Δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Αναλυτικά η δήλωση:«Η κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση της νεολαίας, εξέφρασε τα αισθήματα του λαού, ενάντια στο φασισμό και την χούντα στη χώρα μας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και κυρίως ως προς την ανθρωποκεντρική του διάσταση:

-Ψωμί για τον άνθρωπο, την διαβίωση και τη ζωή του.

-Παιδεία για τον άνθρωπο μέλος της Κοινωνίας.

-Ελευθερία για τον άνθρωπο-πολίτη της Δημοκρατίας.

Φέτος, η πλέον αρμόζουσα τιμή για το Πολυτεχνείο και τους αγωνιστές του είναι να αφουγκραστούμε και να ενστερνιστούμε τα διαχρονικά μηνύματα του και ειδικά όσοι σήμερα αψηφούν τους κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή του ανθρώπου αλλά και αυτοί που αντί της θεσμικής και δημοκρατικής συνεννόησης, επιλέγουν αυταρχικές και μονομερείς Κυβερνητικές αποφάσεις.

Το Πολυτεχνείο ζει και θα συνεχίσει να ζει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στις καρδιές μας και στον αγώνα μας για μια δίκαιη κοινωνία».

“Άρνηση της Κυβέρνησης να αποδεχθεί την τροπολογία για την άμεση ενίσχυση των πληγέντων και την αποκατάσταση των υποδομών στην Κρήτη”.

Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδεχθεί την τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες και να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα από τις καταστροφές που προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα  σε Δήμους της Κρήτης

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, έλαβε το λόγο μέσω τηλεδιάσκεψης (εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία) και υποστήριξε την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής, τεκμηριώνοντας ότι το μέγεθος των ζημιών επιβάλλει την άμεση  ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών των Υπουργείων και της αυτοδιοίκησης, με βάση το υφιστάμενο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει για τη στήριξη των πληγέντων (ν.4728/20) αλλά και τις Υπουργικές καθώς και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του, χωρίς επανάληψη της γραφειοκρατικής διαδικασίας έκδοσης αντίστοιχων αποφάσεων, παρά μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Επιπλέον, ο Βουλευτής  για τις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν, εκτός των μέτρων που προβλέπονται στα άρθρα 1 εως 8 του ν.4728/20, ζήτησε από τον Υπουργό να εφαρμόζεται και κάθε ευεργετική διάταξη που ισχύει για την ενίσχυση των πληγέντων από τον «Ιανό», όπως η προτεραιότητα ένταξης στην επιστρεπτέα αλλά και μη επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και κάθε διάταξη που προβλέπει ειδικές διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και συνέχισε ότι δεν είναι δυνατόν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αλλά και οι εκ Κρήτης ορμώμενοι Βουλευτές να μην ομονοούν στο αυτονόητο.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση αρνήθηκε την τροπολογία αναιτιολόγητα και το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε την εκ νέου υποβολή της στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη.

«Θα καταθέτουμε την τροπολογία σε κάθε νομοσχέδιο μέχρι να γίνει αποδεκτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Βίντεο από την Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/PY438p94H6A

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.