Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου για την ημερομηνία εκλογών και τη λειτουργία της Κ.Ο.


Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

«Όπως είναι γνωστό στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου θα αναδειχτεί ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά.

Η εισήγηση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη λειτουργία της, θα είναι στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η Πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και συγκεκριμένα:

Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των Βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα γίνει τη Δευτέρα, αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Στη Βουλή η επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για τη διατήρηση αγροτικού τιμολογίου ΔΕΗ, σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για την παράταση στην διαδικασία επικαιροποίησης αγροτικού τιμολογίου ΔΕΗ, στον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Κύριοι Υπουργοί,

 Θα στέλνουμε αυτή την επιστολή αναφορικά με την διαδικασία επικαιροποίησης για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου προς τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, η προθεσμία της οποίας λήγει σήμερα 29/10/2021

 Από την έναρξη της διαδικασίας έως και σήμερα, υπάρχει σημαντική μερίδα αγροτών που ακόμα δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι λόγοι εντοπίζονται κυρίως στην χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης άδειας π.χ.  χρήσης νερού αλλά και νομικού κενού που εξακολουθεί να υφίσταται από την Υ.Α. 2243/333582ΦΕΚ 5432/Β/9-12-2020.

ΗΥ.Α σχετίζεται με την έγκριση τύπου θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων , που παρόλο τις δεσμεύσεις των υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ για άμεση διόρθωση και βελτίωση , ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Αποτέλεσμα  αυτού, είναι να παγώσει το σύνολο της διαδικασιών για την παροχή Δελτίου Νο1 από τις οικίες ΔΑΟΚ.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να δοθεί επιπλέον παράταση στην προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου καθώς είναι κρίσιμο στην παρούσα χρονική στιγμή να μην επιβαρυνθεί ο παραγωγός με επιπλέον κόστος στο ήδη αυξημένο υπέρμετρα, κοστολόγιο παραγωγής.

 Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Εκ του Δ.Σ.

            Ο  Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

            Γαϊτάνης Ιωάννης                                                                            Βιαννιτάκης Μιχαήλ»

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.