Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση – Απάντηση στο υπουργείο Οικονομικών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Το υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε για τις προβλέψεις της Κομισιόν μέσω «κύκλων» αλλά και επίσημα. Απαντάμε λοιπόν και στους «κύκλους» και στο Δελτίο Τύπου.

Αφού πιστεύουν ότι η πρόβλεψη για ύφεση 9.7% είναι λάθος, να το πουν και στον κ. Μητσοτάκη να μην βγαίνει να λέει 10% και εκτίθεται.

Όταν λένε ότι από την πρώτη στιγμή  είχαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να θυμούνται ότι κρατάμε πολύ καλό αρχείο.

Το αυτό ισχύει και για τις φράσεις «ο ΣΥΡΙΖΑ ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και

«ΣΥΡΙΖΑ και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες. Όπως επίσης, ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα και υπευθυνότητα.»

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος «ξύνεται σε γκλίτσες», μας κατηγορούν για την ύφεση 0.7% το 2015 οι άνθρωποι που έχουν στο ενεργητικό τους ύφεση 7.3% και 3.2%, οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν την χώρα, οι άνθρωποι που παρέδωσαν άδεια ταμεία, οι άνθρωποι που δεν ρύθμισαν ποτέ το χρέος. Οι ίδιοι άνθρωποι που παρέλαβαν ανάπτυξη 2.8% τον Ιούλιο του 2019 και πριν τον κορωνοϊό, μέσα σε ένα εξάμηνο, κατάφεραν να την ρίξουν στο 1%.

Μας κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας  οι άνθρωποι που επειδή δεν έχουν καμία αίσθηση τι θα γίνει στην οικονομία και κανένα σχέδιο να το αντιμετωπίσουν, λένε όλα τα πιθανά νούμερα για να μπορούν μετά να πουν ότι έπεσαν μέσα…

Ό. Γεροβασίλη: Αντί να κάνετε τα αυτονόητα στο προσφυγικό κάνετε ρουσφέτια σε φίλους και συγγενείς

Αντί να κάνετε τα αυτονόητα στο προσφυγικό κάνετε ρουσφέτια σε φίλους και συγγενείς

Την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό και την «ικανότητα» της να βρίσκει και σε αυτόν τον τομέα ευκαιρίες για «δουλειές»
επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς αντί ενός αξιόπιστου σχεδίου
το αρμόδιο υπουργείο φέρνει στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο το οποίο εξαντλείται σε διορισμούς μετακλητών, μυστικά κονδύλια και ρουσφέτια σε
φίλους και συγγενείς.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό εξαιρείται παντελώς το Υπουργείο Μετανάστευσης από την
νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων και γνωστοποίησε ότι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κατήγγειλε σήμερα ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας
δεν λαμβάνεται υπόψη η Αρχή από την Κυβέρνηση. Αναφερόμενη στην πρόβλεψη να έχουν δικαίωμα υπογραφής μετακλητοί υπάλληλοι υπενθύμισε ότι και στα χρόνια του μνημονίου υπήρχαν πιέσεις από τους θεσμούς για να τοποθετηθούν ιδιώτες σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια Διοίκηση.

«Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να μη γίνει κάτι τέτοιο και τα καταφέραμε. Αυτό που κάνετε σήμερα είναι χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης και ρουσφέτια σε φίλους σας και συγγενείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση εδώ και σχεδόν 1 χρόνο είναι να αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν από τις προσφυγικές ροές και τώρα να είναι εντελώς ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία» είπε η Όλγα Γεροβασίλη και απαρίθμησε τις ανακολουθίες και τις αποτυχίες της κυβέρνησης στο κρίσιμο αυτό θέμα. «Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, λάνσαρε 4-5 διαφορετικά «εθνικά σχέδια», με το ένα να αποτυγχάνει μετά το άλλο. Απ’ τις «γρήγορες επιστροφές» που δεν της βγήκαν, η ΝΔ άλλαξε ατζέντα, κάνοντας εξαγγελίες για μετεγκαταστάσεις στην ενδοχώρα. Μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών και δημάρχων της, η ΝΔ έκανε στροφή 180 μοιρών προβλέποντας στρατιωτικοποίηση των μηχανισμών και Εθνικό Συντονιστή στο Υπουργείο Άμυνας.

Και ποιος δεν θυμάται το αφρόδιχτο για ..τσούχτρες, όπως έμεινε γνωστό το «πλωτό φράγμα»; Και μετά είχαμε την επανίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης και εν τέλει …τις επιτάξεις και τις σκηνές απείρου κάλλους με ωμή βία και ένοπλες αποβάσεις στα νησιά».

Όπως επεσήμανε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ακόμη και τώρα η Κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα και φέρνει δευτερεύουσες ρυθμίσεις.
Πάνω από τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν σε τροποποιήσεις του ν.4363/19 που ψηφίστηκε από τη ΝΔ μόλις τον περασμένο Νοέμβριο».
«Με τις προβλέψεις για ύφεση να αγγίζουν το 10% και την ανεργία να οδεύει σε υψηλό δεκαετίας είναι αναγκαία η στήριξη της οικονομίας και η επίλυση του προσφυγικού», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Σίγουρα δεν είναι ώρα για παράπλευρες «δουλειές». «Δουλειές» όπως το σκάνδαλο με τις
7 πλατφόρμες τηλεκατάρτισης, οι αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις για την απολύμανση των φυλακών, οι υπερτιμολογήσεις στην 6 η ΥΠΕ, η πεισματική
άρνηση της Κυβέρνησης για διατίμηση σε μάσκες και αντισηπτικά κ.λ.π.

Κοινή δήλωση του βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Βερναρδάκη και του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού Κ. Στρατή

Η κ. Μενδώνη προσφέρει πολιτική κάλυψη στο «λεφτόδεντρο» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και δίνει άφθονο δημόσιο χρήμα σε «golden boys του συνδικαλισμού» που διώκονται από τη Δικαιοσύνη

Δύο μήνες τώρα η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη παρακολουθεί απαθής το τεράστιο πλήγμα που έχει υποστεί ο χώρος του Πολιτισμού από την πανδημία. Η πρωτοφανής αδιαφορία της για την ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού και των ανθρώπων του έχει ξεσηκώσει τη θύελλα αντιδράσεων που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Και ενώ οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό αναρωτιούνται επί δίμηνο για την απουσία της Υπουργού, αυτή προσφέρει πολιτική κάλυψη στο «λεφτόδεντρο» του περίφημου Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Και δίνει άφθονο δημόσιο χρήμα σε «golden boys του συνδικαλισμού» που διώκονται μάλιστα από τη Δικαιοσύνη για βαριά κακουργήματα, ένα εκ των οποίων είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η «εκκαθάριση εν λειτουργία» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας αποτελεί επιχείρηση συγκάλυψης των παρανομιών που έχουν συντελεστεί αλλά και επιστροφή στην αμαρτωλή λειτουργία του παρελθόντος. Για μία ακόμα φορά επιβεβαιωνόμαστε.

Η Υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι ο εκκαθαριστής που η ίδια τοποθέτησε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας προχώρησε στην πληρωμή 100.000 Ευρώ για την κάλυψη δαπανών του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ. Κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής στο ΥΠ.ΠΟ, ενώ για αντίστοιχη περίπτωση του παρελθόντος έχει ζητηθεί η επιστροφή του ποσού και διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Η κ. Μενδώνη στην απολύτως τυπική της απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση, επιβεβαιώνει τη χορήγηση του ποσού μέσω της κατάθεσης εγγράφου του εκκαθαριστή του Ταμείου, ο οποίος δηλώνει ευθαρσώς ότι εφάρμοσε κατά πλειοψηφία απόφαση του (καταργημένου) ΔΣ, με άλλα λόγια της Υπουργού Πολιτισμού και των φίλων της συνδικαλιστών. Η Υπουργός είναι προφανές ότι εμπλέκει άμεσα πλέον και τον εκκαθαριστή του Ταμείου για όλες τις έκνομες ενέργειες που γίνονται αυτήν τη στιγμή και για τις οποίες φέρουν και οι δύο ακέραια την ευθύνη.

Πέρα από την κ. Μενδώνη, η εξέλιξη εκθέτει και τον κ. Σκυλακάκη, Υφυπουργό Οικονομικών και πολιτικό προϊστάμενο του ΓΛΚ, ο οποίος συνυπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση της εκκαθάρισης. Κάποτε, ως πρόεδρος της Δράσης, ξιφουλκούσε κατά του σπάταλου και διεφθαρμένου κράτους που θα μας καταστρέψει. Τώρα, ως υπουργός, γίνεται πολιτικός «πάτρωνας» της διαφθοράς στο Δημόσιο με την υπογραφή του.

Η υπουργός ρωτήθηκε, επίσης, αλλά δεν απάντησε σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Από την πλευρά μας κατατίθεται άμεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση, πέραν των άλλων υποθέσεων κακοδιαχείρισης, και της νέας κατάφωρης παρανομίας.

Αλ. Χαρίτσης:«Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει τη λογική ανοσίας της αγέλης σε όφελος των ισχυρών»

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει τη λογική ανοσίας της αγέλης σε όφελος των ισχυρών»

 Βιάστηκε να αποδείξει η κυβέρνηση ότι επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και να χτίσει την εικόνα μιας επίπλαστης κανονικότητας, αλλά δεν συνυπολόγισε ότι λαμβάνει ένα αχρείαστο και επικίνδυνο ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων. Πήρε την απόφαση αυτή λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου, επιτρέποντας το συνωστισμό στις τάξεις, αλλά δεν συνυπολόγισε ότι έχει να κάνει με νεανικό πληθυσμό, που για μεγάλο διάστημα βρέθηκε σε περιορισμό“. Τα παραπάνω διεμηνύσε στην εκπομπή “Mega Magazino” ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στην Αγία Παρασκευή.

“Η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις αυθόρμητες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις δυναμιτίζει το κλίμα. Σαφώς όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, αλλά δεν μπορούν αυτές να αντιμετωπίζονται με επιθέσεις από τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και αποφάσεις για απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Αυτά παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. Χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές”, τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και στη “λογική κανονικότητας” που, όπως είπε, “προσπαθεί να καλλιεργήσει και στο μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη -μια λογική ανοσίας της αγέλης που θα επιτρέψει τελικά μόνο στους λίγους και ισχυρούς να επιβιώσουν“. Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ύφεση ύψους 9,7%, έκανε λόγο για ” μια πολύ μαύρη εικόνα για την ευρωπαϊκή και ιδίως για την ελληνική οικονομία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και την ανεργία. Η ίδια η Κομισιόν προβλέπει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αφανισμό“.

“Να μας απαντήσει η κυβέρνηση, η οποία πορεύεται χωρίς συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει την ύφεση αυτή; Με τα ίδια εργαλεία που σχεδίαζε όταν στην αρχή της πανδημίας μιλούσε για ύφεση 0%; Να δούμε αν το υπουργείο Οικονομικών θα διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη που προ ημερών μίλησε για ύφεση 10%, όπως διέψευσε και την Κομισιόν”, κατέληξε.

 

Δείτε εδώ το βίντεο: https://youtu.be/pEyNpUraOpI

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.