Δάκρυα χαράς και ικανοποίησης για τους αριστούχους των πανελληνίων σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουνίου 2022 by energinews (admin)

Χαμόγελα χαράς σκόρπισαν οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου στους υποψηφίους – Μαθητές από Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι, κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους συγκεντρώνοντας βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την πρόσβαση σε σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης

  • Υπολογίζουν βάσεις και ανοίγουν τα φτερά τους για τα πανεπιστήμια
  • Μελέτη, σταθερά και μεθοδικά συστήνουν οι πρώτοι των πρώτων
  • Δάκρυα χαράς και απογοήτευσης έφεραν οι βαθμοί στους υποψηφίους

Χαμόγελα σκόρπισαν στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που τα κατάφεραν, οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου στα σχολεία και για πρώτη φορά εστάλησαν και με sms στα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων.

Σε ποσοστό 73,4%, δηλαδή σχεδόν 3 στους 4, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ επέλεξαν την δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους.

 

Συγκεκριμένα, 63.980 υποψήφιοι από τους 87.150 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, έκαναν χρήση της δυνατότητας που εφαρμόζουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων για δεύτερη φορά.

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία, «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr».

Πρώτη φορά η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών με την λήψη sms εφαρμόστηκε το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «τρεις στους τέσσερις υποψηφίους ζήτησαν και έλαβαν με SMS τα αποτελέσματά τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ταυτόχρονα με την ανάρτησή τους. Για δεύτερη χρονιά, αξιοποιούμε την τεχνολογία για να διευκολύνουμε τους μαθητές».

Τι λένε παιδιά που αρίστευσαν στο Ηράκλειο:

Αχιλλέας Λυδάκης 19.110 μόρια

Ένας από τους πρώτους των πρώτων από την Κρήτη, ο Λυδάκης Αχιλλέας, που κατάφερε να συγκεντρώσει 19.110 μόρια.

«Στόχος μου ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Το ότι τα κατάφερα μου δίνει χαρά, γιατί η προσπάθεια ήταν μεγάλη» είπε ο αριστούχος των πανελλαδικών εξετάσεων Λυδάκης Αχιλλέας, ο οποίος ετοιμάζεται για τις σπουδές του.

Μαρία Ειρήνη Ζηδιανάκη , 19.000 μόρια

Η Ζηδιανάκη Μαρία Ειρήνη με 19.000 μόρια, τονίζει πως «κόπος και ξενύχτια ανταμείφθηκαν». Η Μαρία Ειρήνη, αναφορικά με το περασμένο σχολικό έτος έκανε λόγο για μια «συνειδητή προσπάθεια» ώστε να πιάσει τον στόχο της ο οποίος δεν είναι άλλος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η νεαρή αριστούχος έκανε ειδική αναφορά στην, καταλυτικής σημασίας, φροντίδα που έλαβε από την οικογένεια και τους καθηγητές της ενώ δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την έκβαση της προσπάθειας της.

Κουτρουμπή Μαρία18.820 μόρια

Η Κουτρουμπή Μαρία, κατάφερε να συγκεντρώνει 18.820 μόρια σημειώνοντας πως «κλειδί η καλή προετοιμασία», δήλωσε στο neakriti.gr η Μαρία Κουτρουμπή, με την ίδια να ξεκινάει την σκληρή προσπάθεια ήδη από τους περσινού θερινούς μήνες.

Παρά το φόρτο εργασίας και τις μεγάλες απαιτήσεις που επέβαλε ο υψηλός στόχος της, η Μαρία ανέφερε ότι δεν στερήθηκε τίποτε, ενώ παράλληλα δεν χρειάστηκε να διαβάζει ατελείωτες ώρες ώστε να τα καταφέρει. «Είχα πρόγραμμα», ανέφερε η ίδια σημειώνοντας ότι το αντικείμενο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί στην ζωή της είναι η Ιατρική.

Άγγελος Σφυράκης, 18.775 μόρια

Με στόχο να γράψει όσο καλύτερα μπορούσε και χωρίς να έχει αποφασίσει σε ποια σχολή θέλει να περάσει ο Άγγελος Σφυράκης με 18.775 μόρια στο πεδίο Επιστημών Υγείας, σχεδιάζει ελεύθερα τις επιλογές που έχει λέγοντας με βεβαιότητα ότι αν υπήρχε ή υπάρχει μυστικό επιτυχίας, αυτό είναι ένας καλός προγραμματισμός που τα περιλαμβάνει όλα.

«Δεν ξέρω που θέλω να πάω, τι θέλω να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, «πρέπει να βρω τι μου αρέσει πραγματικά και να πάω να το σπουδάσω». Παράλληλα συμπληρώνει: «Δεν ξέρω αν το θέλω να πάω ιατρική παρά τα μόρια που έχω γράψει. Αυτό πρέπει να δω».

 

Αγάπη Τζωρμπατζάκη, 18.740 μόρια

Η Τζωρμπατζάκη Αγάπη, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.740 μόρια.

Για την επιτυχία της αυτής λέει στο neakriti.gr: 

«Ήμουν στο 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, στο 1ο πεδίο. Η πρώτη μου επιλογή είναι Ψυχολογία. Οι συνθήκες φέτος και πέρυσι ήταν σίγουρα περίεργες. Ωστόσο, τα καταφέραμε και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Πλέον ξεκινάει κάτι καινούργιο, κάτι δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον! Για τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν Ψυχολογία, έχω να πω ότι αξίζουν να το κυνηγήσουν. Κι εγώ πίστευα ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, ωστόσο τελικά ήταν πιο εύκολο απ’ ό,τι περίμενα. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος καλά και να μην έχεις άγχος. Έτσι, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

Μυρτώ Θαλασσινού,  18.670 μόρια

Η Θαλασσινού Μυρτώ με 18.670 μόρια αναφέρει για την επιτυχία της αυτή τα εξής

«Νιώθω μεγάλη χαρά. Ήμουν στο 4ο πεδίο και θέλω να σπουδάσω στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα . Προφανώς νιώθω ικανοποίηση, καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι τόσων χρόνων. Σίγουρα η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ περίεργη. Πλέον χαίρομαι που τελείωσε αυτός ο «κύκλος» και ανυπομονώ να σπουδάσω».

Καλλιόπη Χριστοφακάκη, 18.600 μόρια

Η Χριστοφακάκη Καλλιόπη με 18.600 μόρια τονίζει: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω των συνθηκών με την πανδημία. Ωστόσο, η υπομονή, η επιμονή και η αισιοδοξία μου ήταν τα βασικά μου εφόδια όλο αυτό το διάστημα. Επειδή ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, διαχειριστικά το άγχος και με πρόγραμμα τα κατάφερα. Στις πρώτες μου επιλογές βρίσκεται η Σχαλή Δόκιμων Σμαιοφόρων Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά και η Νομική Σχολή Αθηνών».

 

Πέτρος Ιωάννης Τουρνάς, 18.540 μόρια

Ο Πέτρος Ιωάννης Τουρνάς, πέτυχε 18.540 μόρια τονίζοντας πως σκληρή δουλειά, στοχευμένη μελέτη και εντατική προετοιμασία είναι τα στοιχεία που τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα, στις φετινές εξετάσεις. «Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, αλλά όχι έπαρση», ανέφερε ο ίδιος. Η πρώτη επιλογή του Πέτρου είναι εκείνη των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Αθήνα μιας και τον γοητεύουν τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός.

 

Στεφανία Κεφαλογιάννη, 18.300 μόρια

Η Κεφαλογιάννη Στεφανία με 18.300 μόρια αισιοδοξεί οτι θα καταφέρει να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Σίγουρα η χαρά που νιώθω είναι μεγάλη. Ανταμείφθηκαν όλοι μου οι κόποι.Ηταν μια αρκετά δύσκολη χρονία, γεμάτη άγχος, όμως τα καταφέραμε. Ήμουν στο 2ο πεδίο. Θέλω να σπουδάσω Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ. Θα περάσω, όπως όλα δείχνουν, σ’ αυτή τη σχολή» τονίζει στο neakriti.gr, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα που πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Χριστίνα Κεφαλληνού,18.300 μόρια

Η Κεφαλληνού Χριστίνα, συγκεντρώνοντας 18.300 μόρια, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η χρονιά και για την Χριστίνα Κεφαλληνού καθώς η νεαρή μαθήτρια κατάφερε να συγκεντρώσει 18.300 μόρια. «Ήταν μια παράξενη χρονιά καθώς από την μία ήταν ο ενθουσιασμός για το τέλος του σχολείου και από την άλλη το άγχος των πανελληνίων», σημείωσε η ίδια. Στην καλή προετοιμασία στάθηκε και η Χριστίνα όπως και στην στήριξη από τις καθηγήτριες και τους καθηγητές της. Η πρώτη επιλογή της νεαρής μαθήτριας είναι η Χημικών Μηχανικών στην Αθήνα καθώς ο συνδυασμός φυσικής, μαθηματικών και χημείας την ενθουσιάζει.

Αγγελική Λουλουδάκη , 18.260 μόρια

Εξαιρετικά χαρούμενη μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων η Αγγελική Λουλουδάκη με την επίδοση της να ξεπερνάει το 18.200 μόρια.

Η Αγγελική ξεκαθάρισε ότι η επιτυχία δεν είναι ζήτημα μιας χρονιάς αλλά μια διαδικασία η οποία ξεκινάει από τα πρώτα σχολικά χρόνια, εξηγώντας παράλληλα ότι η πειθαρχία και η πίστη στην αξία της γνώσης πέραν της βαθμοθηρίας είναι θεμέλιο για μια ουσιαστική σχέση με το σχολείο. Ειδική αναφορά έκανε η νεαρή αριστούχος στην βοήθεια και την φροντίδα των γονέων της με την μητέρα της να διατηρεί την ιδιότητα της τοπογράφου και τον ευτυχή πατέρα να είναι φυσικός. Η παράδοση της οικογένειας της Αγγελικής στις θετικές επιστήμες φαίνεται να συνεχίζεται από την ίδια, καθώς στόχος της είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Τζωρτζουλάκης, 18.100 μόρια 

Ικανοποίηση και για τον Μιχάλη Τζωρτζουλάκη καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τον βρήκε στα 18.100 μόρια.

Ο νεαρός μαθητής αναφέρθηκε συνολικά στην δύσκολη εμπειρία που είχε η γενιά του κατά τα χρόνια του λυκείου, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε στην εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τους παραδοσιακούς όρους, πράγμα που επιβάρυνε ιδιαίτερα τους μαθητές όπως και τον ίδιο. Ο Μιχάλης στάθηκε στην επιμονή, τον καλό προγραμματισμό και την αντοχή που απαιτεί η δύσκολη αποστολή των πανελλαδικών ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη στήριξη που έλαβε από την οικογένεια του.

Στόχος του Μιχάλη η Ιατρική Σχολή Ηρακλείου με τον ίδιο να εξηγεί, στο neakriti.gr, ότι η αίγλη του τμήματος και οι πολλές ευκαιρίες, που συνεπάγεται η φοίτηση σε αυτό, είναι οι βασικοί λόγοι που ευελπιστεί να σπουδάσει εκεί.

Απόστολος Διαμαντάρας, 17.500 μόρια 

«Οι κόποι, η μελέτη, το διάβασμα και η συγκέντρωση των δυο τελευταίων χρόνων απέδωσαν καρπούς, μπόρεσα να ανταποκριθώ στον πολυπόθητο στόχο μου και να εισαχθώ στην νομική σχολή» τόνισε περιχαρής για το αποτέλεσμα της βαθμολογίας του ο Απόστολος Διαμαντάρας.

«Αναντικατάστατος οδηγός μου ήταν ο προγραμματισμός και η οργάνωση, ώστε , με αυτά τα δυο «όπλα», να διασφαλίσω την επιτυχία μου. Αυτό όμως δεν θα επιτυγχάνονταν δίχως την αγαστή συνεργασία της μελέτης και της ψυχαγωγίας, καθώς φρόντισα να μην στερηθώ τη διασκέδαση, τους συγγενείς και φίλους μου» πρόσθεσε, συγκεντρώνοντας 17.500 μόρια.

Μαθητές από το Ηράκλειο επέμειναν και πέτυχαν μια θέση πιθανόν στην Ιατρική

«Τα αγαθά κόποις κτώνται», λέει το γνωμικό με το οποίο μας άφησε να πορευόμαστε ο Αρχαίος Φιλόσοφος Αριστοτέλης ενω παράλληλα, όλοι ξέρουμε πως τελικά δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια προκειμένου να κατορθώσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Παράδειγμα του ότι τελικά, παρά τα όποια εμπόδια, δεν πρέπει να τα παρατάμε αλλά να παλεύουμε με κόπους και θυσίες, να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, αποτελούν ο Κωνσταντίνος Καραγεωργάκης και η  Ραφαέλα Καλαϊτζάκη από το Ηράκλειο, που δίνοντας Πανελλήνιες για 2η φορά, έχουν ήδη φτάσει ένα βήμα πριν απο την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο και δη στην Ιατρική Σχολή.

Ο Κωνσταντίνος Καραγεωργάκης, 19.075 μόρια 

Μεγάλη επιτυχία για τον Κωνσταντίνο Καραγεωργάκη καθώς στις φετινές πανελλήνιες κατάφερε να συγκεντρώσει 19.075 μόρια.

Ο Κωνσταντίνος εξήγησε στο neakriti.gr ότι «το κλειδί της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά, η καλή ψυχολογία, η στήριξη από τα αγαπημένα πρόσωπα αλλά και η επιμονή», με τον ίδιο να σημειώνει ότι ήταν η δεύτερη φορά που έδωσε πανελλήνιες.

Στόχος του Κωνσταντίνου είναι η Ιατρική Αθηνών και δεύτερη η αντίστοιχη σχολή του Ηρακλείου.

 

Ραφαέλα Καλαϊτζάκη, 18.675 μόρια

Με 18.675 μόρια, η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη από το Ηράκλειο, κατάφερε στη 2η της προσπάθεια, να πιάσει τα μόρια που απαιτούνται για να εισαχθεί στην Ιατρική.

«Ήταν μια πολύ κουραστική προσπάθεια, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα πίσω.

Αυτό που μένει είναι η ικανοποίηση και η βεβαιότητα ότι όσο προσπαθεί, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις» ανέφερε η Ραφαέλα Καλαϊτζάκη.

 

Η ίδια ολοκληρώνοντας με τη βαθμολογία της, μια μεγάλη προσπάθεια, προέτρεψε ακόμη και όσους μαθητές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα «να μη το βάλουν κάτω και να προσπαθούν».
Τα Χανιωτόπουλα που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές

Να πετύχουν τους στόχους τους συγκεντρώνοντας βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την πρόσβαση σε σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης που επιθυμούσαν, κατάφεραν εκατοντάδες απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και στα Χανιά.

Η ανακοίνωση των μορίων προκάλεσε χαμόγελα ικανοποίησης και ήρθε να δικαιώσει τις θυσίες υποψηφίων που στερήθηκαν ελεύθερο χρόνο, βόλτες και εκδρομές για να αφοσιωθούν στο διάβασμα.

Η Γιάννα Τζαγκαράκη από την Παλαιόχωρα, απόφοιτη του Επαγγελματικού Λυκείου Καντάνου, συγκέντρωσε από 19.000 – 19.480 μόρια, ανάλογα με τους συντελεστές βαρύτητας κάθε σχολής και σύμφωνα με τα επίπεδα των περυσινών βάσεων, εισάγεται σε όποια ιατρική σχολή επιθυμεί. Ο στόχος της ήταν από την πρώτη στιγμή η ιατρική. Έγραψε 19,8 στα μαθηματικά, 17,6 στα Νέα Ελληνικά, 20 Ανατομία – Φυσιολογία και 20 στο μάθημα ειδικότητας Υγιεινή. 

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και όπως είπε στο neakriti.gr δυσκολεύεται να πιστέψει ότι πέτυχε τόσο υψηλή βαθμολογία. «Ο αρχικός μου στόχος ήταν η ιατρική. Στόχευα υψηλότερα αλλά δεν φανταζόμουν πως θα τα κατάφερνα. Η επιλογή μου να φοιτήσω σε ΕΠΑΛ με δικαίωσε». Ωστόσο η Γιάννα φρόντιζε παράλληλα με το διάβασμα, να αφιερώνει χρόνο και στον εαυτό της. Όπως είπε, την περίοδο των Χριστουγέννων έλειψε για δύο ολόκληρες εβδομάδες στο εξωτερικό, όταν όμως επέστρεψε είχε γεμίσει τις μπαταρίες της και απέδιδε ακόμη περισσότερο στα μαθήματα.

Η καθηγήτρια της Γιάννας Τζαγκαράκη, κ. Διαλεχτή Αλεξούδη από το ΕΠΑΛ Καντάνου, είπε στο nearktii.gr ότι «η Γιάννα ήρθε στο σχολείο μας με στόχο να περάσει ιατρική. Ήταν μια πολύ δυνατή μαθήτρια που διάβασε και έβγαλε τα τέσσερα πανελλαδικά μαθήματα από τη Β΄ τάξη. Ήδη από πέρυσι οι καθηγητές θεωρούσαν ότι θα αρίστευε στις πανελλαδικές και δεν διαψευστήκαμε. Το παιδί μας έγραψε δύο 20 στα μαθήματα ειδικότητας και 19,8 στα μαθηματικά».

Η Σταυρούλα Κοπάση απόφοιτη του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων συγκέντρωσε 18.000 μόρια. Στόχος της ήταν η ιατρική, κλάδος για τον οποίο είχε κατασταλάξει από τις πρώτες τάξεις του λυκείου. «Προσπάθησα πολύ. Άγχος, πολύ διάβασμα και θυσίες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Έδωσα το 100% του εαυτού μου. Είναι αλήθεια ότι οι έξοδοι μου ήταν περιορισμένες και η όλη διαδικασία ήταν ψυχοφθόρα, αλλά άξιζε» είπε η νεαρή Χανιώτισσα.

Με 19.425 μόρια που της εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για τη σχολή ιατρικής που ονειρευόταν, η Μαρία Ζουριδάκη του Ανδρέα ,παιδί γνωστής ιατρικής οικογένειας των Χανίων, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη για την προσπάθεια της. «Ήμουν ανάμεσα σε ιατρική και Πολυτεχνείο.

Τελικά με κέρδισε η ιατρική και συγκεκριμένα η ειδικότητα της νευρολογίας – νευροχειρουργικής. Έκανα πολλές θυσίες, διάβαζα πολλές ώρες αλλά με βοήθησε πολύ και το σχολείο. Σήμερα μπορώ να πω ότι όσο υψηλότερα είναι ο στόχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια» είπε στo  neakriti.gr, η Μαρία, η οποία πάντα ονειρευόταν σπουδές σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα.

Σπουδαίες επιδόσεις πέτυχαν μαθητές της Ιεράπετρας

Ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις των μαθητών τους και εφέτος δήλωσαν οι διευθυντές των Γενικών Λυκείων της Ιεράπετρας.

«Από το 1ο Γενικό Λύκειο της Ιεράπετρας διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 71 τελειόφοιτοι και τρείς απόφοιτοι παλαιότερων ετών. Από τους 74 συνολικά διαγωνιζόμενους έχουμε τουλάχιστον 10 που έχουν πετύχει υψηλές επιδόσεις και δεκάδες άλλους που περνούν στις σχολές  που επιθυμούν. Γενικά πήγαμε πολύ καλά και εφέτος αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούσαν όλη τη χρονιά με την πανδημία και την καραντίνα», μας είπε η διευθύντρια του 1ου Λυκείου κ. Σοφία Κονταξάκη.

«Από το  2ο Λύκειο διαγωνίστηκαν 84 μαθητές και μαθήτριες. Οι περισσότεροι έχουν πάει πάρα πολύ καλά και θα περάσουν στις σχολές που τους ενδιαφέρουν ενώ 10 διαγωνιζόμενοι έχουν πετύχει πολύ υψηλές βαθμολογίες και έχου αριστεύσει. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν είχαμε εκτός από το ότι η ύλη ήταν πάρα πολλή και δυσκολεύτηκαν να τη βγάλουν και οι καθηγητές και οι μαθητές μας», πρόσθεσε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου κ. Θόδωρος Μανουσάκης.

Κάποιοι από τους μαθητές που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες δέχτηκαν να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά τους και τη μυστικά της επιτυχίας τους.

Μαργαριτάκης Μιχάλης, 18.060

«Με 18.060 μόρια πιστεύω ότι θα πετύχω το στόχο μου να εισαχθώ στην Πολυτεχνική σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Διάβαζα με μεθοδικότητα χωρίς υπερβολές αξιοποιώντας καλά τον χρόνο μου. Ευχαριστώ πολύ όλους εκείνους που  με βοήθησαν για να επιτύχω τον στόχο μου. Τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου και πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου  επιλογή».

Παπαδάκης Χριστόφορος, 16.270

«Νιώθω ικανοποιημένος από την προσπάθεια μου η οποία  μου απέφερε 16.270 μόρια. Στόχος μου είναι οι σχολές της Αστυνομίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον φιλόλογο φροντιστή μου  για την υπέροχη συνεργασία μας καθώς και τους γονείς μου για την ψυχολογική υποστήριξη που μου παρείχαν».

Πλακογιαννάκη Εμμανουέλα 17.770

«Έχω συγκεντρώσει 17770 μόρια και στοχεύω να εισαχθώ στην Οδοντιατρική καθώς  θέλω να εξασκήσω  το επάγγελμα του πατέρα μου Σπύρου Πλακογιαννάκη γιατί από πολύ μικρή ακολουθώ τα χνάρια του και  αυτό είναι το όνειρο μου. Ελπίζω να πέσουν λίγο οι βάσεις γιατί δεν θέλω να δηλώσω καμία άλλη σχολή. Για εμένα δεν υπάρχει plan B. Δυσκολεύτηκα στην αρχή με το συνεχές διάβασμα  και το άγχος αλλά όταν έβαλα ένα πρόγραμμα σωστό και το ακολουθούσα πιστά, με στοχοπροσήλωση, όλα πήγαν καλά . Στερήθηκα κάποιες εξόδους, αλλά δεν το μετάνιωσα.

Ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο, τους φίλους μου και κυρίως τους γονείς μου που είχαν πάρα πολύ υπομονή με εμένα».

 

Παραουλάκης Κωνσταντίνος 18.100

«Με 18100 μόρια έχω βάλει πλέον στόχο τη Νομική αν και μου αρέσει υπερβολικά η Ιστορία. Η Νομική όμως θα μου εξασφαλίσει πολύ πιο άνετη επαγγελματική αποκατάσταση. Σε όλη μου τη ζωή διάβαζα πάρα πολύ. Για να πετύχει ένας υποψήφιος τους στόχους του πρέπει να διαβάζει πολύ και να ξέρει τι διαβάζει.

Με βοήθησαν πάρα πολύ τα αδέρφια μου και οι γονείς μου που σεβάστηκαν την προσπάθεια μου. Ευχαριστώ τους φίλους μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο».

Φραγκάκη Γεωργία 17.750

«Συγκέντρωσα 17.750 μόρια και στοχεύω στη Νομική χωρίς να προβληματίζομαι ιδιαίτερα σε ποια πόλη θα περάσω. Πάντα ήθελα να ακολουθήσω αυτήν την επιστήμη που με κεντρίζει και  μου ανοίγει τους ορίζοντες μου. Το διάβασμα μου ήταν επίμονο και συστηματικό με κάποια  διαλείμματα ανάπαυσης. Δεν μου έλειψαν οι έξοδοι και οι παρέες με φίλους. Θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους γονείς μου αρχικά τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και φυσικά τους φίλους  μου που ήταν πάντα δίπλα μου».

Κακοδειπνακη Μαρία, 17.150

«Με 17.150 μόρια έχω πρώτο στόχο μάλλον  το Χημικό Ηρακλείου  αν και πριν ένα μήνα ήμουν πιο κοντά στο Φυσικό. Δεν διάβαζα πάρα πολύ στο σπίτι. Την περισσότερη δουλειά την έκανα στο σχολείο και στο Φροντιστήριο. Καταλάβαινα τα μαθήματα γιατί ήταν αυτά που μου άρεσαν περισσότερο από όλα. Μεγάλη σημασία είχε για εμένα ότι έκανα σωστή επιλογή στην κατεύθυνση γιατί έκανα  εκείνα τα  μαθήματα που είχαν για εμένα μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ τους γονείς μου που ήταν πάρα πολύ υπομονετικοί μαζί μου και δεν με πίεζαν για να με φορτώσουν άγχος. Έβγαινα με μέτρο και δεν στερήθηκα τις παρέες μου.

Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές  μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο και τους ευγνωμονώ για την ψυχολογική στήριξη που μας παρείχαν».

 


Χριστοδουλάκης Νίκος, 17.770

Με 17.770 μόρια θα δηλώσω σαν πρώτη μου επιλογή τη Νομική της Αθήνας. Μερικές μέρες πριν αποφάσισα να βάλω πρώτη τη Νομική Αθηνών και από εκεί να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές επιστήμες για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Διάβαζα πάρα πολλές ώρες καθημερινά με πολλές στερήσεις. Τον τελευταίο χρόνο δεν βγήκα έξω με παρέα περισσότερο από τρεις φορές.

Οι καθηγητές μου έβαλαν το σπόρο κι εγώ φρόντισα να γίνει φυτό να ανθίσει και τώρα είμαι έτοιμος να μαζέψω τους καρπούς , γι’ αυτό τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Οι γονείς μου ήταν πάντα υποστηρικτές όλων των επιλογών μου δείχνοντας μου απόλυτη εμπιστοσύνη».

Γερακιανάκης Γιώργος 17.700

«Έχω συγκεντρώσει γύρω στα 17.700 μόρια και στοχεύω στην  Σχολή Πληροφορικής Αθήνας.  Μου αρέσει πολύ η επιστήμη του Προγραμματισμού και αποφάσισα να την ακολουθήσω. Είναι μια επιστήμη που έχει καθαρό και σίγουρο επαγγελματικό μέλλον, είμαι δε της άποψης ότι, αν αγαπάς κάτι μπορείς να το εξελίξεις.

Είχα καλό πρόγραμμα στο διάβασμα χωρίς στερήσεις… Και εξόδους έκανα  και παρέες είχα όπως είχα και το σχετικό άγχος στη διάρκεια των εξετάσεων.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο καθώς και το οικογενειακό μου περιβάλλον και τους φίλους μου  που ήταν πάντα κοντά μου».

Φερετζάκη Ελένη 16.800

«Με ενδιαφέρουν οι Σχολές και της Πληροφορικής που πιστεύω ότι μπορώ να τις πετύχω με τα μόρια που έχω συγκεντρώσει.

Διάβαζα πάντα συστηματικά και με καλό πρόγραμμα. Εύρισκα όμως πάντα χρόνο για ξεκούραση. Περιόρισα λίγο τος εξόδους μου για να διαβάσω περισσότερο αλλά έκανα ότι με ευχαριστούσε με μέτρο και πειθαρχία.

Ευχαριστώ τους καθηγητές μου που με στήριξαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό των εξετάσεων, τους γονείς μου και όλους τους φίλους και συγγενείς που ήταν κοντά μου».

Χατζημαρκάκης Γιάννης 14.925

«Με τα μόρια που συγκέντρωσα είμαι μεταξύ της σχολής Πληροφορικής του Ηρακλείου  και του Οικονομικού Ρεθύμνου.  Θέλω να μείνω να σπουδάσω στην Κρήτη κοντά στην οικογένεια μου και θεωρώ ότι μπορώ να κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν να σπουδάσω στον τομέα της Πληροφορικής.

Διάβαζα λίγες ώρες κάθε μέρα  έκανα και άλλες δραστηριότητες αλλά είμαι ευχαριστημένος  από το αποτέλεσμα της χαλαρής αυτής προσπάθειας που έκανα τελικά .

Βοηθήθηκα πάρα πολύ από τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου και φυσικά από τους γονείς μου που με στήριζαν σε κάθε επιλογή μου».

Φραγκούλη Ζωή 17.720

«Ο στόχος μου είναι να εισαχθώ στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ Αθήνας. Μου αρέσει ο κλάδος των Οικονομικών Επιστημών και πιστεύω ότι μας οδηγεί σε μια πιο εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση.

Η προετοιμασία μου δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες αν και η ύλη των εξετάσεων ήταν πολύ περισσότερη από άλλες χρονιές . Τα κατάφερα όμως να τη βγάλω με μεγάλη προσπάθεια  συστηματικό διάβασμα γράφοντας το στρογγυλό 20 στις Αρχές Οικονομίας.

Ευχαριστώ τους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο και στο σχολείο καθώς και τους φίλους μου που στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα».

Χαιρετάκης Μάνος 18.425

«Πήγα πολύ καλά στις εξετάσεις και θέλω να περάσω στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου. Το διάβασμα μου ήταν συστηματικό, είχα και λίγο άγχος αλλά εύρισκα πάντα το χρόνο για ξεκούραση. Δυσκολίες συνάντησα στη Χημεία καθώς η ύλη ήταν πάρα πολλή. Παίζει ρόλο στην επιτυχία το συστηματικό διάβασμα και η θέληση που έχει ο υποψήφιος για να πετύχει τον υψηλό στόχο που έχει θέσει.

Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να πάνε όλα καλά , τους καθηγητές μου και φυσικά την οικογένεια μου».

Φανουράκη Αθανασία, 17.800

«Θέλω να περάσω στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΟΠΑ . Από την πρώτη Λυκείου είχα αποφασίσει να σπουδάσω Οικονομικά. Πάντα διάβαζα με σύστημα φροντίζοντας να μην αφήνω πίσω μου κενά.

Τον τελευταίο χρόνο το διάβασμα μου ήταν πιο συστηματικό και πιο έντονο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην αφήνεις κενά να κάνεις επαναλήψεις και να θέλεις πολύ να πετύχεις έναν υψηλό στόχο.

Με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές του Φροντιστηρίου και του σχολείου καθώς και οι γονείς μου πού ήταν πάντα κοντά μου».

Αβρονιδάκη Φωτεινή 16.375

«Θέλω να περάσω με τα μόρια που συγκέντρωσα στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για να πετύχω το στόχο μου διάβαζα πάρα πολύ και είχα υπομονή και συνέπεια μην αφήνοντας πίσω μου κενά. Είχα άγχος όπως όλα τα παιδιά, ειδικά στο διαγώνισμα των Μαθηματικών. Στερήθηκα κάποιες εξόδους αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και οι δυσκολίες έχουν ήδη ξεχαστεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου και ειδικά την κυρία που μου έκανε φροντιστήριο στις Αρχές Οικονομίας και τον κύριο που μου έκανε Μαθηματικά. Ευχαριστώ τους γονείς μου και όλη μου την οικογένεια που ήταν πάντα ψύχραιμοι δίπλα μου στηρίζοντας την προσπάθεια μου».

Σφυράκη Εμμανουέλα 16.900

«Με ενδιαφέρει η Ευελπίδων και η σχολή της Αστυνομίας. Η προετοιμασία μου είχε πάρα πολύ διάβασμα στο σπίτι και αμέτρητες ώρες στο Φροντιστήριο. Διάβαζα πάντα συστηματικά από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι υπομονή , πρόγραμμα και ποιοτικό διάβασμα. Ευχαριστώ τη μαμά μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν με όλη τους τη δύναμη».

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΛ – 2022
ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΗΜΕΡHΣΙΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 18.286 129 18.415
ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) 14.204 26 14.230
ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ) 13.680 69 13.749
ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 25.177 74 25.251
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΛ (ΜΟΝΟ) 363 4 367
ΣΥΝΟΛΑ (ΓΕΛ) 71.710 302 72.012

 

 

ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΛ – 2022
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΗΜΕΡHΣΙΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΣΥΝΟΛΟ
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 985 22 1.007
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2.921 119 3.040
ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 312 26 338
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 376 13 389
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ 1.089 35 1.124
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 1.764 48 1.812
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 624 5 629
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.868 42 1.910
ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ 4.612 247 4.859
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΛ (ΜΟΝΟ) 28 2 30
ΣΥΝΟΛΑ (ΕΠΑΛ) 14.579 559 15.138

 

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από μία τουλάχιστον συμμετοχή σε πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

 

Συντελεστές βαρύτητας

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος ισχύουν συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. Σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25) ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%.

Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται στο ειδικό μάθημα ή τις πρακτικές δοκιμασίες είναι είτε 10% είτε 20%. Οι Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή δύο (2) ειδικά μαθήματα με επιλογή των υποψηφίων μεταξύ περισσοτέρων, αποδίδουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε όλα τα ειδικά μαθήματα επιλογής, ο οποίος είναι είτε 10% είτε 20%. Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, στις οποίες εξετάζονται δύο (2) ειδικά μαθήματα το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας που τους αποδίδονται είναι το 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα ειδικά μαθήματα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8%. Τα ποσοστά που αποδίδουν τα ειδικά μαθήματα προστίθενται στο 100% που αποδίδουν τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Άρα, σύμφωνα με τα παραπάνω, κάθε υποψήφιος που συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, για κάθε Τμήμα που θα δηλώσει στο μηχανογραφικό του δελτίο, θα πρέπει να υπολογίσει τα μόριά του, πολλαπλασιάζοντας τους βαθμούς στα 4 πανελλαδικά μαθήματα (και σε τυχόν ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα) επί τους αντίστοιχους συντελεστές για κάθε μάθημα, όπως φαίνονται στις παρακάτω Υπουργικές Αποφάσεις. Έτσι, κάθε υποψήφιος φέτος θα έχει πιθανόν διαφορετικό αριθμό μορίων για κάθε Τμήμα/Σχολή και όχι έναν ενιαίο αριθμό μορίων για ολόκληρο το Επιστημονικό Πεδίο (για τα ΓΕΛ) ή τον Τομέα (για τα ΕΠΑΛ), που είναι υποψήφιος.

Ενδεικτικά, δίνεται ένα παράδειγμα υποψηφίου ΓΕΛ για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Αρχαία Ελληνικά Ιστορία Λατινικά
17 18,6 20 20

Αυτός ο υποψήφιος συγκεντρώνει για τη Νομική Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 18.680 μόρια, ενώ για τη Νομική Κομοτηνής (Δ.Π.Θ.) 18.900 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

  Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Αρχαία Ελληνικά Ιστορία Λατινικά
Νομική Θεσ/νίκης-ΑΠΘ 30% 30% 20% 20%
Νομική Κομοτηνής-Δ.Π.Θ. 25% 25% 25% 25%

Αυτός ο υποψήφιος συγκεντρώνει για τη Νομική Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 18.680 μόρια, ενώ για τη Νομική Κομοτηνής (Δ.Π.Θ.) 18.900 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υπολογισμός Μορίων

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Διαθέσιμη η εφαρμογή υπολογισμου μορίων.

neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.