Γ. Τζαράκης: Η ζημιά από την Τhomas Cook είναι μεγάλη αλλά διαχειρίσιμη – Θα επιστρέψουμε πολύ πιο δυνατοί


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 25 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Τη δική του οπτική απέναντι σε μια χρεωκοπία ενός τουριστικού κολοσσού που επηρεάζει άμεσα τόσο τον ίδιο όσο και ολόκληρη την τουριστική αγορά της περιοχής, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, ο Γιώργος Τζαράκης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο Οstria Resort, το οποίο είχε πολύ στενή συνεργασία με την Thomas Cook.

Μια επιχείριση που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη στην περιοχή της Ιεράπετρας από τις εξελίξεις, μετρά ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ και προετοιμάζεται πλέον για τις επόμενες κινήσεις της.

Όπως είπε ο κ. Τζαράκης η τουριστική σεζόν πρακτικά έχει τελειώσει με τους τελευταίους επισκέπτες να αποχωρούν το Σάββατο και τη Δευτέρα και όλες τις αφίξεις που ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις αρχές Οκτώβρη να έχουν ακυρωθεί.

H Thomas Cook, όπως λέει, έφερνε στο Ostria περίπου 20.000 επισκέπτες, κυρίως Γερμανούς, τη σεζόν, όμως παρά το φανερό πρόβλημα που προκύπτει, η χρεωκοπία αυτή έχει και θετικές πλευρές αφού τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας ήταν γνωστά και πλέον το νέο τουριστικό τοπίο που θα διαμορφωθεί θα είναι βασισμένο σε πιο στέρεες βάσεις.

Ο κ. Τζαράκης τόνισε πως οι δικές του οικονομικές ζημιές, αν και είναι μεγάλες, είναι απόλυτα διαχειρίσιμες και ο ίδιος είναι σίγουρος πως η επόμενη σεζόν θα βρει τον ίδιο και την επιχείρησή του πολύ πιο δυνατή, χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα λειτουργίας της επιχείρησης.

Ήδη όπως είπε έχουν αρχίσει οι κινήσεις στην τουριστική αγορά ώστε να καλυφθεί άμεσα το κενό που προκύπτει και έτσι σύντομα τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις θα είναι γνωστό το πως θα κυλήσει η επόμενη σεζόν.

Αυτές τις μέρες ανέφερε πως γίνεται μια προσπάθεια να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ιεράπετρα, όπου τους παρέχεται ότι χρειαστούν ώστε να νιώσουν ασφαλείς και ευχάριστα μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Γενικότερα χαρακτήρισε «ιστορικές» τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο χώρο του τουρισμού θεωρώντας βέβαιο πως οι επιπτώσεις θα γίνουν φανερές σε όλη την κοινωνία της Κρήτης για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, αφού μετά από μια πολύ ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων, πλέον πολλές επιχειρήσεις θα «παγώσουν» ενδεχόμενες ανακαινίσεις και άλλου είδους επενδύσεις, κάτι που θα επηρεάσει μια σειρά επαγγελματιών.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.