Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ – ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ – ¨ΑΠΟΡΡΗΤΑ¨ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ¨ΕΠΙΣΗΜΩΝ¨


Reading time: 5 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Απριλίου 2021 by manos (ceo)-admin

Πριν από 14 μήνες, τον Ιανουάριο του 2020, απηύθυνα κοινοβουλευτική ερώτηση με αντικείμενο τα κριτήρια και τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στη συνοδεία ασφαλείας “επίσημων και ευπαθών στόχων”.

Η απάντηση στην ερώτησή μου ήταν απροσδόκητα φοβική. Με μια σαθρή νομική αιτιολόγηση, το Υπουργείο ισχυρίστηκε πως τέτοιου είδους πληροφορίες είναι απόρρητες για εμάς τους πληβείους. Έφτασαν στο σημείο να επικαλεστούν μάλιστα, στην απάντησή τους, ένα πρακτικό επεξεργασίας του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1981 (!!), το οποίο παρουσίασαν ως “Γνωμοδότηση”. Κείμενο που αφενός δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και αφετέρου στερείται κανονιστικής ισχύος. Επανήλθα, με δεύτερη ερώτηση, τον Μάρτιο του 2020, ζητώντας συγκεκριμένες πληροφορίες. Η πολιτικά εξοργιστική απάντηση του Υπουργείου ήταν ακόμη χειρότερη : του τύπου “τα στοιχεία που ζητάτε είναι απόρρητα διότι είναι απόρρητα”

Είναι σαφές, από τις αποκαλύψεις των ημερών, ότι γύρω από τη διάθεση αστυνομικών σε ευπαθείς και επίσημους στόχους επικρατεί απαράδεκτη αδιαφάνεια, η οποία γίνεται ανεκτή, για να μην πω ότι εκπορεύεται, από το ίδιο το Υπουργείο. Η αδιαφάνεια, με τη σειρά της, φέρνει βεβαίως διαφθορά.

Δεν είναι, φυσικά, το θέμα η προστασία ενός γνωστού τηλεπαρουσιαστή, η οποία μπορεί να είναι ή να μην είναι δικαιολογημένη. Το θέμα είναι ότι με την απόκρυψη σημαντικών στοιχείων, κανείς από εμάς δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για ένα θέμα δημοσίου συμφέροντος.

Η απόφαση να αποσυρθεί η πολυπληθής φρουρά του συγκεκριμένου αποτελεί, φυσικά άμεση παραδοχή του λάθους. Έρχεται όμως καθυστερημένα, καθώς όταν το Υπουργείο ρωτήθηκε, απέφυγε τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με κάθε τρόπο. Στην επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσω την επόμενη εβδομάδα, εκ νέου για το θέμα, ελπίζω το Υπουργείο να επιδείξει μεγαλύτερη προθυμία να μοιραστεί με την Εθνική Αντιπροσωπεία “μυστικά και ντοκουμέντα”.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΔΔΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ»

Το Κίνημα Αλλαγής είχε εδώ και καιρό αναδείξει με ερωτήσεις του στη Βουλή την ανικανότητα του πρώην προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, η παραίτηση του οποίου έγινε γνωστή χτες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα λάθη του και η κακοδιοίκηση ενός φορέα όπως το ΕΚΔΔΑ, καθώς και η σκληρή μας κριτική, οδήγησαν στην απομάκρυνσή του – και όχι η μελλοντική του αξιοποίηση σε άλλη θέση, όπως ευσχήμως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές…

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα πρόεδρο κ. Εύη Δραμαλιώτη, κι ελπίζουμε να γίνει επιτέλους το ΕΚΔΔΑ ο ξεχωριστός φορέας – φάρος γνώσης, που μπορεί να είναι και σίγουρα χρειάζεται στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.4.2021

Πανδημία: Η Κυβέρνηση εμπαίζει το ΕΣΥ και τους πολίτες

Η κυβέρνηση, μετά από ένα χρόνο κυβερνητικής ολιγωρίας και αστοχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι μόνο επιμένει να κρατά τις ιδιωτικές κλινικές εκτός της μάχης με τον κορονοϊό, αλλά φροντίζει να τους κάνει και νέο δωράκι! Συνεχίζοντας τις προκλητικές της αποφάσεις, το νομοσχέδιο «σκούπα» που ψηφίστηκε εχθές, κατοχυρώνει το ακατάσχετο και αφορολόγητο της αποζημίωσης του ιδιωτικού τομέα σε περίπτωση αναγκαστικής του δέσμευσης. Μάλιστα, για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει ότι η διακυβέρνηση της χώρας μέσω της ατομικής ευθύνης των πολιτών συνιστά για αυτήν μονόδρομο, καθώς ξαναζητά τη συνδρομή των πολιτών πετάγοντάς τους το μπαλάκι της εξέτασης για covid με τα self test και τα rapid test. Ταυτόχρονα, παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για σχεδόν τριπλάσιο αριθμό εμβολίων μέχρι τέλος Μαρτίου, τώρα έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις μόλις το 5.5%, με συνέπεια τη δημιουργία ενός ακόμη επιπέδου απαισιοδοξίας και ανασφάλειας

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Τουρισμός: Μόνο με ουσιαστική στήριξη η επανεκκίνηση της οικονομίας

Να ενισχύσει ουσιαστικά τον πληττόμενο κλάδο του τουρισμού και να δώσει στους ανθρώπους του την ευκαιρία για αναστολή της καταβολής των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον 48 μήνες πριν την έναρξη της πανδημίας, και για τη ρύθμισή τους στη συνέχεια για αποπληρωμή, ζητούν από την κυβέρνηση Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αντιληφθεί ότι μόνο με τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί δεν είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας, που πια είναι αναγκαία, ενώ υπενθυμίζουν ότι το Κίνημα, με σχετική πρόταση που έχει καταθέσει, ζητά τη δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων για όλους όσους τις είχαν απωλέσει για τη χρονική περίοδο πριν τον Ιούνιο του 2020, για οφειλές τόσο έναντι των Δ.Ο.Υ. όσο και έναντι των ασφαλιστικών ταμείων. Περισσότερα ΕΔΩ.

Αθλητισμός: Παραπολιτικές παρεμβάσεις Αυγενάκη

Σε μια περίοδο που υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για την θωράκιση όλων των αθλητικών θεσμών, η κυβέρνηση επέλεξε τον κυβερνητικό και κομματικό έλεγχο του αθλητικού κινήματος, με τον υπουργό κ. Αυγενάκη να επιδίδεται σε παραπολιτικές παρεμβάσεις, αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου. Τα αποτελέσματα στη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών ομοσπονδιών όμως, μαρτυρούν την παταγώδη αποτυχία της ΝΔ. Το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, είναι ιδιαίτερης σημασίας ιδιαίτερα τώρα που οι έλεγχοι έχουν περιοριστεί. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), που είχε προβλεφθεί ήδη από νόμο του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε συσταθεί και να είχε αντικαταστήσει το ΕΣΚΑΝ. Ακόμη, η ριζική λύση (ανεξάρτητα από το αυστηρό πλαίσιο) δε βρίσκεται στην καταστολή και την απαγόρευση. αλλά στην Εκπαίδευση που ξεκινά μέσα από το σχολείο, τον μικρό σύλλογο, το αθλητικό σωματείο.

Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Μη χάσετε: Συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία με πρωτοβουλία Φ.Γεννηματά

Αύριο πρωί Παρασκευής, 2 Απριλίου 2021, στις 11.00’ θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με θέμα την ανάγκη αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην οικονομία, μετά από αίτημα της Προέδρου Φώφης Γεννηματά. Η ομιλία της θα προβληθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος, της Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook γύρω στις 11 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θρηνούμε τη ζωή των τριών συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους, πάνω στο καθήκον, στην Ερέτρια. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Εκλογές Ε.Φ.Ο.Α.: Ενωτικό κάλεσμα του Απερχόμενου Πρόεδρου Σπύρου Ζαννιά

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ ΓIA TA ΘEMATA THΣ EΣTIAΣHΣ

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

Πριν την ανακοίνωση του 2ου lockdown, πρώτο το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει ειδικό πακέτο στήριξης για την εστίαση. Τον κλάδο που μαζί με το λιανεμπόριο έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Πακέτο που προέβλεπε άμεση ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ, μέσα από πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 1 δις με 70% ενίσχυση, επιδότηση ενοικίου, καταβολή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες μετά το άνοιγμα, ρύθμιση 120 δόσεων και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά την επανεκκίνηση της αγοράς και απαλλαγή από πάγιες δαπάνες για ΔΕΚΟ.

Λύσεις απαραίτητες για να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Λύσεις για τις οποίες δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη, εντός και εκτός Βουλής.

Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης αναμφίβολα συμβάλλει στην ανακούφιση από το αδιέξοδο που έχει προκληθεί μετά το πολύμηνο lockdown. Είναι ένα πρώτο βήμα ανταπόκρισης στο αγωνιώδες αίτημα της αγοράς για ρευστότητα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και για τα υπόλοιπα θέματα, μέσα από δημιουργική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις .

Για να υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις στα ζοφερά προβλήματα που παραμένουν, ιδιαίτερα όσο ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός.

Γιατί, 100.000 επιχειρήσεις και 350.000 εργαζόμενοι στην εστίαση αγωνιούν για το τοπίο που θα διαμορφωθεί στην αγορά την επόμενη μέρα του ανοίγματος. Και αυτό αποτελεί στοίχημα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.