Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτση – Απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο


Τελευταία ενημέρωση 14 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιλέγει ως συνήθως την τυφλή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγει όμως για πολλοστή φορά να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία γονέων, δασκάλων και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Ποια η σκοπιμότητα να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας για δέκα μόλις μέρες διδασκαλίας τα σχολεία – πλην της Γ’ Λυκείου – και να κινδυνεύσουν μαθητές, καθηγητές και οι οικογένειές τους;Όσο για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, δεν φθάνει που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάστηκε να λέει ψέματα στο πανελλήνιο, ισχυριζόμενος ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε συναινέσει στο απαράδεκτο αυτό μέτρο, τώρα ζητάει και τα ρέστα. Ακόμα και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, αλλά και στελέχη της ΝΔ διαφωνούν ανοιχτά με τις μεθοδεύσεις “Big Brother” της κυβέρνησης. Κι αυτοί «σκουριά» έχουν, όπως λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Πλήρως απομονωμένη από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση προχωρά με αυταρχισμό στην επιβολή ρυθμίσεων σε βάρος της μόρφωσης. Η πανδημία ως ευκαιρία για την επιβολή οπισθοδρομικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών.

Δήλωση της Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου – 13/5/2020

Η σημερινή απόφαση της ΕΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε θετική κατεύθυνση. Αναγνωρίζει σε επίπεδο αρχών τη σημασία της διάσωσης του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία, και τη διατήρηση της ΕΕ ως πρώτου τουριστικού προορισμού.

Πρόκειται για κατευθυντήριες αρχές που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν έναν οδικό χάρτη σταδιακής ανάκαμψης του κλάδου και των συναφών δραστηριοτήτων.

Η ΕΕ ωθεί τα κράτη-μέλη στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και φαίνεται να ενθαρρύνει σχήματα κοινωνικού τουρισμού, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας.

Ωστόσο, τα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης αυτής.

Δεν σπεύδει να βρει νέους πόρους άμεσης εκταμίευσης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ εκτός από τους ήδη ανακοινωμένους. Ελπίζουμε το recovery plan να μην έρθει πολύ αργά, να είναι επαρκές και δίκαια κατανεμημένο.

Τα κράτη-μέλη καλούνται να εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο τους για τη διάσωση του εθνικού τουρισμού.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και να στηρίξει επιτέλους τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης.

Αλ. Χαρίτσης: «Η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές»

«Η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές»

«Όσο προχωράμε σε μια σταδιακή επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα, η αγωνία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας γίνεται όλο και πιο έντονη», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” και στους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου, στην τηλεόραση του Mega, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση που βιώνουν ήδη οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους».

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση γενναίες εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», μία τεκμηριωμένη πρόταση για  γενναία χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τώρα, με την αξιοποίηση των  26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας τους επόμενους μήνες» υπογραμμίζοντας πάντως ότι, «εκτός από το ύψος των παρεμβάσεων, είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο του χρόνου. Πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης τώρα. Κάθε μέρα που περνά στοιχίζει στην οικονομία της χώρας μας».

Στο μεταξύ προανήγγειλε την επικαιροποίηση του «Μένουμε Όρθιοι», «μετά από διασκέψεις με όλους τους φορείς της οικονομίας, και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από τους εργαζόμενους. Θα παρουσιάσουμε μία πρόταση  που ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα,  τα οποία λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης είναι πιο δυσμενή από ότι ήταν πριν ενάμιση μήνα».

«Η πανδημία αλλάζει τις κοινωνίες μας και πολιτικά» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Καλούμαστε να απαντήσουμε στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας,  στην ανησυχία που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική αβεβαιότητα και από το φόβο αυτού που έρχεται στην οικονομία και για το οποίο η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα» επισήμανε, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτή τη νέα φάση, που πρέπει να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικάΔεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λογικές του παρελθόντος, με λογικές αυταρχισμού ή εμμονή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης». Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε και από άλλες προοδευτικές δυνάμεις πρωτοβουλίες που θα απαντάνε σε συγκεκριμένα ζητήματα και στις αγωνίες της κοινωνίας μας».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε πως  «αυτή την περίοδο το πρώτο μέλημα όλων μας, και πρωτίστως της κυβέρνησης,  θα έπρεπε να είναι η στήριξη της κοινωνίας και η ανάταξη της οικονομίας». «Δυστυχώς βλέπουμε  διαρροές και δηλώσεις κυβερνητικών εκλογών που τεστάρουν την κοινωνία σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο», εκτιμώντας πάντως ότι «η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται».  «Αν όμως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει αυτή την πολιτική που βαθαίνει την ύφεση – γιατί η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές– μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει να υπεκφύγει των ευθυνών του ή να προσπαθήσει να προλάβει πολύ δύσκολα μέτρα που θα ακολουθήσουν».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ  θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με μια εναλλακτική, προοδευτική, αριστερή πρόταση διακυβέρνησης. Κι επειδή οι λογικές ηγεμονισμού είναι μακριά από εμάς, θα καλέσουμε σε μια τέτοια πρόταση και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν».

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη: https://bit.ly/2T6QKN4

Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σήμερα, Πέμπτη 14/5,  σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας για τις προκλήσεις στην οικονομία στην «μετά-κορονοϊό» εποχή, και στην οποία θα μετέχουν μέλη της Διοίκησης του ΕΕΑ, Πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.