Δήλωση Δημάρχου Αγίου Νικολάου για την παρουσίαση του σχεδίου του νέου ΒΟΑΚ


0
(0)

Με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες (29/5) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι των Χανίων παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δήλωσε :

“Είχα την χαρά, να παρευρεθώ στην εκδήλωση που έγινε στα Χανιά και να ενημερωθώ από τον πρωθυπουργό, για την πορεία του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης.

Θεωρώ ότι κατατέθηκε ένα απολύτως σαφές πλαίσιο υλοποίησης του έργου, δεδομένου ότι υπήρξε ενημέρωση για τον τρόπο χρηματοδότησης και την πορεία υλοποίησης του.

Όπως δήλωσα και στον πρωθυπουργό, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού τα πρώτα τμήματα του έργου που υλοποιούνται, αφορούν στην σύνδεση του Αγίου Νικολάου με την υπόλοιπη Κρήτη και αναφέρομαι στα τμήματα : Χερσόνησος – Νεάπολη και Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.

Τα δύο αυτά τμήματα, θα χρηματοδοτηθούν ουσιαστικά από εθνικούς πόρους και κατά συνέπεια δεν περιμένουμε έγκριση χρηματοδότησης, Αναφορικά με το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, η χρηματοδότηση θα είναι από το Π.Δ.Ε και θα δημοπρατηθεί αρχές του 2021, ενώ το δεύτερο σημαντικό και πιο δύσκολο ως έργο: το κομμάτι Χερσόνησος – Νεάπολη, θα γίνει με ΣΔΙΤ, δηλαδή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  που στην ουσία πρόκειται για διαχείριση εθνικών πόρων. Όπως ενημερωθήκαμε θα προχωρήσει εντός του 2022 και αντιλαμβάνομαι ότι η εξέλιξη αυτή, είναι θετική για την περιοχή μας, αφού πρόκειται για δύο έργα που θα χρηματοδοτηθούν με περίπου : 350 εκ. ευρώ – χρήματα που θα προσπορίσουν πολλαπλό όφελος, γιατί εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα προσφερθούν κατά την διάρκεια εκτέλεσης τους, θα συμβάλλουν θεαματικά στην αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής, αφού η προσέγγιση με τις πύλες εισόδου : (λιμάνι – αεροδρόμιο Ηρακλείου), θα συντομευτεί σημαντικά και θα προσφερθεί πλήρης ασφάλεια στους κινούμενους σ΄ αυτόν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη καθώς και τον Γ.Γ του υπουργείου κ. Γεωργ. Καραγιάννη, γιατί απέδειξαν, ότι το εδώ και τώρα είναι ακόμα εδώ, όταν υπάρχει πολιτική βούληση .

Θέλω επίσης να πιστεύω, ότι θα προχωρήσει σύντομα και η ολοκλήρωση της μελέτης : Παχειά Άμμος – Σητεία, αφού ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν στην χάραξη που έχει προταθεί.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *