Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων


0
(0)

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, έχει σημασία να αναδείξουμε την αξία τους ως πολύτιμη πηγή για τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος και της εξέλιξης των κοινωνιών, όπως και ως ένα σημαντικό παράγοντα αισθητικής καλλιέργειας. 

Η πολιτιστική πολιτική των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, κάθε άλλο βέβαια παρά επιφυλάσσει έναν τέτοιο κοινωνικό ρόλο για τα Μουσεία.

Η κοινή πολιτική σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. παραδίδει τα Μουσεία στο έλεος των κάθε είδους χορηγών και επιχειρηματικών ομίλων που αναλαμβάνουν δήθεν τη στήριξη και την ανάδειξή τους με το αζημίωτο. Πρόκειται για μια πολιτική που υποτάσσει την πολιτιστική κληρονομιά, όχι μόνο στα ιδεολογικά, αλλά και στα άμεσα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είτε του τουρισμού, είτε άλλων οικονομικών κλάδων, όπως είναι η «ψηφιακή οικονομία», η διαφήμιση, η αγορά ακινήτων κλπ.

Σε αυτή τη λογική, δρομολογείται και η μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων κρατικών αρχαιολογικών μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αποσπασμένα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, με αυτοτελή διοικητική και οικονομική διαχείριση.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που θα αναγκάσει τα μουσεία να λειτουργούν με όρους επιχειρηματικούς, για να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο τεράστιος πλούτος των εκθεμάτων τους να γίνει αντικείμενο κερδοφορίας μεγαθηρίων της ψηφιακής οικονομίας και της τεχνολογίας των πληροφοριών στο όνομα της ψηφιοποίησης και της προβολής τους, ενώ οι εγκαταστάσεις τους θα ενοικιάζονται σε εταιρίες διαφήμισης και εκδηλώσεων κάθε είδους.

Όλα αυτά ήδη τα βλέπουμε να εφαρμόζονται στα μουσεία της σύγχρονης τέχνης σε βάρος του επιστημονικού, ερευνητικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα τους.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα γίνουν άμεσα αισθητές στα λαϊκά στρώματα που θα αδυνατούν να επισκεφτούν τα μουσεία λόγω του δυσβάστακτου κόστους των εισιτηρίων τους, όπως ήδη γίνεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Επειδή η λειτουργία των μουσείων και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας με εμπορευματική λογική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο και τον προορισμό τους, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους επιστήμονες που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλου του λαού να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλα τα Μουσεία της χώρας μας.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

 

Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό το θέμα και στις επιτροπές με την παρουσία όλων. Όμως η πρόταση για τη διαμόρφωση Ελληνικού Κλιματικού Νόμου που συζητάμε σήμερα, δεν αποτελεί κάποια εγχώρια πρωτοτυπία.

Αποτελεί πρόταση ενσωμάτωσης στην ελληνική νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου, που συνιστά το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα και με σαφήνεια τοποθετηθεί, και με τις Θέσεις για το 21ο Συνέδριό του, στη διαδικασία υλοποίησης του οποίου βρισκόμαστε, σχετικά με το χαρακτήρα του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου «Πράσινου New Deal».

Πίσω από την προσπάθειά σας να εμφανίσετε, ότι στόχος της πολιτικής αυτής, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, θέλετε να κρύψετε τους πραγματικούς σας στόχους, που δεν είναι άλλοι από τη διαμόρφωση όρων ικανοποιητικής κερδοφορίας για νέες επενδύσεις στον τομέα της «πράσινης ενέργειας» και άλλους κλάδους της οικονομίας.

Εκεί στους μεγάλους ομίλους της λεγόμενης «πράσινης» και «ψηφιακής» ανάπτυξης θα κατευθυνθούν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, που όλοι σας χαιρετίσατε, οι οποίοι όμως προέρχονται από τους λαούς. Είτε αυτό θα λέγεται “Ελλάδα 2.0”, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, είτε “Ελλάδα +” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως για κάθε εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πρέπει να νομοθετούνται αντεργατικά μέτρα, όπως το νομοθετικό τερατούργημα σας, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων.

Ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο δεν θα πάει στη δημόσια Υγεία, στην Εκπαίδευση, στους μισθούς, στις συντάξεις, στη βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, σε έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές, σε στήριξη των μικρών επαγγελματιών.

Αξιοποιείτε βέβαια τις ευαισθησίες, ιδιαίτερα των νέων, την ανησυχία και τον προβληματισμό ακόμα και τη διάθεσή τους, να αλλάξουν την κοινωνία που ζουν, για να παρουσιάσετε τους σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις σας ως δήθεν “πρόοδο”!!!

Τι λέτε: Πως η απάντηση στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος είναι η «Πράσινη Συμφωνία»!

Προβάλετε πως διέξοδος στην κοινωνική αδικία και τα σημερινά αδιέξοδα είναι ο «πράσινος» καπιταλισμός, ο οποίος είναι τάχα κοινωνικά πιο δίκαιος, φιλικός στο περιβάλλον, ότι μπορεί να προσφέρει μια καλύτερη ζωή.

Κι όλα αυτά, γιατί θέλετε να αποσπάσετε τη στήριξη του λαού, της νεολαίας, στους στόχους σας, που είναι στόχοι μόνο του μεγάλου κεφαλαίου.

Παρουσιάζονται μάλιστα, με τον μανδύα του δήθεν “προοδευτικού”, κόμματα, κυβερνήσεις χωρών, αλλά ακόμα και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, οι οποίοι κατά τα άλλα έχουν πρωτοστατήσει στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης και της αδικίας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Παρουσιάζονται ως δήθεν προοδευτικοί, όσοι έχουν πρωτοστατήσει στο αιματοκύλισμα λαών κι έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές. Αναφέρομαι στους διάφορους κατά καιρούς «δημοκρατικούς» των ΗΠΑ και τώρα στον Πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και την ΕΕ κ.ά, γνωστούς και μη εξαιρετέους.

Στην ίδια λογική αθωώνονται μια σειρά επιχειρηματικοί όμιλοι, προβάλλονται ως “καινοτόμοι και “ευεργέτες” μια σειρά καπιταλιστές, επειδή δήθεν θα ακολουθήσουν μια «φιλοπεριβαλλοντική πολιτική».

Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάστε…

Άλλο είναι το ουσιαστικό πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε: Είναι η εξεύρεση νέων πεδίων κερδοφόρας τοποθέτησης των κεφαλαίων, σε αρκετούς οικονομικούς κλάδους.

Γιατί πίσω απ’ τις διαδοχικές διεθνείς κρίσεις του 2008 και του 2020, όπως και τις προηγούμενες, κρύβεται η μεγάλη υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, το οποίο δεν μπορεί να επενδυθεί με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

Έτσι λοιπόν, το «περιβάλλον και η δήθεν προστασία του», εμφανίζεται ως ο από-μηχανής θεός, που δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ η αναγκαία καταστροφή τμήματος του κεφαλαίου, για να δημιουργηθούν όροι κερδοφορίας για το υπόλοιπο, την παρουσιάζετε ως αναγκαία και χρήσιμη.

Γι’ αυτό ακριβώς η υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, όχι μόνο δεν μπορεί να προστατεύσει τις εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε νέες θυσίες των κοινωνικών αναγκών στο βωμό του κέρδους και σε περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Λέμε καθαρά: Με αυτό το κοινωνικό σύστημα, που όλοι σας υπηρετείτε, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική “προστασίας του περιβάλλοντος”, πολιτική που να εξασφαλίζει ισόρροπη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και την κοινωνική δραστηριότητα.

Στο σύστημα που τα πάντα καθορίζονται με βάση το κέρδος των λίγων, που οι κοινωνικές ανάγκες μπαίνουν στο περιθώριο ή καταπατούνται, το περιβάλλον παντού και πάντα, αποτελεί ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Έτσι, η “Πράσινη καπιταλιστική ανάπτυξη”, δεν αποτελεί καμιά φιλολαϊκή στροφή, καμιάς κυβέρνησης, κανενός κόμματος και ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που την προτείνει. Ούτε βέβαια μπορεί να δώσει απάντηση στην ειλικρινή ανησυχία του λαού, της νεολαίας για την “προστασία” του περιβάλλοντος.

Επικαλείστε την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όμως δεν μπορείτε να κρύψετε το πολλαπλό αρνητικό αποτύπωμα της υλοποίησης της «πράσινης μετάβασης» στο περιβάλλον.

Οι όροι της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, δηλαδή η εμπορευματοποίηση της γης, του νερού, των δασών, της υγείας, της ίδιας της εργατικής δύναμης, υπονομεύουν την ισόρροπη σχέση ανθρώπινης παραγωγικής δραστηριότητας και περιβάλλοντος.

Ο κατάλογος των παραδειγμάτων είναι ατελείωτος. Τι περιλαμβάνει αυτός ο κατάλογος;

– Περιλαμβάνει καταστροφή δασικών εκτάσεων και περιοχών Natura για την κατασκευή γιγαντιαίων αιολικών πάρκων, με αρνητικές συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα και στην αντιπλημμυρική προστασία των πόλεων.

– Σε ολόκληρη την χώρα, κάθε βουνό είναι πλέον χώρος τοποθέτησης αιολικών πάρκων, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους, την τοπική οικονομία και το ίδιο το περιβάλλον.

– Ετοιμάζετε χιλιάδες χιλιόμετρα νέων δρόμων σε κάθε βουνό, που καταστρέφουν δάση και δασικά οικοσυστήματα. Αγνοείτε επιδεικτικά και αντιμετωπίζετε ακόμα και με καταστολή τις εντονότατες διαμαρτυρίες κυριολεκτικά εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στην Εύβοια, στην Κρήτη, στη Νότια Λακωνία και σε όλη την Πελοπόννησο στη Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία…

– Έχετε φθάσει στο σημείο να οδηγείτε σε ανυπολόγιστη καταστροφή ακόμα και τα βουνά των Αγράφων και της Πίνδου, ενώ, ως κερασάκι στην τούρτα, ετοιμάζεστε να παραδώσετε για να γίνουν εγκαταστάσεις ΑΠΕ ακόμα και τους τόπους μαρτυρίων, την Μακρόνησο και τη Γυάρο.

Σε λίγο θα βάλετε ανεμογεννήτριες και στην Ακρόπολη, αφού εκεί στο βράχο της Ακρόπολης έχει δυνατούς αέρηδες… Ελπίζω, βέβαια, να μη σας δίνουμε ιδέες.

Μιας και αναφέρθηκα στην Ακρόπολη, θα ήθελα και με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων να τονίσω πως η λειτουργία τους, αλλά και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς εντάσσεται σε μια εμπορευματική λογική, που όλοι σας προωθείτε και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο και τον προορισμό τους, ως πολύτιμη πηγή για τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος και της εξέλιξης των κοινωνιών τους.

Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους επιστήμονες που εκφράζουν την αντίθεση τους στη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλου του λαού να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλα τα Μουσεία της χώρας μας.

Αλήθεια, πώς έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε πως αυτή η πολιτική συνιστά «προστασία του περιβάλλοντος»;

Από κοντά βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο συμφωνεί στρατηγικά με τις ΑΠΕ, αλλά στην ουσία διαγκωνίζεται μαζί σας για το ποιος θα εγκαταστήσει περισσότερα αιολικά.

Αλήθεια, πόσο ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε τον κόσμο;

Λέτε παρακάτω, ότι στόχος του κλιματικού νόμου είναι να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!!! Και εδώ κάποιος απλά γελάει…

Αλήθεια, αν είναι έτσι, πως εξηγείτε την ανάδειξη του εισαγόμενου φυσικού αερίου (των υδρογονανθράκων) σε στρατηγικό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όταν αυτή οδηγεί σε σπατάλη παραπάνω απ’ το 50% της περιεχόμενης ενέργειας;

Εδώ -φαίνεται- θεωρείτε ότι είναι «πράσινες» οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα!!!

Πώς εξηγείτε την προώθηση της καύσης απορριμμάτων και RDF, καθώς και της απουσίας ουσιαστικών περιορισμών της πολλαπλής βιομηχανικής ρύπανσης που δηλητηριάζουν τον αέρα, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις θάλασσες;

Τι είδους προστασία του περιβάλλοντος είναι άραγε αυτή;

Μας λέτε πως οι λεγόμενες ΑΠΕ είναι επενδύσεις εξοικονόμησης…

Αλήθεια, γιατί δε μας λέτε πως χρειάζονται 4 ή και 5 φορές περισσότερα μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ, σε σχέση με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις;

Γιατί δεν μας λέτε ότι χρειάζεται ένα τεράστιο σε μέγεθος ηλεκτρικό δίκτυο, που το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και διατρέχει δεκάδες χιλιάδες χωριά με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες;

Δεν περιμένουμε βέβαια να μας δώσετε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Είναι γνωστό ότι επιλέγετε πάντα να απαντάτε μόνο στη βολική κριτική που σας κάνουν τα κόμματα, με τα οποία μοιράζεστε κοινούς στρατηγικούς στόχους. Τόσο εσείς, όσο και όλοι οι υπόλοιποι «οπαδοί» του «πράσινου οδοστρωτήρα», που θέλει να αλλάξει τελείως τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη μιας χούφτας ενεργειακών ομίλων, συγκαλύπτετε όλες τις δραστικά αρνητικές συνέπειες που έχει η υλοποίηση της “Πράσινης Συμφωνίας” στα εργατικά – λαϊκά στρώματα!

Συσκοτίζετε το γεγονός, πως η “πράσινη κοινωνική συμφωνία”, όχι μόνο δε βελτιώνει την κατάσταση των εργαζόμενων, αλλά είναι απαρέγκλιτα δεμένη με την επιδείνωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την επιβολή φθηνής εργατικής δύναμης για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των πράσινων επενδύσεων.

Προσπαθείτε να κρύψετε πως οι πράσινες επενδύσεις δεν παράγουν «δωρεάν ρεύμα», όπως υποστηρίζουν ορισμένες φορές, κοροϊδεύοντας, κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης! Εκτός, αν εννοούν δωρεάν, για τους επενδυτές.

Για τον κόσμο, οι ΑΠΕ μεταφράζονται σε πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, με την τιμή του να έχει κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί την τελευταία 15ετία, οδηγώντας σε δραστική αύξηση της ενεργειακής φτώχειας, παράλληλα, με τις ρήτρες ρύπων που επιβάλει η κοινοτική πολιτική του Green Deal, έρχονται νέες αυξήσεις 7% στην τιμή του ρεύματος, που φυσικά θα τις φορτώσετε στην πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών και θα ελαφρύνετε τα βάρη για τους ομίλους.

Βέβαια για εσάς, ίσως, η ενεργειακή φτώχεια, ο φόβος τού να ανοίξει κανείς τον θερμοσίφωνα για να μην πληρώσει υπερβολικό ρεύμα, ίσως να φωτογραφίζει μια πιο λιτή ζωή, ίσως να καλλιεργεί και άλλες αρετές των εργαζόμενων!!!

Το λένε, άλλωστε, το παγωμένο μπάνιο οδηγεί στην ευεξία…

Η πρότασή σας για την “πράσινη κοινωνική συμφωνία”, τον “πράσινο νόμο”, είναι απλά απαράδεκτη για το λαό, γιατί μεταφράζεται σε ακόμα ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλαπλασιασμό της ενεργειακής φτώχειας. Γιατί μεταφράζεται σε νέες επιβαρύνσεις της λαϊκής οικογένειας για την υποχρεωτική αλλαγή εξοπλισμού σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Αλήθεια, έχετε εξηγήσει στον κόσμο ότι η “πράσινη κοινωνική συμφωνία”, στην πραγματικότητα καθιστά το αυτοκίνητο απρόσιτο είδος για εκατομμύρια εργαζόμενους στη χώρα, αφού δεν θα μπορούν να αποκτήσουν τα πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σπονσοράρετε με κάθε ευκαιρία;

Έχετε εξηγήσει πώς μεταφράζεται η πράσινη συμφωνία σας για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, όπου καταδικάζετε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία; 18.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν έως και το 2023.

Τα ψέματα όμως σταματούν εδώ.

Πάει πολύ να εμφανίζεστε όλοι εσείς, ως υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος. Και τι δεν έχουμε ακούσει τελευταία..

Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το «πράσινο κοινωνικό συμβόλαιό» του, το οποίο δήθεν θα εξαλείψει την «κοινωνική αδικία»!! Κάτι αντίστοιχο παπαγαλίζει και το ΜέΡΑ25. Όπως επίσης και το ΚΙΝΑΛ, με την πρότασή του για την από κοινού διαμόρφωση «ελληνικού κλιματικού νόμου»!

Τίποτα, όμως απ’ όλα αυτά δεν αποτελεί διέξοδο σ’ αυτό που ονομάζουμε “υπεράσπιση του περιβάλλοντος”.

Δυστυχώς όλοι σας, έχετε λερωμένη τη φωλιά σας: Γιατί από κοινού υπηρετείτε, πίνετε νερό, στο όνομα της Κομισιόν και της υλοποίησης των βασικών της κατευθύνσεων, όπως τώρα η “πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία”.

Η ΕΕ, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τους ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους, είναι υπεύθυνη για το «χρηματιστήριο εκπομπών ρύπων» και τη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει», δηλαδή τη δυνατότητα των μονοπωλίων να προχωρούν σε ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος… αρκεί να πληρώνουν !

Αποθεώνει τη λογική του κόστους – οφέλους και τους πετσοκομμένους κρατικούς προϋπολογισμούς σε βάρος των λαϊκών αναγκών, αφού θεωρεί «μη επιλέξιμα» τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα στη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία, την προστασία των υδάτινων πόρων, αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα το νερό.

Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας, γιατί ψηφίσατε, ταυτόχρονα αντιπεριβαλλοντικά και αντεργατικά νομοσχέδια.

Μαζί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ψηφίσατε τη σύμβαση για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, που παραχωρεί τον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο πρασίνου της Αθήνας στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα τον πνίξουν με τεράστιες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καζίνο και θα περιορίσουν την δωρεάν πρόσβαση του λαού στην παραλία.

Όλοι σας -και ως κυβέρνηση, αλλά και ως διοίκηση στην Περιφέρεια- έχετε στηρίξει και δρομολογείτε το έγκλημα με την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και το σχεδιασμό για δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων των περιοχών που θα εγκατασταθούν.

Πρόσφατο έγγραφο μάλιστα του Υπουργείου Περιβάλλοντος αποκαλύπτει τα υψηλά επίπεδα καρκινογόνων και άλλων επικίνδυνων ρύπων στα υπόγεια νερά που προκαλεί η υγειονομική «βόμβα» της χωματερής της Φυλής.

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ «ορκίζεται» στην «πράσινη ανάπτυξη», πριν ένα χρόνο ψήφισε νέο «περιβαλλοντικό νόμο», με τον οποίο συνέχισε και επέκτεινε την ίδια καταστροφική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συστηματικά απαξιώνει και κατεδαφίζει και τα ελάχιστα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, μετατρέπει το περιβάλλον σε εμπόρευμα, παραδίδει δάση, βουνά, θάλασσες, ποτάμια και λίμνες σε λίγους ομίλους. Δεν θα κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς.

Η πρόταση για τον κλιματικό νόμο, που σας βρίσκει όλους σύμφωνους, αποδεικνύει πως το περιβόητο αστικό πολιτικό φάσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποχρώσεις του ίδιου «μαύρου» δρόμου για τους εργαζόμενους, ο οποίος ούτε στοχεύει, ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα των εργαζόμενων και του περιβάλλοντος.

Η πρότασή σας στοχεύει να δώσει ώθηση στη διαμόρφωση ενός νέου χρυσοφόρου πεδίου καπιταλιστικών επενδύσεων για τους ομίλους, στοχεύει στην ελεγχόμενη απαξίωση υποδομών για να φτιαχτούν νέες.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι που διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική σας, όχι απλά δεν έχουν να κερδίσουν απ’ αυτήν την εξέλιξη, αλλά αντίθετα θα κληθούν να θυσιάζουν το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματά τους για να διασφαλιστεί αυτός ο δρόμος.

Βλέπουμε με τι ταχύτητα προωθείτε την κατεδάφιση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει για τον εργάσιμο χρόνο και τη συνδικαλιστική δράση.

Η πρότασή σας, την ίδια στιγμή, καταστρέφει και το ίδιο το περιβάλλον. Βουνά, παραλίες, λίμνες, βραχονησίδες, μετατρέπονται σε βιομηχανικές ζώνες, με καταστροφή της χλωρίδας, της πανίδας, της τοπικής οικονομίας για την τάχα «πράσινη» ανάπτυξη.

Το εκμεταλλευτικό σας σύστημα, είναι ασύμβατο με το περιβάλλον και τη διαφύλαξη του. Είναι ληστρικό.

Δεν στοχεύει -και σίγουρα δεν μπορεί να προστατέψει- το περιβάλλον, γιατί κριτήριό του είναι το κέρδος, η εμπορευματοποίηση και η κεφαλαιοποίηση σε κάθε τι.

Η λύση βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη, από τη δική σας, κατεύθυνση. Στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, με κατεύθυνση όμως τον πραγματικό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και το σύστημά του, τη ευρωενωσιακή στρατηγική, που καταδικάζει τους εργαζόμενους να ζουν δίπλα στις χωματερές, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους δίπλα σε ρυπογόνες βιομηχανίες, που καταστρέφει τα δάση.

Βρίσκεται στην πάλη για τη διεκδίκηση όλων των σύγχρονων αναγκών, όπως η ζωή σε ένα πραγματικά ανθρώπινο περιβάλλον.

Εκεί μπορεί να βρει πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο η ανησυχία για μια “φιλοπεριβαλλοντική” δραστηριότητα και πολιτική.

Γιατί η «προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη του καθενός», όπως τα επιτελεία σας προπαγανδίζουν για να κρύψουν ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος. Βεβαίως, η ατομική ευθύνη και ευσυνειδησία είναι κάτι το οποίο χρειάζεται. Όμως, ένα πεταμένο καλαμάκι στη θάλασσα απ’ την πορτοκαλάδα που ήπιε ένα παιδί, μπορεί να είναι αυστηρά κατακριτέο, αλλά δεν είναι το ίδιο με το μαζικό ξήλωμα που κάνετε εσείς στις δασικές εκτάσεις, ή τα αυθαίρετα κοκ.

Η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί ανάπτυξη με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και όχι το αδηφάγο καπιταλιστικό κέρδος, που υπηρετεί το πράσινο New Deal στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Γι’ αυτό η σκέψη μας και η πρακτική μας δράση πρέπει να κατευθύνεται σε μια νέα συνολικά κοινωνική οργάνωση, η οποία έχει διδαχθεί από το παρελθόν και τα λάθη της, δηλαδή, ένα σύστημα, ο σοσιαλισμός, με τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της κοινωνικοποιημένης παραγωγής και των υπηρεσιών.

Μόνο σε έναν τέτοιο δρόμο, μπορεί να εξασφαλιστεί μια προγραμματισμένη, σταθερή, συνειδητή και ισόρροπη επίδραση του εργαζόμενου ανθρώπου στη φύση, στο περιβάλλον και την ανάπτυξη της παραγωγής με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.

ΑΘΗΝΑ 18/5/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή – Ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα – Στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19:30, στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!

Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή

Ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19:30, στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

 Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

            Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ κάνουμε τη «νύχτα-μέρα», για να φτάσει παντού αυτό το κάλεσμα, για να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους. Πρωτοστατούμε στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα.

Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

 

            Είναι ώρα ευθύνης και μάχης!

            Ευθύνης, απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Γιατί σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ίδιας της παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τους παραγωγούς του πλούτου, τον εργαζόμενο λαό. Αντί γι’ αυτό, ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων ομίλων.

            Μάχης, γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

            Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Η επόμενη μέρα της νέας οικονομικής κρίσης δεν μας βρίσκει όλους στο ίδιο καράβι. Τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μία ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, με τη γενίκευση νέων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.

            Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, την οποία χαιρέτησαν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ. Λένε συνειδητά ψέματα όσοι αποθεώνουν το ταμείο ανάκαμψης ως “ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο”, όπως η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα. Οι πόροι του Tαμείου θα κατευθύνονται στις μεγάλες εταιρίες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Ο λαός θα πληρώνει για κάθε εκταμίευση από το ταμείο της ΕΕ.

            Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο έχει ανάγκη από νέα “όπλα” δίπλα σε όσα ήδη του έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο της «διευθέτησης», της ελαστικοποίησης της εργασίας, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, που σήμερα απογειώνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όλα τα μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, που ξηλώνουν ειδικά το δικαίωμα στον σταθερό, ημερήσιο, εργάσιμο χρόνο έχουν στόχο να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς, τα μεροκάματα, να εντείνουν την εκμετάλλευση.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που έχει γνωρίσει μόνο την εργασιακή ζούγκλα. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διαμορφώνει το επόμενο, χειρότερο πλαίσιο δουλειάς και ζωής. Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας ήταν ένα ανάχωμα, που έχτισαν με πολλούς αγώνες οι εργαζόμενοι για να έχουν ελεύθερο χρόνο για όποια δραστηριότητα επιθυμούν, καθώς και για να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

            Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του – Καμία μόνη της!

Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούς συλλόγους, είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο, που κήρυξε η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!

 

Οι συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα:

Στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλος Παπασταύρου.

Στη Λάρισα, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Στα Γιάννενα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος.

Στο Βόλο, στην παραλία, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς.

Στην Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Στη Λιβαδειά, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης.

Στην Καβάλα, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη.

Στη Ρόδο, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 20.30, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Στην Ξάνθη, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στην Ικαρία, την Κυριακή 23 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μαρούπας.

Στη Χίο, την Κυριακή 23 Μάη, θα μιλήσει η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 27 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά.

Στη Σάμο, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Μαρούπας.

Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές.

Στην Άμφισσα, στην πλατεία Λαού, την Παρασκευή 28 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Μπάτσικας.

Στην Πτολεμαΐδα, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ Θανάσης Χαστάς.

Στη Λευκάδα, την Τετάρτη 26 Μάη, θα μιλήσει η Γραμματέας της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ Ευτυχία Καραβασίλη.

Στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ Κώστας Κωτσαντής.

Στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει το μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Γιάννης Λασιθιωτάκης.

Στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ Λαέρτης Ρέγγας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Ατσαλένιου, την Τετάρτη 26 Μάη, στις 19.30, θα μιλήσει η Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου.

Στη Σύρο, την Πέμπτη 27 Μάη.

Στην Κόρινθο, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στην Σπάρτη, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 31 Μάη.

Πικετοφορίες θα γίνουν, την Πέμπτη 27 Μάη:

Στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ Χρήστος Γιάνναρος.

Στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, στις 20.00, θα μιλήσει ο Γραμματέας ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ Βησσαρίων Πολύδωρος.

Στη Ζάκυνθο, στην παλιά Νομαρχία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ Τάκης Στρούζας.

Στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλλιάνου, στις 20.00, ο Γραμματέας της ΤΕ Κεφαλλονιάς του ΚΚΕ Διονύσης Αλιβιζάτος.

Στο Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει το μέλος της ΤΕ Κεφαλλονιάς του ΚΚΕ Παναγής Σωτήρας.

Αθήνα 18 Μάη 2021

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί την Πέμπτη 20 Μαίου, στις 9.30 π.μ. με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Aρχής, Marwan Toubassi, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Άννα Ντουντουνάκη

Συγχαρητήρια στην Άννα Ντουντουνάκη, που με τρομερή εμφάνιση κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα “πεταλούδα”, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Καλή συνέχεια, με υγεία, στην πορεία προς το Τόκιο!

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *