Δένδιας: θα προασπίσουμε και το τελευταίο χιλιοστό εθνικού εδάφους


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 7 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα, στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος διατρανώνει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Δένδιας τονίζει ότι η χώρα μας θα προασπίσει κάθε χιλιοστό εθνικού εδάφους, ενώ συστήνει στη γείτονα να μετράει το μέγεθός της αναλογικά με τη σκιά της και όχι με βάση τα όνειρά της!

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου, έστω και ακούσιου, αφού καταγράφονται καθημερινά εμπλοκές οπλισμένων μαχητικών. «Πιστεύω ότι η Τουρκία θα είναι εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις της και δεν θα διακινδυνεύσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Δεν είναι άλλωστε προς το συμφέρον της. Βεβαίως, ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου, έστω και ακούσιου, δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που καταγράφονται, σχεδόν καθημερινά, εμπλοκές οπλισμένων μαχητικών στον ουρανό του Αιγαίου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα πρέπει η κατάσταση να αποκλιμακωθεί και η εξακολούθηση των επαφών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Επιδιώκουμε τον διάλογο παραμένοντας όμως σε εγρήγορση και γνωρίζοντας ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων εξασφαλίζει την αποτροπή κάθε επιβουλής» σημειώνει ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας προαναγγέλλει τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με γειτονικές μας χώρες. «Με την Ιταλία βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, καθώς υπάρχει συμπεφωνημένο κείμενο, ενώ με την Αίγυπτο θα κινηθούμε προς μια θετική κατεύθυνση» υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, σχετικά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου, στον Λευκό Οίκο, ο κ. Δένδιας τονίζει στη συνέντευξή του ότι εκτιμά ότι θα συζητηθούν εκ νέου οι περιφερειακές προκλήσεις και ο ρόλος της χώρας μας στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό μέλος του NATO, έναν αξιόπιστο εταίρο και έναν ολοένα ενισχυόμενο πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη, πολύπαθη περιοχή μας. Παράλληλα, είναι από τα λίγα μέλη της Συμμαχίας που εκπληρώνουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους και έχει σφυρηλατήσει, μέσω της προσήλωσης στις κοινές μας αρχές και αξίες, μια στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, που διαφυλάσσει τα ελληνικά συμφέροντα» υποστηρίζει ο υπουργός.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.