένες τις διαφωνίες μέσα στον ιατρικό κόσμο και τη διεθνή εμπειρία. Οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν την αντίθετη πορεία και ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Ενώ, στη Γερμανία κρατίδια ξανακλείνουν τα Λύκεια μόλις διαπίστωσαν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα εξαιτίας του βεβιασμένου ανοίγματός τους. Στο Βέλγιο εξαγγέλλουν τη δωρεάν προμήθεια όλου του πληθυσμού με μάσκες, ενώ,  ταυτόχρονα διενεργούν 25.000 τεστ για τον ιό ημερησίως, ακριβώς για να προλάβουν μια νέα «σχολική» έξαρση. Εδώ έχουν γίνει μόνο 72..000 από την αρχή της πανδημίας και ο σχεδιασμός παραμένει ακλόνητος! Και βέβαια ούτε λόγος για δωρεάν διανομή μασκών και υλικών προφύλαξης, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ,

Το άνοιγμα των σχολείων για μόλις 10 ημέρες πραγματικού χρόνου μαθημάτων και με πλήθος εξαιρέσεων που καθιστούν προαιρετική την προσέλευση των μαθητών, είναι βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις θα καταλήξει σε θέατρο του παραλόγου! Θα έχουμε ανοιχτά σχολεία-φαντάσματα, μόνο και μόνο για να μπορεί η κυβέρνηση να σκηνοθετεί μια επίπλαστη κανονικότητα, με το μάτι στραμμένο στην πολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας.

Προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για το αχρείαστο και  υπαγορευμένο από μικροπολιτικούς υπολογισμούς βεβιασμένο και αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων και την καλούμε να επανεξετάσει τις αποφάσεις της. Δεν υπάρχει το παραμικρό παιδαγωγικό επιχείρημα γιατί επιβάλλονται  και τι εξυπηρετούν δέκα όλες κι όλες μέρες σχολείου. Αυτό που υπάρχει είναι ο βαρύς εθισμός αυτής της κυβέρνησης στον “ετσιθελισμό”, τον κυνισμό και την αλαζονεία της εξουσίας. Η εξάρτησή της και οι αιμομικτικές σχέσεις με παντός είδους ιδιωτικά συμφέροντα, τύπου βάουτσερ και όχι μόνο,  ειδικά στο χώρο της παιδείας, Δυστυχώς, αυτή τη φορά  η κυβέρνηση επέλεξε να παίξει τα  ευτελή  πολιτικά της παιχνίδια πάνω  στην υγεία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Κρίμα!

Έφη Αχτσιόγλου: “Το μέγεθος της ύφεσης συναρτάται απόλυτα από την πολιτική της κυβέρνησης”

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στον τ/σ “Ioniantv

“Το μέγεθος της ύφεσης συναρτάται απόλυτα από την πολιτική της κυβέρνησης”

 Την ανάγκη να παραταθεί άμεσα η προστασία της πρώτης κατοικίας επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον τ/σ “Ionian tv”.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εξ αρχής -και μάλιστα δύο φορές- τροπολογία για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020. Επίσης, έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να καταθέσει σχέδιο για το πώς θα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια, ώστε να προστατεύει πραγματικά τους ανθρώπους που έχουν αδυναμία πληρωμής και όχι αυτούς που είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Βρισκόμαστε στο παρά ένα και νομικά δεν υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. Αυτό που διαρρέεται από την κυβέρνηση για πολύ μικρή παράταση λίγων ημερών δεν δίνει καμία διασφάλιση για την επόμενη μέρα. Εν μέσω καραντίνας, ενώ οι άνθρωποι επιβαλλόταν να μείνουν στο σπίτι και σώρευαν χρέη, είναι τραγικό να διακυβεύεται η πρώτη κατοικία τους», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολείων τόνισε ότι «είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί για το βιαστικό άνοιγμα των σχολείων, τα οποία η ίδια η κυβέρνηση χαρακτήριζε “υγειονομική βόμβα”. Δεν αιτιολόγησε συγκεκριμένα γιατί κάνει αυτή την επιλογή. Υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στην επιστημονική κοινότητα για το κατά πόσο αυτό είναι θεμιτό ή όχι. Ιδίως τα παιδιά είναι πολύ πιο δύσκολο να τηρήσουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να δει ποιο είναι το όφελος, ενώ το ρίσκο είναι προφανές και πολύ μεγάλο. Γιατί μία τέτοια απόφαση, για να υπάρξει μία περίοδος διδασκαλίας ούτε 20 ημερών; Με εξαίρεση τη Γ’ Λυκείου, όπου εκεί τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και πρέπει στοιχειωδώς να λειτουργήσει μερικές μέρες για να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν πανελλήνιες, δεν βλέπουμε στην παρούσα φάση την επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν τα σχολεία».

Αναφερόμενη στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σημείωσε ότι «δεν έλαβε ένα εμπροσθοβαρές, γενναίο δημοσιονομικά, πακέτο μέτρων» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο, ένα πλέγμα εμπροσθοβαρών μέτρων για να προλάβουμε τις συνέπειες της ύφεσης, με τους εξής άξονες: πληρωμή από το κράτος των μισθών των εργαζομένων και κάλυψη του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται, δέσμευση των επιχειρήσεων ότι θα κρατήσουν τους εργαζόμενους με τις σχέσεις εργασίας που είχαν, άμεση μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, υποστήριξη των επισφαλώς εργαζομένων, των εποχικών και των μη επιδοτούμενων ανέργων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό πακέτο ήταν ύψους 26 δισ. ευρώ, τα 14 δισ. ”ζεστό” χρήμα και τα υπόλοιπα εγγυήσεις του κράτους για τον δανεισμό των επιχειρήσεων. Οι διαθέσιμοι πόροι, εθνικοί και ευρωπαϊκοί, είναι περίπου 50 δισ., εμείς προτείναμε τη χρήση περίπου των μισών».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απ’ ό,τι προτείναμε» και «το παράθυρο για αυτό το εμπροσθοβαρές πακέτο κλείνει, λόγω χρόνου». Θα έρθουμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της ύφεσης η οποία ήταν δεδομένη «αλλά το μέγεθός της δεν ήταν προδιαγεγραμμένο, είχε και θα έχει να κάνει με τις πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν και δεν στήριξαν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με απτό τρόπο». Αντιθέτως, η κυβέρνηση υλοποιεί «ένα σχέδιο για μειώσεις μισθών μέσω της εκ περιτροπής εργασίας και αναστολή των συμβάσεων χωρίς εγγύηση για το αν οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τη θέση εργασίας τους όταν ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Δ. Τζανακόπουλος: «Η ύφεση έχει υπογραφή Μητσοτάκη»

Κύρια σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή A΄ Αθήνας Δημήτρη Τζανακόπουλου στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Από τις Έξι» στους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά

«Η ύφεση έχει υπογραφή Μητσοτάκη»

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «θα καλωσορίσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξε να απουσιάζει και να κυβερνά μέσω διαγγελμάτων ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επιχείρησε και να αποδράσει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αφού δεν απάντησε στην ερώτηση που του κατέθεσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το σκάνδαλο φιάσκο των vouchers». Συνέχισε λέγοντας ότι «η ύφεση που έρχεται έχει πλέον την υπογραφή Μητσοτάκη». Ως προς τις επιλογές της ΝΔ για την οικονομία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι «το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μια πολιτική απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, επέλεξε να κάνει μια πολιτική της ελάχιστης παρέμβασης στην οικονομία και να αφήσει την αυθόρμητη κίνηση της οικονομίας να καταδικάσει τη χώρα σε μια ύφεση που, από ό,τι φαίνεται θα είναι η υψηλότερη ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημαίνει ότι τα αδιέξοδα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και οι εξελίξεις στο κοινωνικό πεδίο ενδεχομένως να καθιστούν τις εκλογές αναπόφευκτες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συνέχισε τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είχε από την αρχή του δύο βασικά στοιχεία, πρώτον την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, επειδή η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι προστατευτικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στην πραγματικότητα λειτουργούν ως αντικίνητρο στην ανάπτυξη. Επομένως κατά τη διάρκεια της κρίσης η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να επιταχύνει την αυτήν την πολιτική επιλογή. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η ΝΔ έχει επιλέξει την γραμμή της πιο επιθετικής μερίδας των μεγάλων επιχειρήσεων που θεωρούν ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για ένα νέο τσουνάμι εκκαθάρισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Ως προς τα εργασιακά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έκανε τρεις κεντρικές επιλογές: την αναστολή των συμβάσεων εργασίας, την εκ περιτροπής εργασία, και να μην εξαναγκαστούν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης να προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους καθώς δεν υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης». Προκειμένου να υπάρξει ρήτρα μη απόλυσης «θα πρέπει να υπάρξει γενναίο πακέτο στήριξης από τη μεριά του κράτους με επιδότηση του συνόλου ή του συντριπτικού μέρους τους μισθού». Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια τέτοια επιλογή και ως εκ τούτου «θα δούμε ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ότι θα εκκινήσει και μια διαδικασία απολύσεων που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.» Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει κάνει αυτήν την επιλογή «χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό χρέος ούτε κατά ένα ευρώ δεδομένου ότι η ΕΕ έχει άρει και τους περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας».

Ως προς το πακέτο στήριξης ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για 14 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξης στην ελληνική οικονομία από τα οποία δεν μας εξήγησε ποια είναι τα 10 δισεκατομμύρια». Συνέχισε λέγοντας ότι «το μέγεθος της παρέμβασης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο για να αποφευχθεί η βαθύτερη ύφεση και να μην υπάρξει καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας, να μην υπάρξουν συντρίμμια, γιατί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα χρειαστούν πολλαπλάσιοι πόροι, όχι για να αναστραφεί η κατάσταση, αλλά για να καταστεί κατά τι διαχειρίσιμη πράγμα για το οποίο πάρα πολύ αμφιβάλω». Τόνισε δε, ότι «δεν μιλάμε για ευθύνη της ΝΔ επειδή ακολούθησε τις οδηγίες των επιστημόνων σε σχέση με την αναστολή της λειτουργίας της οικονομίας, αλλά για την ευθύνη της ΝΔ επειδή δεν έκανε εκείνες τις οικονομικές πολιτικές επιλογές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν όρους άμβλυνσης των συνεπειών της κρίσης».

Γ. Ψυχογιός: Η ΝΔ εκθέτει εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ευπαθείς ομάδες αλλά και το δημόσιο χρήμα

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, στο ρ/σ “Στο Κόκκινο”

Η ΝΔ εκθέτει εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ευπαθείς ομάδες αλλά και το δημόσιο χρήμα

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, στο ρ/σ “Στο Κόκκινο” και τον Γιώργο Τραπεζιώτη:

Να διατυπώσω τη μεγάλη μας λύπη για την απώλεια του Γιώργο Πιαντέ. Άνθρωποι σαν τον σύντροφο Γιώργο που είναι αχθοφόροι ονείρων, όπως είδα να γράφεται, διεκδικούσαν μία άλλη ζωή και μία άλλη κοινωνία και θα είναι για μας οδηγός.

Η κρίση για κάποιους είναι και ευκαιρία. Πέρα από τα μέτρα κοινωνικής προστασίας τα οποία έχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί και αυτό είναι που μας φοβίζει την επόμενη μέρα. Δεν έχουμε οχυρωθεί όπως πρέπει. Οι μάσκες σε άλλες χώρες παρέχονται δωρεάν ή υπάρχει διατίμηση στην Ελλάδα έχουμε φαινόμενα εκμετάλλευσης ακόμα και αισχροκέρδειας.

Επίσης μας προβληματίζει αλλά βέβαια και όλη όλη αυτή η ιστορία με το πώς θα επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα όταν δεν έχουν ενισχυθεί με μέτρα στήριξης ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ούτε γενικότερα αυτό που λέμε κοινωνική πλειοψηφία. Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία δεν αναφέρθηκε καθόλου ο Πρωθυπουργός στα 15 λεπτά του διαγγέλματος. Υπάρχουν άνθρωποι δεν θα γυρίσουν στη δουλειά τους, που βλέπουν ότι έχουν ένα κράτος που δεν λέει ότι επιβάλλεται η ανάκληση των αναστολών εργασίας ή ότι απαγορεύονται οι απολύσεις ή ότι δεν πάμε σε μετατροπή σε εκ περιτροπής εργασία. Αλλά υπάρχουν και επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα, χωρίς επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις που έλαβαν αναστολή υποχρέωση πληρωμής, το οποίο σημαίνει διπλασιασμό υποχρεώσεων από τον Ιούνη. Μένουν άνθρωποι χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας και αρκετοί επαγγελματίες που δεν έλαβαν τα 800 ευρώ.

Μιλάμε για ύφεση ανεργία και λουκέτα αλλά αυτή η εικόνα δεν περνάει προς τα έξω από τα media. Όμως η πραγματικότητα ξεπερνά τις εντυπώσεις. Εμείς σαν αντιπολίτευση έχουμε δικαιωθεί μέχρι τώρα με τη στάση μας. Με την στήριξη συγκεκριμένων μέτρων και με την κριτική που ασκήσαμε αλλά και τις προτάσεις μας και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας που καταθέσαμε.

Υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και άνθρωποι δύο κατηγοριών για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό αποδείχτηκε μέσα από τη διαχείριση της πανδημίας. Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που έπρεπε να είναι προτεραιότητα όπως οι κρατούμενοι, πρόσφυγες και μετανάστες, ρομά, υπερήλικες δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και επαρκώς προληπτικά αλλά αφέθηκαν εκτός συστήματος, θύματα σε μία “ανοσία της αγέλης”. Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν υπάρχει καμία μέριμνα ούτως ώστε να καλυφθεί με υγειονομικό προσωπικό και και μέτρα προστασίας το σύνολο των δομών της χώρας. Είμαστε στη λογική της στεγανοποίησης του “βλέποντας και κάνοντας”, δεν υπάρχει αποσυμφόρηση από τα νησιά ίσα-ίσα υπάρχει εμπαιγμός των νησιωτών διότι αντιδρούν οι αιρετοί στην ενδοχώρα.

Στις φυλακές όχι μόνο δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να διασφαλιστούν τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι σωφρονιστικοί, αλλά τιμωρούν ανθρώπους όπως ο Δημάκης οι οποίοι διεκδίκησαν το αυτονόητο. Προχωρούν με τη λογική του αυταρχισμού, της αλαζονείας και της καταστολής σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα και στα σχολεία που θέλουν και επιδιώκουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο σοβαρό προκειμένου να εγγυηθεί τη δημόσια υγεία και πειραματίζονται.

Η κρίση είναι και ευκαιρία σε διάφορα επίπεδα και κυρίως στα θέματα της εξυπηρέτησης συμφερόντων όπως έγινε με τα voucher αλλά και στο Υπουργείο Μετανάστευσης με μετακλητούς που υπογράφουν απευθείας αναθέσεις.

Η αλαζονεία της εξουσίας η αλαζονεία του Κράτους λάφυρο η οποία δίνει το δικαίωμα σε άτομα που φυλάσσουν συγκεκριμένα πρόσωπα να συμπεριφέρονται με τρόπο απαράδεκτο. Ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν δικαιώματα ως εργαζόμενοι και έχουμε κάνει Ερώτηση γι’ αυτό, αλλά οι πρωτίστως οι πολίτες έχουν δικαιώματα και πρέπει να είναι σεβαστά από ένα κράτος που δεν θα είναι τιμωρός η εκδικητής ή θα λειτουργεί με τη λογική του ανώτερου και της αυθαιρεσίας, αλλά θα είναι εκεί για να υπηρετεί την κοινωνία.

Video link συνέντευξης:

https://youtu.be/7LFXrfRT8Bw

Ν. Παππάς: «Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

Συνέντευξη του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στον ANT1

«Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις»

«Οι άνθρωποι της αγοράς λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν. Στην επιστρεπτέα προκαταβολή της ΝΔ θα μπουν λιγότερες από 100 χιλιάδες επιχειρήσεις και μεγάλο μερίδιο θα πάει στις μεγάλες εταιρείες με τζίρους άνω των 50 εκατ. ευρώ. Εμείς προτείναμε την απευθείας ενίσχυση όλων. Όχι μόνο αυτών που έχουν ήδη πρόσβαση στις τράπεζες και με ένα τηλέφωνο έπαιρναν κεφάλαια κίνησης», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Συμπλήρωσε δε ότι «η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αδιέξοδο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε τεράστιο πλήγμα στην απασχόληση».

Με αφορμή την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, επεσήμανε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που καταγράφονται στην αγορά, καλώντας την Πολιτεία να παρέμβει για τη μείωση των τιμών, όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης. Για το ενδεχόμενο της διατίμησης στις μάσκες απάντησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία συμμετείχε στην ίδια εκπομπή, τονίζοντας πως το ζήτημα «θα διευθετηθεί από την κυβέρνηση».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεχόμενη επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως πρόκειται για κίνηση που δημιουργεί ερωτηματικά σε γονείς, κοινωνία και πολιτικά κόμματα, καθώς η πιθανή λειτουργία τους θα αφορά δέκα ημέρες. Μόνη εξήγηση για μια τέτοια απόφαση θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, «η πρόθεση της ΝΔ να χτίσει μια εικόνα κανονικότητας, ανοίγοντας τα σχολεία, για να κρατήσει το χαρτί των εκλογών ανοιχτό».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.