Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 2022 by energinews (admin)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραβρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Συναντήθηκε με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Αντώνη Χαραλαμπίδη, συνομίλησε με υγειονομικούς και εργαζόμενους και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα σε μια περίοδο που είναι περισσότερο από αναγκαία η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, δυστυχώς γίνεται ακριβώς το αντίθετο, απαξιώνονται συνεχώς.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, σε μια μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας, εδώ στη Νέα Ιωνία, που καλύπτει έναν μεγάλο χώρο εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, όχι μόνο της Νέας Ιωνίας, αλλά και του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών. Χρειάζεται άμεσα, με ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων, να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης, είτε μένοντας σε αυτό το κτήριο και αναβαθμίζοντάς το, είτε να βρεθεί άλλο κτήριο, ταυτόχρονα με τη δημιουργία υποδομών, στελέχωση με κατάλληλα μέσα και βεβαίως την ενίσχυση με πολύ περισσότερο εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, άλλο βοηθητικό προσωπικό, αλλά και με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που για πολλά χρόνια βρίσκονται όμηροι των συμβάσεων ή της επικουρικής εργασίας.

Αυτά είναι ορισμένα από τα ζητήματα που το ΚΚΕ θα παλέψει, θα πιέσει και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, με αναφορές, με παρεμβάσεις και βεβαίως στους δρόμους του αγώνα, έξω από το υπουργείο Υγείας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, έξω από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, έτσι ώστε να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, όλων των Κέντρων Υγείας, αλλά και των εργαζομένων εδώ, των κατοίκων της περιοχής”.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το θάνατο του δημοσιογράφου Αντώνη Σκυλλάκου

 

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Αντώνη Σκυλλάκου.

Η πολύχρονη διαδρομή του, με υπεύθυνες θέσεις σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, χαρακτηρίστηκε από τη σεμνότητα και τον επαγγελματισμό που διέκριναν τον Αντώνη Σκυλλάκο.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή, την κόρη του και όλους τους οικείους του.

 

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας λέγοντας πως “είστε πολύτεκνες οικογένειες και από αυτή τη σκοπιά το ελληνικό κράτος πρέπει να αναγνωρίσει ότι είστε πολύτεκνοι και ισότιμοι με τους υπόλοιπους που έχουν επίσης πάνω από τρία τέκνα”, ενώ στη συνέχεια τόνισε: “βιώνετε τις συνέπειες από τη μεγάλη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα φάρμακα, την ενέργεια, τη στέγη, εσείς πολύ περισσότερο απ’ ότι άλλες κατηγορίες, άλλες οικογένειες από τον ελληνικό πληθυσμό. Ζείτε, επίσης, έντονα τις τεράστιες μειώσεις που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, στους μισθούς, τις συντάξεις, με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπειες στην ίδια τη διαβίωση της πολύτεκνης οικογένειας”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε επίσης πως “εμείς υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας, έχουμε κάνει και σχετικές ερωτήσεις – επερωτήσεις στη βουλή, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους κυβερνώντες, τα αρμόδια υπουργεία, την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση, στην επίλυση των αιτημάτων. Αυτό το ζήτημα, της απαραίτητης εξομοίωσης των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, πρέπει επιτέλους να πάρει το δρόμο του. Σε αυτή την κατεύθυνση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπόσχεται να συνεχίσει το έργο του και την άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες τόνισε πως “το δημογραφικό με την υπογεννητικότητα, τη μετανάστευση, τη θνησιμότητα και άλλες παραμέτρους, είναι πρωτίστως πρόβλημα πολιτικό – κοινωνικό. Απ’ αυτή τη σκοπιά το δημογραφικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν αντιμετωπιστούν ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία , η ανασφάλεια, το κόστος ζωής κλπ. Γι’ αυτό το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις του για το δημογραφικό τις οποίες έχει απορρίψει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα”.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ διεκδικεί δικαιώματα που αφορούν στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας της μητρότητας, της εργαζόμενης μητέρας και διευκόλυνσή της για την ανατροφή των παιδιών, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας, με δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, κάλυψη των εξόδων του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και του τοκετού, κ.ά. Επίσης προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και εξασφάλιση φτηνής, σύγχρονης κατοικίας στις πολύτεκνες οικογένειες από το κράτος. Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των πολύτεκνων οικογενειών, μείωση του κόστους των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο όριο για την πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Καμία περικοπή στα πολυτεκνικά επιδόματα και στην “ισόβια σύνταξη”, τα οποία πρέπει να παρέχονται και στις οικογένειες με τρία παιδιά.

 

 

ΑΘΗΝΑ 4/11/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.