Γ. Τζαράκης: Η τουριστική σεζόν θα καθυστερήσει αλλά υπάρχουν ενδείξεις για ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα


0
(0)

Με μια πιο θετική ματιά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη φετινή τουριστική σεζόν εν μέσω πανδημίας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Γιώργος Τζαράκης, ιδιοκτήτης του Ostria Resort, ένα ξενοδοχείο που όπως και κάθε άλλο, μεγάλο και μικρό, περιμένουν τις εξελίξεις που θα δείξουν πως θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού.

Ο κ. Τζαράκης ανέφερε πως παρά την πολύ δυσχερή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο ο προγραμματισμός των tour operator για τις πρώτες αφίξεις γίνεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Ο ίδιος τόνισε πως δεν πιστεύει πως τόσο νωρίς τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα θα είναι ανοιχτά ώστε να δέχονται τουρίστες, με την προσωπική του εκτίμηση να είναι για εκκίνηση της σεζόν τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Στο χειρότερο σενάριο όπως είπε τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου, όμως οι δικές του εκτιμήσεις είναι πως το ξεκίνημα θα είναι πολύ δυναμικό και η χρονιά δεν θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωτικά χαμένη.

Όλα αυτά με δεδομένο πως το καλοκαίρι οι επιπτώσεις του κορονοϊού δεν θα είναι τόσο έντονες όσο τώρα αλλά και πως κάθε ξενοδοχείο θα είναι προετοιμασμένο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους επισκέπτες και το προσωπικό του.

Παράλληλα σε ότι αφορά τη διεθνή αγορά τόνισε πως η εκτίμηση που υπάρχει από διεθνείς αναλυτές είναι πως στη Γαλλία και την Γερμανία, δυο χώρες που τροφοδοτούν μαζικά τον ελληνικό τουρισμό, παρά την δύσκολη κατάσταση που τώρα αντιμετωπίζουν (ιδιαίτερα η Γαλλία), τα πολλά μέτρα αλλά και τα πολλά διαγνωστικά τεστ που γίνονται, θα φέρουν μια κάμψη της πανδημίας και η κατάσταση σύντομα θα εξομαλυνθεί όπως περίπου έγινε και την Κίνα.

Σε ότι αφορά την κρατική ενίσχυση που αναμένει ο ξενοδοχειακός κλάδος, ο κ. Τζαράκης ανέφερε πως η ενίσχυση με οποιοδήποτε τρόπο είναι απαραίτητη, τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τους εργαζόμενους, και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα κλάδο που τροφοδοτεί μια μεγάλη σειρά από κλάδους της οικονομίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν παρθεί, όπως είπε, τον βρίσκουν σύμφωνο και ενδεχομένως να έπρεπε να είναι και πιο έντονα, ώστε το δυνατόν γρηγορότερα να υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Ο κ. Τζαράκης τόνισε πως πρέπει η περιοχή της Ιεράπετρας να δώσει το μήνυμα ότι είναι έτοιμη για το ξεκίνημα της σεζόν, ώστε να γίνει κατανοητό στο εξωτερικό και στους tour operator, και έτσι όταν ανοίξει η αγορά να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο που μπορεί.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.