Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


0
(0)

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τη παρακάτω δήλωση:« Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, δεν πρέπει να αποτελεί το άλλοθι υπερεθνικών  θεσμών  και οργάνων, κρατών  και  κυβερνήσεων, πολιτικών φορέων αλλά και του καθενός από εμάς, προκειμένου να αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε και μεριμνούμε για τα Άτομα  με Αναπηρία.

Ο αγώνας ώστε τα Άτομα  με Αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός. Δεν εξαντλείται σε μια μέρα, ούτε αρκούν τα όμορφα λόγια . Απαιτείται βούληση, σχέδιο και πράξεις.

Το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση προχώρησε σε τομές που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια και αντιμετώπισε παθογένειες ετών. Το έργο του, στους τομείς της Εκπαίδευσης, της υγείας , της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης της κατάρτισης  αλλά  και η συμβολή του στην  γενικότερη  θεσμική αναγνώριση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία,  ήταν σπουδαίο.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως η ιστορική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, είναι προσηλωμένο σταθερά στην αρχή της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης  αλλά και στον αγώνα για διεύρυνση της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

Το 2011, η Ε.Ε επικύρωσε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες (UNCRPD). Η σύμβαση αντιμετωπίζει την αναπηρία ως ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων-και όχι από ιατρική ή φιλανθρωπική σκοπιά. Καλύπτει τα ατομικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα, καθώς και ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής: από τη δικαιοσύνη ως τις μεταφορές, από την απασχόληση ως την τεχνολογία κλπ.

Απαιτείται λοιπόν σοβαρή προσπάθεια από όλους μας και κυρίως από τους κυβερνώντες για να μπορέσουμε ως χώρα να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις προς όφελος όχι μόνο των Ατόμων με Αναπηρίες αλλά όλης της  κοινωνίας διότι το  ζήτημα των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία  είναι θέμα  Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Συνοχής».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *