Δήλωση του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Το τελευταίο διήμερο στους δήμους Διονύσου και Ωρωπού, χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται στο έλεος του χιονιά, μένοντας χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό για μέρες, ανάμεσα τους ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Κάτοικοι με προβλήματα υγείας, όπως νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση και που έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία, έμειναν αποκλεισμένοι από το χιόνι, ενώ όταν απευθύνονταν στις υπηρεσίες των δήμων, δεν δινόταν καμία λύση παρά μόνο η απάντηση της αδυναμίας απεγκλωβισμού τους.

Οι δρόμοι παρέμειναν για ώρες κλειστοί με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Εθνικής Οδού, ενώ ακόμα πολλοί δρόμοι στις κοινότητες των 2 δήμων, παραμένουν απροσπέλαστοι.

Στην Μαλακάσα, για ακόμη μια φορά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και παιδιά, παρέμειναν επί ώρες σε συνθήκες συγχρωτισμού, εκτεθειμένοι στο χιόνι και το ψύχος, σε σκηνές και κοντέινερς, χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό και τροφοδοσία.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Η χιονόπτωση που σημειώθηκε και η οποία μάλιστα είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες δεν μπορεί να βαφτίζεται “ακραίο” καιρικό φαινόμενο, για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, η παράδοση κρίσιμων υποδομών σε ιδιώτες κλπ, για τα οποία ευθύνονται η σημερινή κυβέρνηση, οι προηγούμενες, αλλά και οι διοικήσεις περιφέρειας και δήμων.

Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

  • Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση. Να παρθούν μέτρα, ώστε να μην δημιουργηθούν νέες διακοπές ρεύματος και νερού.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής διακομιδή ασθενών. Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η μετακίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα.
  • Να καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο σε όλες τις κοινότητες των 2 δήμων, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας κάτοικος. Και για όσους κατοίκους παραμένουν αποκλεισμένοι να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία τους.
  • Να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές ή σε κοντέινερ χωρίς θέρμανση σε ξενοδοχεία ή σε άλλους κατάλληλους χώρους, που εξασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID. Να εξασφαλιστεί η θέρμανση και η τροφοδοσία σε όλους τους υπάρχοντες οικίσκους των δομών.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ “Αλληλεγγύη με την πάλη του λαού και των κομμουνιστών της Ινδίας”

Το ΚΚΕ εκφράζει τη μαχητική του αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και της νεολαίας της Ινδίας για τα δικαιώματά τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στη δουλειά, στην υγεία, στη μόρφωση, στη ζωή, που συντρίβονται από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μόντι, που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, που βιώνουν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καταφεύγει στη γενικευμένη τρομοκρατία και καταστολή, φτάνοντας στο σημείο να κόψει την τροφοδοσία ακόμη και με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενάντια στις συνεχιζόμενες, μαζικές κινητοποιήσεις των ακτημόνων και μικρών αγροτών, που δίκαια ξεσηκώθηκαν ενάντια στο πακέτο μέτρων που χτυπάει τα δικαιώματα των βιοπαλαιστών αγροτών, ενισχύοντας με επιδοτήσεις τις μονοπωλιακές καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής και των τροφίμων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα και την ένταση της καταστολής ενάντια στις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας από την Κυβέρνηση του Κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης, με εκτεταμένη χρήση χημικών και κανονιών νερού, που έχουν κοστίσει τις τελευταίες μέρες τη ζωή σε τουλάχιστον δύο αγωνιστές-μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) και της νεολαίας του.

Απευθύνουμε “κόκκινο χαιρετισμό” (lal salaam) και εκφράζουμε τη στήριξή μας στις οικογένειες των συντρόφων και συναγωνιστών που έχουν χάσει τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα της κρατικής βίας και καταστολής, καθώς και σε όλους εκείνους που εδώ και μήνες συνεχίζουν να αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, που στοχεύουν στη θωράκιση του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση που επιταχύνθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη με το λαό και τους κομμουνιστές της Ινδίας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

Το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες παραμένουν για 24ωρα χωρίς ρεύμα δεν οφείλεται σε “ατυχήματα”, απότοκα του “ακραίου καιρού” ή της έλλειψης συντονισμού.

Η τραγική υποστελέχωση του ΔΔΕΔΗΕ, οι εργολαβίες ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, που οδηγούν σε εκρήξεις στα σημεία διανομής είναι συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού, για τα οποία οι θιασώτες της απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ φέρουν ακέραια την ευθύνη, αφού την υλοποίησαν βήμα – βήμα όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ενώ συνυπεύθυνες για τις τεράστιες ελλείψεις είναι και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.

Μπορεί σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά ο νόμος του 2011 για την ενέργεια και ο κώδικας διαχείρισης του δικτύου το 2016, η ιδιωτικοποιημένη λειτουργία της διανομής ενέργειας ασχέτως ιδιοκτήτη, οδηγούν σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό, αντιμετωπίζουν την ασφάλειά του ως “κόστος” και παράλληλα μοιράζουν δεκάδες δισ. ευρώ επιχορηγήσεων σε νέες, πανάκριβες και άχρηστες επενδύσεις σε ΑΠΕ πάνω στα βουνά.

Η κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση να λύσει τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν νέες διακοπές ρεύματος και νερού.

ΑΘΗΝΑ 17/2/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στον αθλητισμό οδηγούν σε επικίνδυνο κατήφορο

            Με αιφνιδιαστική τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, παραβιάζει με ωμό τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Σαν να ζήλεψε “μαύρες εποχές”, που ο υφυπουργός Αθλητισμού διόριζε διοικήσεις, παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που ήδη έχουν προκηρυχθεί, αλλάζοντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, διορίζοντας εφορευτικές επιτροπές της αρεσκείας του, μεθοδεύοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που δεν είναι αδιάβλητες.

            Κι όλα αυτά, για να μπορέσει να ελέγξει τις διοικήσεις και τα σωματεία. Φτάνει σε σημείο να ζητάει εξουσιοδότηση να καθορίσει ο ίδιος την εκλογική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος της. Είναι τέτοια η πρεμούρα του να «σημαδέψει την τράπουλα» που αλλάζει ξανά και ξανά τις διαδικασίες.

            Ο πανικός και τα αδιέξοδα οδηγούν σε αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο τον κύριο Αυγενάκη, που όπου σταθεί κι οπού βρεθεί μιλάει για τη στήριξη του πρωθυπουργού  στο έργο του.

            Ο αθλητικός κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα και να ζητήσει εδώ και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την κατάπτυστη αυτή τροπολογία.

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.