Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου για την άδικη αντιμετώπιση της ομάδας του Εργοτέλη και όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Ιωνικό.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Μαΐου 2021 by manos (seo)-admin

Χθες, στη Νίκαια, στον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ιωνικό, κάθε καλόπιστος παρατηρητής διαπίστωσε ότι ο Εργοτέλης αδικήθηκε κατάφωρα και παρεμποδίστηκε η επάνοδος του στη Super League. Διαπράχθηκαν ανοσιουργήματα εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η διαιτησία είναι πλέον θέμα fifa να αξιολογηθεί αλλά τα βίαια συμβάντα και η δράση αρμοδίων, αναρμοδίων, φουσκωτών και μη, όπως καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γ.Σ. Εργοτέλης είναι θέμα της Πολιτείας και των αρμοδίων θεσμικών οργάνων της.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας και τα αρμόδια θεσμικά όργανα έχουν υποχρέωση να ερευνήσουν άμεσα όσα διαδραματίστηκαν και γι΄ αυτό καταθέτω ερώτηση προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη για τα καταγγελλόμενα, τα οποία επέδρασσαν αρνητικά στην ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα .

Ταυτόχρονα νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, τους τεχνικούς, τη διοίκηση και τους συνεργάτες αλλά και τον κόσμο που με οποιοδήποτε τρόπο στήριξε την μεγάλη προσπάθεια της Ομάδας.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ Φ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην από 18 Μαΐου απάντηση του στην υπ’  αριθμ. 5827/09.04.2021 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου για το ταφικό μνημείο του Αντώνη Φ.Παπαδάκη, επιβεβαιώνει ότι είχαμε δίκιο για όσα διαδραματίστηκαν και ιδιαίτερα για την απόσυρση της εισήγησης της υπηρεσίας που προέβλεπε την αποκατάσταση και προστασία του μνημείου και της ιστορίας που αποτυπώνει.

Επιπλέον, στην απάντηση, διατυπώνεται χωρίς καμία τεκμηρίωση και εντελώς αυθαίρετα ότι το αίτημα έγινε από φερόμενο δικαιούχο, ο οποίος έχει έννομο συμφέρον καθώς οι αναγραφές των ονομάτων των ενταφιασθέντων συνδέονται με την μεγαλοσύνη της προσωπικότητας του Α. Παπαδάκη.

Τέλος το  Υπουργείο μας πληροφορεί ότι αναφορικά με την αποκατάσταση και συντήρηση του εν λόγω ταφικού μνημείου, καταρχήν αρμόδιος είναι ο Δήμος Αθηναίων και όχι το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Συν(1). Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Download (PDF, 468KB)

Στην Βουλή η επιστολή των Ομοσπονδιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης,  Θεσσαλίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εμπόρων Επαγγελματιών Πωλητών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας «Μέγας Αλέξανδρος», της Ομοσπονδίας Συλλόγων παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κρήτης, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Στερεάς Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πελοποννήσου, με την οποία επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης επιστροφής των Λαϊκών Αγορών στην πλήρη κανονικότητα προς αποφυγή́ φαινομένων αισχροκέρδειας αλλά και «εξαφάνισης των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων στις χωματερές της χώρας μας.

Όπως επισημαίνουν, οι Λαϊκές Αγορές λειτουργούν σε ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ -ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, εκεί́ που ο ιός έχει μηδαμινή́ μετάδοση κι ως εκ τούτου η διατήρηση του μέτρου του 50% των δραστηριοποιουμένων δεν έχει καμιά υπόσταση, ειδικά́ τώρα μετά το “καθολικό́” άνοιγμα της αγοράς.

Επιπλέον, τονίζουν ότι οι αποστάσεις των 5 μέτρων, από́ πάγκο σε πάγκο εργασίας, όπως αυτές εξακολουθούν κ αναιτίως εφαρμόζονται φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα δημιουργώντας συνωστισμό μπροστά́ από́ τους λιγοστούς πάγκους και καταλήγουν ζητώντας την  επιστροφή των Λαϊκών Αγορών στην ΠΛΗΡΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ για να ισχυροποιηθεί́ ο χαρακτήρας κι η φιλοσοφία των Λαϊκών Αγορών που δεν είναι άλλος από́ την απρόσκοπτη διάθεση Ελληνικών προϊόντων, ποιοτικών και σε ελκυστικά́ διαμορφωμένες τιμές για τον Έλληνα Καταναλωτή .

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου για την επέτειο της μάχης της Κρήτης

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης όταν, το πρωινό της 20ης Μαΐου 1941,  ξεκίνησε η απόβαση από αέρος των Γερμανών ναζιστικών δυνάμεων, η «Επιχείρηση Ερμής», εναντίον του νησιού. Ο Κρητικός λαός ξεσηκώθηκε αυθόρμητα, και με πρωτόγονο οπλισμό υπερασπίστηκε με σθένος και απαράμιλλη ανδρεία τον τόπο του, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο ότι η ελευθερία και η υπεράσπισή της απαιτούν  «αρετή και τόλμη». Χρειάστηκαν 12 μέρες, μέχρι την 1η Ιουνίου 1941, για να καμφεί η αντίσταση των Κρητών και των συμμάχων τους και να καταληφθεί η Μεγαλόνησος. Οι απώλειες  των Γερμανών ήταν βαρύτατες.

Οι Κρήτες δεν υπολόγισαν την συντριπτική γερμανική υπεροπλία, την πιο ισχυρή πολεμική δύναμη της εποχής. Σε πολλά μαρτυρικά χωριά της Κρήτης ακόμη φοράνε μαύρα, τιμώντας αυτούς που έχασαν την ζωή τους από τα αντίποινα των ναζί Γερμανών αλεξιπτωτιστών. Πάνω από 40 χωριά καταστράφηκαν και εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ο αγώνας για την καταβολή των οφειλόμενων επανορθώσεων παραμένει συνεχής αλλά αδικαίωτος ακόμη. Όμως, η μάχη της Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα διότι οι συνέπειες της καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη θετική έκβαση του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη, τον αγώνα και  τη θυσία των αγωνιστών. Όμως, η καλύτερη απότιση τιμής  είναι  ο συνεχής αγώνας για την θωράκιση και αναζωογόνηση της  Δημοκρατίας, την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την επαναφορά του ανθρώπου στο επίκεντρο της πολιτικής.

Να εξασφαλίσουμε ένα  καλύτερο μέλλον για την χώρα, τους πολίτες και την νέα γενιά .

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.