“Δέσμευση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης”.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 28 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Με ερώτηση που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, ο Βουλευτής Ν.Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητούσε την  άμεση εφαρμογή του νόμου 3938/11 για τους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που αποφοίτησαν από το Λύκειο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ανανεώσιμης θητείας τους, τους οποίους η Κυβέρνηση της Ν.Δ αφήνει έκθετους και τους μεταχειρίζεται άνισα, αφού με την υπ’Αριθ. Πρωτ. 48902 οικ. Φ. 300.2 18/8/2021 διαταγή δόθηκε η δυνατότητα μόνο να ανανεώσουν την θητεία τους εκ νέου και όχι να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Ο κ.Κεγκέρογλου ζητούσε να δοθεί η δυνατότητα ενσωμάτωσης στο μόνιμο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος, όλων των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που αποφοίτησαν από το Λύκειο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ανανεώσιμης θητείας τους.

Με την απάντηση του, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης αναγνωρίζει ότι, δυνάμει της παρ. 8 του άρθρου 15 του ν. 3938/ 2011 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 61), οι «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών και δεσμεύεται ότι μελετά το ζήτημα που θέτει ο κ.Κεγκέρογλου με την ερώτηση του, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαθέσιμες εναλλακτικές, λαμβάνοντας υπόψιν τις υπηρεσιακές ανάγκες, με γνώμονα τις αρχές του κράτους δικαίου και ιδίως τις αρχές της νομιμότητας και ισότητας.

Μετά την απάντηση του Υπουργείου, ο Βουλευτής Ν.Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει (αν χρειαστεί) προκειμένου η Κυβέρνηση να ενισχύσει το πυροσβεστικό σώμα με μόνιμο προσωπικό και να μονιμοποιήσει τους πυροσβέστες, ιδιαίτερα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Download (PDF, 88KB)

«Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία».

Mε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης  ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αγρότες παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, από τον Έβρο ως την Κρήτη, αφού η μεγάλη πτώση  του εισοδήματος σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών στις οποίες αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να υπάρχει τεράστια έλλειψη, τους αναγκάζουν ακόμη και να τερματίσουν την δραστηριότητα τους.

Όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί, η εκτίναξη του κόστους παραγωγής (μέσα σε μόλις 20 ημέρες έχει ξεπεράσει σε ποσοστό το 200%) τους οδηγεί σε αδιέξοδο ενώ οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να σφάζουν τα ζώα τους και όσα μένουν ζωντανά κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία.

Ταυτόχρονα, τα αποθέματα ζωοτροφών και συγκεκριμένα του καλαμποκιού στην Κρήτη τείνουν να μηδενιστούν ενώ ήδη εργοστάσια παραγωγής έχουν επιβάλλει ανώτατο όριο τα 10 τσουβάλια ζωοτροφής ανά πελάτη και μάλιστα με απαίτηση πληρωμής τοις μετρητοίς, γεγονός αποτρεπτικό για τους ίδιους τους παραγωγούς.

Επιπλέον οι υπέρογκες αυξήσεις στα λιπάσματα καθιστούν ασύμφορες πλέον τις καλλιέργειες ενώ η άνοδος των τιμών για τις πρώτες ύλες που αξιοποιούνται στην παραγωγή λιπασμάτων, έχουν ήδη αποτυπωθεί στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων αγροεφοδίων της Ελλάδας και επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Επειδή τα αποσπασματικά μέτρα της Κυβέρνησης της Ν.Δ δεν επαρκούν

Επειδή εδώ και καιρό ως Κίνημα Αλλαγής σας έχουμε ζητήσει άμεσα και  ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας μας και για εναλλακτικές πηγές προμήθειας σιτηρών και πρώτων υλών για τις ζωοτροφές

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ληφθούν άμεσα και  ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων προκειμένου να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους, λαμβάνοντας υπόψη το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις ανάγκες που προκύπτουν σε λιπάσματα και ζωοτροφές;

-Προτίθεστε να ενισχύσετε οικονομικά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση;».

 

7

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.