Γ. Τομαδάκης: Απαντήσεις απέναντι σε φήμες που διακινούνται στην κοινότητα Κάτω Χωριού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Από πολλές πηγές και από επώνυμες καταγγελίες πληροφορούμαι ότι διακινούνται κακόβουλες φήμες σχετικά με το πρόσωπο μου και την στάση σχετικά με διάφορα έργα στην κοινότητα. Σύμφωνα με αυτές, μεταξύ άλλων, είμαι υπεύθυνος για τον μή καθαρισμό ρεμάτων και για τις συνεπαγόμενες πλημμύρες που προκαλούνται. Πρόσφατα μάλιστα απαντήθηκε σε αίτημα συνδημότισσάς να καθαρισθούν τα καλάμια «ότι δεν αφήνει ο Τομαδάκης γιατί έχει κάνει εξώδικο στον πρόεδρο» Σε άλλον πολίτη ότι <εξαιτίας της στάσης του και των οικολόγων πλημμύρισε η περιουσία του>. Σε άλλον ακόμα ότι δεν επιτρέπω τις τσιμεντοστρώσεις.

Παρόμοια λεγόμενα είναι αστεία και δεν θα έχρηζαν απάντησης, και μάλιστα δημόσιας, αν δεν επαναλαμβάνονταν στοχευμένα στο πρόσωπο μου και συνεχώς. Για να είναι λοιπόν ξεκάθαρα τα πράγματα επαναλαμβάνω ότι:

Έχουμε φέρει επανειλημμένα στο συμβούλιο αιτήματα για καθαρισμούς ρεμάτων σε επικίνδυνα σημεία τα οποία δεν εισακούονται. ΄Πάγια θέση μου είναι ότι τέτοιες εργασίες πρέπει να γίνονται μελετημένα και επιστημονικά σωστά για να είναι αποτελεσματικές και να μην επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Δεν μπορούν να γίνονται τυχαία απλώς για να δείχνουμε ότι κάνουμε έργα διότι πολύ συχνά επιδεινώνουν αντί να διορθώνουν την κατάσταση. Στην προχειρότητα αυτήν οφείλονται και οι περσινές ζημιές από τις πλημμύρες.

Οσο για το εξώδικο προς τον πρόεδρο της κοινότητας είναι επίσης ψευδές. Η αλήθεια είναι ότι έχω αποστείλει αναφορά στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και ενημερώνω για τα πεπραγμένα του προέδρου της κοινότητας, την αδιαφανή χρήση δωρεάς επιχειρηματία (το γνωστό θέμα των αξίας 15.000 ευρώ τσιμέντων), την αδιαφανή διαχείριση των χρημάτων της κοινότητας για εργασίες  και παρόμοια θέματα. Το αν, εκτός από πολιτικές, υπάρχουν  ποινικές ευθύνες και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας δεν είναι αρμοδιότητα μου να το κρίνω.

Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους, και πολλές παρόμοιες, φήμες, έχουν σαν αιτία την αντίθεση μου στα οργανωμένα συμφέροντα που προσπαθούν να αποσιωπήσουν την σπουδαιότητα  του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου του Ισθμού και να επιτρέψουν την εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών και άλλων παρόμοιων μελλοντικών επενδύσεων στην περιοχή. Έχουν επίσης σκοπό σε περίπτωση ζημιάς να βρεθεί κάποιος να του φορτωθεί η ευθύνη και να δικαιολογηθεί η ανεπάρκεια τους. Δεν τους κάνω την χάρη. Αντίθετα με αυτούς που  διακινούν τις φήμες στο σκοτάδι, προσωπικά εκφράζω δημόσια, χωρίς σκοπιμότητες ή κρυφά συμφέροντα τις απόψεις μου.  Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Γιώργος Τομαδάκης
Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κοινότητας Κάτω Χωριού

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.