Γ. Σουρβίνος: «Μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της πανδημίας – Κρίσιμο στοιχείο η θνητότητα»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Πλέον, ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα προβληματίζει

Ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος, μιλώντας στον 98.4 ανέφερε ότι το Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου έχει ελέγξει μέχρι τώρα πάνω από 600 δείγματα σε όλη την Κρήτη, ατόμων που οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία του νησιού και εξ αυτών μόνο 13 μέχρι τώρα βρέθηκαν θετικά.

Ο δείκτης αυτός για την ώρα είναι ικανοποιητικός, αφού δείχνει ότι εξαιτίας των μέτρων απομόνωσης της Κρήτης, η διασπορά του ιού για την ώρα δεν είναι εκθετική. Παρατήρησε ωστόσο, ότι για την ώρα δεν υπάρχει βάση δεδομένων με την καταγραφή μέσω τεστ του αριθμού και ρυθμού διασποράς των κρουσμάτων στην κοινότητα.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Όπως είπε ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στη Κρήτη, ενός υγιούς οργανισμού που είναι και ο μόνος για την ώρα, οδήγησε σε αλλαγή πρωτοκόλλων με την χρήση επιπλέον θρομβολυτικών στις ΜΕΘ.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα, αναλογικά με άλλες χώρες και αντιστοιχίσεις, προβληματίζει πλέον και για αυτό ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε νέες οδηγίες προς του γιατρούς που παρακολουθούν ασθενείς του ιού, στο σπίτι.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Κ΄ΤΑ RAPID TEST

Κατά τον κ. Σουρβίνο, ούτε η έξοδος από την καραντίνα θα είναι απλή, και ενιαία απόφαση και εκεί ειδικά θα χρειαστούν μαζικά τα τεστ αντισωμάτων, ώστε να έχουμε μια γενικότερη εικόνα για το πώς κινείται το κύμα της επιδημίας.

Ο κ. Σουρβίνος είπε ότι μέχρι την 4η μέρα επώασης της νόσου, ένα τεστ μπορεί να δώσει λανθασμένη ένδειξη θετικού ή αρνητικού στον Covid19.

ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ Κ΄ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ

Σημείωσε με έμφαση ότι η φαρμακευτική αγωγή με χλωροκίνη ή κολχικίνη, φαίνεται να είναι ένα σχήμα με το οποίο θα θωρακιστούν προληπτικά όσοι επαγγελματίες υγείας το επιθυμούν, ως πρώτης γραμμής προσωπικό, αν και θέλει προσοχή και ανάλυση το πόσο βοηθά αυτό, ενώ τυχόν αγωγή σε διαπιστωμένα κρούσματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στα σπίτια είναι απαραίτητος όρος να γίνει αν γίνει με την συνδρομή γιατρών με γνώση.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ

Ο κ. Σουρβίνος παραδέχτηκε τέλος, ότι το Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να ανταπεξέλθει σε τυχόν αύξηση των περιστατικών, θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά περαιτέρω για τα υλικά πρώτης γραμμής που χρησιμοποιεί, ακόμη και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, οικονομικά δυνάμεων στη Κρήτη.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.