Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για το χαμό της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

 «Έφυγε από κοντά μας η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη στο πανελλήνιο.

Σπουδαίος άνθρωπος και λαμπρή επιστήμονας που αφιέρωσε τη ζωή της στην τέχνη και τον πολιτισμό. Πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών, δημιούργησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην Τέχνη και την Ιστορία της.

Με την τριαντάχρονη και επιτυχημένη θητεία της στην Εθνική Πινακοθήκη, εκτός από την αναβάθμιση  της, πέτυχε να φέρει κοντά στην κοινωνία τις μεγάλες εικαστικές δημιουργίες και κατατάσσεται πλέον στις κορυφαίες και διαχρονικές Αξίες για την σύγχρονη Ελλάδα.

Οι συντοπίτες της είμαστε περήφανοι για την ίδια και το έργο της!»

Δήλωση του Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τη θυσία των 62 Μαρτύρων το 1942 στο Ηράκλειο.

«Η εκτέλεση των 62 Μαρτύρων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της θηριωδίας των ναζιστών που στέρησε το Ηράκλειο από εξέχουσες προσωπικότητες του ελεύθερου δημόσιου βίου αλλά και του αγώνα για την απελευθέρωση από τη ναζιστική κατοχή.

Στο ίδιο μέρος στον Γαζανό Κάμπο, 12 πατριώτες εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στις 3 Ιούνη και 50 στις 14 Ιούνη ως αντίποινα για τα σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Τιμή και δόξα στους 62 Εθνομάρτυρες και στον σαμποτέρ του Αεροδρομίου Ηρακλείου Κωστή Πετράκη που είναι ενταφιασμένος στον ίδιο χώρο».

 

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.