Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου -θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στο Αρκαλοχώρι.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων, διακόσια ένα (201) χρόνια μετά την 25η Μαρτίου 1821, για την ελευθερία, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών και τη δικαιοσύνη, εκπέμπει ισχυρά μηνύματα και για το σήμερα, τόσο στην Πατρίδα μας για την ανάγκη της συνεννόησης στα εθνικά και στα μείζονα ζητήματα της εποχής των νέων κινδύνων, όσο και στη διεθνή κοινότητα για την ανάγκη επίτευξης ειρήνης, χωρίς απρόκλητες εισβολές και κατακτητές».

Ολόκληρο το μήνυμα του Βασίλη Κεγκέρογλου για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

«Ο  απελευθερωτικός μας αγώνας θα αποτελεί πάντα σύμβολο αξιοπρέπειας για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για την ελευθερία του, για κάθε λαό που παλεύει για την αυτοδιάθεσή του, για κάθε κοινωνία που οραματίζεται ένα καλύτερο και δίκαιο μέλλον.

Οι  Έλληνες σήμερα, διακόσια ένα (201) χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 πρέπει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια και ικανοποίηση γιατί πετύχαμε  να εμπεδώσουμε την ελευθερία αλλά και τη δημοκρατία, να οικοδομήσουμε σε σταθερά και σύγχρονα θεμέλια την πρόοδο και να καταστήσουμε ισότιμη την φωνή της χώρας μας στο διεθνή χώρο.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού αλλά και τα λάθη του. Οι Έλληνες όταν δίνουμε, ενωμένοι και με ομοψυχία, τις μάχες κερδίζουμε ακόμη και σε αντίξοες  για μας συνθήκες. Αντίθετα, πίσω από τις μεγάλες εθνικές μας αποτυχίες ελλοχεύει  πάντα η διχόνοια.

Σήμερα, η Πατρίδα μας βρίσκεται και πάλι σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Το διεθνές σκηνικό είναι ζοφερό, διότι εκτός από την υγειονομική και οικονομική κρίση προέκυψε και πρόβλημα ασφάλειας και ειρήνης με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, να πετύχουμε τη συνεννόηση στα εθνικά και μείζονα ζητήματα και να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη αλλά και να παραδειγματιστούμε από τις αρετές και την περήφανη  στάση των αγωνιστών του 21.

Ο ελληνικός λαός πρέπει ενωμένος  να δώσει αγώνα για την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, την κοινωνική δικαιοσύνη, δίνοντας προτεραιότητα στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που  θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας και του Ελληνισμού, θα ενδυναμώνει την εθνική ισχύ της χώρας αλλά και την αξιοπιστία της διεθνώς. Η χώρα μας οφείλει εντός Ε.Ε να πρωτοστατήσει στην διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφαλείας.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ  είναι δίπλα  στον Ελληνικό λαό σε αυτόν τον αγώνα του. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν στο Αρκαλοχώρι, που βιώνει όπως κι όλη η ευρύτερη περιοχή, το δράμα των επιπτώσεων του καταστροφικού σεισμού.

«Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους».

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά  άμεσα και  ουσιαστικά μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, από τον Έβρο ως την Κρήτη, αφού η μεγάλη πτώση  του εισοδήματος σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, τους αναγκάζουν ακόμη και να τερματίσουν την δραστηριότητα τους.

Όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, η εκτίναξη του κόστους παραγωγής (μέσα σε μόλις 20 ημέρες έχει ξεπεράσει σε ποσοστό το 200%) τους αναγκάζει να σφάζουν τα ζώα τους ενώ όσα μένουν ζωντανά κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.

Ταυτόχρονα, τα αποθέματα ζωοτροφών και συγκεκριμένα του καλαμποκιού στην Κρήτη τείνουν να μηδενιστούν ενώ ήδη εργοστάσια παραγωγής έχουν επιβάλλει ανώτατο όριο τα 10 τσουβάλια ζωοτροφής ανά πελάτη και μάλιστα με απαίτηση πληρωμής τοις μετρητοίς, γεγονός αποτρεπτικό για τους ίδιους τους παραγωγούς.

Επειδή η μη επαρκής σίτιση του ζωικού κεφαλαίου συνεπάγεται μείωση της παραγωγής γάλακτος και κρέατος με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε πάρα πολλούς κλάδους.

Επειδή τα αποσπασματικά μέτρα της Κυβέρνησης της Ν.Δ δεν επαρκούν

Επειδή εδώ και καιρό ως Κίνημα Αλλαγής σας έχουμε ζητήσει άμεσα και  ουσιαστικά μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας μας και για εναλλακτικές πηγές προμήθειας σιτηρών και πρώτων υλών για τις ζωοτροφές

Ερωτασθε κε Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ληφθούν άμεσα και  ουσιαστικά μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους, δεδομένου ότι τα υφιστάμενα δεν επαρκούν;

-Προτίθεστε να ενισχύσετε οικονομικά τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση;

-Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζετε την ασιτία δεκάδων ζώων, αφού οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να αγοράσουν ζωοτροφές;

-Τι έχετε πράξει για  την διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας μας και για εναλλακτικές πηγές προμήθειας σιτηρών και πρώτων υλών για τις ζωοτροφές;».

«Πρόβλημα προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία-Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων».

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και στον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει το πρόβλημα προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ζητά άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τεράστιες επιπτώσεις στις οικονομίες και τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου. Ένα από τα προβλήματα είναι η προμήθεια χάρτου από την Ρωσία και δη του δημοσιογραφικού χάρτου.

Άλλες χώρες όπως Σουηδία και Ιταλία που παλαιότερα προμήθευαν δημοσιογραφικό χαρτί έχουν αλλάξει προσανατολισμό προς άλλες χρήσεις, παραδείγματος χάρη συσκευασίας και δεν αποτελούν λύση  για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες της χώρας μας.

Επειδή οι τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες, ημερήσιες και περιοδικές θα αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα λόγω έλλειψης του χαρτιού

επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα όπως μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης ή της χώρας μας για να προμηθευτούν το χαρτί απευθείας από Καναδά ή άλλες υπερατλαντικές προμηθεύτριες χώρες και

επειδή ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων με επιστολή του αναφέρει ότι  η έκρηξη των τιμών στην ενέργεια επηρεάζει αμέσως τις τιμές του εισαγόμενου χαρτιού εκτύπωσης των ημερήσιων εφημερίδων και πάσης φύσεως εντύπων.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

1)Τι προτίθεστε να πράξετε για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων; Προτίθεστε να αναζητήσετε εναλλακτικές πηγές προμήθειας δημοσιογραφικού χαρτιού;

2)Προτίθεστε και πότε να εγκρίνετε την ελαστικοποίηση των όρων, κατά τα πρότυπα της εφαρμογής την πρώτη περίοδο της πανδημίας, για τις τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες ως προς τον αριθμό φύλων, προκειμένου στην κρίσιμη περίοδο να γίνει εξοικονόμηση χαρτιού, που είναι ζωτικής σημασίας για τις ίδιες;

3) Τι άλλο μέτρο στήριξης σκοπεύετε να πάρετε για τις τοπικές και περιφερειακές εφημερίδες ώστε να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της ακρίβειας της ηλεκτρικής ενέργειας, του δημοσιογραφικού χαρτιού αλλά και όλων των συντελεστών της παραγωγής;».

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.