Δήλωση του Νίκου Καραθανασόπουλου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Με αίσθημα ευθύνης το ΚΚΕ συμμετείχε στις διαδικασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε, χωρίς φωνές και κουρνιαχτό, να προσεγγίσουμε την ουσία της υπόθεσης. Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Δηλαδή ποιο είναι αυτό; Την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, που είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Οι τελευταίες εξελίξεις των δύο προηγούμενων ημερών επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Ότι υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική, ούτε καν τυπική από ό,τι φαίνεται εξέταση αυτών των «προστατευόμενων» μαρτύρων.

Από αυτή την άποψη σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας, που είχαμε προαναγγείλει. Δηλαδή να αρθεί το καθεστώς προστασίας, έτσι  ώστε η Επιτροπή να τους εξετάσει. Δυστυχώς, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους της Προανακριτικής Επιτροπής, επέμεναν στις θέσεις τις οποίες είχαν διατυπώσει στο παρελθόν για το πώς θα γίνει η εξέταση των μαρτύρων.

Θεωρούμε ότι, παρότι διατηρούν τις μάσκες και λόγω καρναβαλιού στους «προστατευόμενους μάρτυρες», έπεσαν οι μάσκες των πολιτικών κομμάτων. Έχουμε δηλαδή μία συμπαιγνία επί της ουσίας. Δεν θέλουν, ούτε η ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, ούτε ο  ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά, να εξεταστεί η υπόθεση επί της ουσίας. Θέλουν να καλλιεργούν απλά και μόνο εντυπώσεις πρόσκαιρες, ο καθένας για το δικό του συμφέρον γιατί, τους βολεύει αυτή τη κατάσταση. Εμείς θα επανέλθουμε με την πρότασή μας περί άρσης του καθεστώτος προστασίας και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα πάει το ΚΚΕ σε μία διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων ο Νίκος Καραθανασόπουλος απάντησε ως εξής: «Στην εξέταση των μαρτύρων υπό καθεστώς προστασίας ναι δεν θα συμμετέχουμε. Το έχουμε δηλώσει καθαρά αυτό το πράγμα γιατί θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.