Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΣΠΕΥΔΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ


0
(0)

Με καθυστέρηση ενός έτους και με φόντο τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσπάθησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την πλήρη αδιαφάνεια που επικρατεί στο καθεστώς φύλαξης επίσημων και ευπαθών στόχων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του υπεύθυνου Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, στο καθεστώς εκπαίδευσης και στην οργανωτική δομή της υπηρεσίας φύλαξης της ΕΛ.ΑΣ. Απέφυγε ωστόσο να καταδικάσει την απόλυτη μυστικότητα, με την οποία το Υπουργείο περιέβαλλε το θέμα, έως ότου λάβει διαστάσεις λόγω της υπόθεσης Φουρθιώτη. Θυμίζουμε πως σε παλαιότερες ερωτήσεις του Τομεάρχη του Κινήματος Αλλαγής (14/01/2020 και 09/03/2020) το Υπουργείο είχε επικαλεστεί κρατικό απόρρητο για σειρά κρίσιμων ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων που αφορούν τη φύλαξη επισήμων, συσκοτίζοντας εσκεμμένα τα πραγματικά δεδομένα.

Μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή, ο Γιώργος Καμίνης έκανε την εξής δήλωση:

«Χρειάστηκε ένα, υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, σκάνδαλο σχετικά με την προκλητική φύλαξη γνωστού τηλεπαρουσιαστή, για να φιλοτιμηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ώστε αυτή η ευαίσθητη λειτουργία της αστυνομίας να μην εκφυλίζεται σε καθεστώς ρουσφετιών και προσωπικών εξυπηρετήσεων.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει έγκαιρα πάρει θέση για το ζήτημα: Στο καθεστώς φύλαξης επίσημων και ευπαθών στόχων χρειάζεται να γίνουν πολλά: Να συγκροτηθεί ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., να υπάρξει ειδική εκπαίδευση των αστυνομικών που θα την απαρτίζουν, σαφή κριτήρια και κανόνες για τη φύλαξη καθώς και διαφάνεια στο μέτρο του δυνατού.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Υπουργείου μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπως δεσμεύτηκε σήμερα ο Υπουργός ενώπιoν της Βουλής».

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΚΟΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΕ LEASING

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΚΟΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, καθυστερήσεων και ατολμίας αποφάσεων, η Κυβέρνηση σήμερα κομπάζει για την απόκτηση 40 λεωφορείων με leasing. Τώρα, στα μέσα Απριλίου και την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, αντί για τα 300 τουλάχιστον λεωφορεία που έχουν εξαγγελθεί και έπρεπε να βρίσκονται στην κυκλοφορία από τον Αύγουστο.

Είναι σε όλους γνωστός ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί στη διάδοση του COVID-19, αποτελώντας επί μήνες εστία υπερμετάδοσης.

Απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, τόσο με αγορά εξοπλισμού, όσο και με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Σήμερα εκτίθεται ένας Πρωθυπουργός παρευρισκόμενος σε ένα σόου για 40 οχήματα, όταν την περίοδο 1998-2004 η χώρα απέκτησε 1500 οχήματα με Ελληνική συμπαραγωγή και κανένας Πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε να παρευρεθεί, ούτε να κάνει δηλώσεις.

Αντί για τους πανηγυρισμούς με την παρουσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση να φροντίσει, τουλάχιστον, να παραδοθούν για κυκλοφορία και τα 300 λεωφορεία, μέσα στον Απρίλιο.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα 90,4 Πειραιάς» και στη δημοσιογράφο Λία Λάππα, μίλησε για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων, ξεκινώντας από τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε χθες στο Πρώτο Θέμα για τον εκλογικό χάρτη και την κεντροαριστερά.

Τόνισε, ότι είναι προφανές πως αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει όσα λέει το Κίνημα στον δημόσιο διάλογο όλο το τελευταίο διάστημα και αυτό έχει να κάνει με τη σοβαρότητα και τη μετριοπάθεια που κάποιος κάνει αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε στα εξής σημεία:

▪ η δημοσκόπηση αποτυπώνει την δεξαμενή των ψηφοφόρων των κομμάτων και αυτή είναι διπλάσια από την πρόθεση ψήφου του Κινήματος Αλλαγής, ξεπερνώντας το 12%. Μάλιστα για εμάς αυτό είναι αυξημένο κατά 4 μονάδες.

▪ Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της GPO προσδιορίζεται καθαρά ότι η Φώφη Γεννηματά θεωρείται η κατεξοχήν κεντρώα αρχηγός του πολιτικού συστήματος, με αμφίπλευρη διείσδυση.

▪ ότι οι πολίτες επιλέγουν το Κίνημα Αλλαγής ως τον γνήσιο εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας, επιθυμώντας να το ξαναδούν ως διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, και ισχυρό πόλο της χώρας.

▪ Τέλος, ότι ο κόσμος θέλει να δει το Κίνημα απέναντι στη ΝΔ, σοβαρά και τεκμηριωμένα.

Αυτοί που χρησιμοποίησαν αφοριστικούς λόγους όταν ήρθαν στην κυβέρνηση έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τους προηγούμενους. Το είδαμε αυτό και με την ΝΔ την περίοδο που κατηγορούσε τα μνημόνια και όταν ανέλαβε εφάρμοσε μνημόνιο και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ που θα το έσκιζε με έναν νόμο και ένα άρθρο. Ας σχεδιάσουμε επιτέλους πολιτικές για να καλυτερεύσει η ζωή μας και η ζωή των συμπολιτών μας ,να κάνουμε βήματα μπροστά και σε αυτή την κατεύθυνση να κάνουμε και ουσιαστική και γόνιμη κριτική. Το βασικό διακύβευμα είναι το αύριο και σε αυτό μόνο εμείς τοποθετούμαστε. Είτε στις περιφερειακές εκδηλώσεις μας για το ταμείο Ανάκαμψης είτε στις θεματικές.

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι έχασε την ευκαιρία του 2015 ως το 2019, κάνει διαρκώς αναφορές στο διχαστικό παρελθόν, είναι δομικά εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και προφανώς αναφέρομαι στην ηγετική του ομάδα που πορεύεται και τοποθετείται με ακραίους όρους, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλει σήμερα η κεντροαριστερά, η σοσιαλδημοκρατία, η προοδευτική παράταξη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρευόμαστε εμείς για μια προοδευτική παράταξη, η οποία τραβάει την χώρα μπροστά, κάνει βήματα που δίνουν προοπτική στον Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ακόμα και κομματικής επιλογής, γιατί αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες επιτυχημένα και νικηφόρα ενώνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Αυτό, λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό, είναι μια παρακμή που όσο βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα όπως δεν προσέφερε και όταν ήταν στη θέση της κυβέρνησης. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη με πρωταγωνιστική δυναμική και γι’ αυτό εμείς εργαζόμαστε. Με λογικές fake news κάνεις και fake politics και όταν κάνεις fake politics δεν μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο.

Για την πανδημία

Παράλληλα, σε σχέση με την υγειονομική κρίση, ο κ. Χρηστίδης προσδιόρισε ότι παραμένει στα κόκκινα με ιστορικό ρεκόρ ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων και αυτό δείχνει ανεπάρκεια χειρισμού του προβλήματος από την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τα μέτρα, και αυτό επιβεβαιώνεται παντού όλο το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι υπάρχουν υπουργοί που βγαίνουν και στοχοποιούν δημοσιογράφους και ΜΜΕ, όπως έκανε ο κ. Σκέρτσος, αλλά και τους λοιμωξιολόγους, και αυτό δημιουργεί πολλαπλά ζητήματα όσον αφορά και την υγεία των πολιτών αλλά και την εμπιστοσύνη απέναντι στους θεσμούς οι οποίοι μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν και τεράστια αποδοχή από το εκλογικό/κοινωνικό σώμα. Σήμερα το γεγονός ότι ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Σήψας μειοψηφούν στην επιτροπή και έχουν διαφορετική άποψη, πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση για τον τρόπο που χαράζει τη στρατηγική της. Εμείς αυτή την στρατηγική την αποκωδικοποιούμε και την αναλύουμε ως στρατηγική χαλάρωσης και αλλαγής πλεύσης, σε μια περίοδο που τα κρούσματα χτυπάνε καθημερινά κόκκινο και το lockdown είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που υπάρχει.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι, είναι εμφανές από την αρχή ότι τα παιδιά των λυκείων θα έπρεπε να βγαίνουν έξω. Τα παιδιά αυτά αξιολογούνται στο τέλος της χρονιάς με έναν τρόπο θα έλεγα αποφασιστικό για τη ζωή τους, δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και μετά από ώρες μπροστά στον υπολογιστή δεν μπορούν να βγουν για μια βόλτα όταν τους απαγορεύεις την κυκλοφορία μετά τις 6 το απόγευμα, αυτές είναι λάθος αποφάσεις της κυβέρνησης, χρειάζεται σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα.

Για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο

Σε σχέση με τις αλλαγές στο Οικογενειακό δίκαιο, ο κ. Χρηστίδης προσδιόρισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια στρατηγική με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Φέρνει νομοθετήματα τα οποία εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε να έχουν εξεταστεί ενδελεχώς, να γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος και κοινωνική διαβούλευση με συμμετοχή κοινωνικών ομάδων και της κοινωνίας των πολιτών. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και ειδικά για τα δικαιώματα του παιδιού. Εδώ έχουμε ένα νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εντελώς απαράδεκτο, όπως τόνισε ο κ. Χρηστίδης, παράλληλα διατύπωσε την άποψη, ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα μεγάλο ζήτημα ειδικά όσον αφορά την διαφωνία του ζευγαριού σε σχέση με την επιμέλεια και τα δικαιώματα του παιδιού. Προσδιόρισε ότι ο κ. Τσιάρας συνέστησε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή και δεν ακολούθησε τις προτάσεις της, εισάγοντας μια σειρά δεδομένων όπως είναι το μαθηματικό τεκμήριο που καθορίζει το 1/3 του χρόνου, που το κάθε παιδί πρέπει να ζει με τον γονέα. Αυτό τίθεται προφανώς-και κακώς-για να δεσμεύσει την κρίση του φυσικού δικαστή. Αυτό οδηγεί σε «εναλλασσόμενη κατοικία», την εισάγει από το παράθυρο, που βλάπτει συναισθηματικά το παιδί, γιατί του στερεί το απαραίτητο σταθερό περιβάλλον. Το ίδιο τεκμήριο δημιουργεί σοβαρό ζήτημα για την καταβαλλόμενη διατροφή, οδηγεί σε μείωση ή εκμηδενισμό της. Όσο και αν αυτό το αρνείται το υπουργείο. Τίθεται δε και ο όρος της γονεϊκής αποξένωσης ως μορφή ψυχικής κακοποίησης του παιδιού, όρος που δεν υπάρχει σε κανένα διεθνές νομοθέτημα και αμφισβητείται ευθέως ως ψευδοεπιστημονικός. Το κορυφαίο και απαράδεκτο βεβαίως είναι -κατά τον κ. Χρηστίδη- ότι εισάγει πρόβλεψη για τελεσίδικη απόφαση όσον αφορά την επιμέλεια του παιδιού, δηλαδή αν κάποιος γονιός κακοποιεί την γυναίκα του ή τον άντρα αντίστοιχα και το παιδί, θα πρέπει να περιμένουμε να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση μετά πόσο καιρό, για να αποφασιστεί το ζήτημα της επιμέλειας. Η γυναίκα και το παιδί μένουν απροστάτευτοι για πολλά χρόνια και γι’ αυτό μετά και από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου πρέπει να κάνουμε μια σειρά επιλογών. Χρειάζεται μια ενεργοποίηση από την κοινωνία των πολιτών και μετά να ακολουθεί η πολιτική όταν δεν μπορεί να ηγείται, δυστυχώς. Αυτά είναι ζητήματα σε εντελώς λάθος κατεύθυνση και εμείς θα είμαστε απέναντι στο νομοσχέδιο αυτό που φέρνει ο κ. Τσιάρας.

Τέλος για τα εσωκομματικά του Κινήματος, ο κ. Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι, όλες οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής είναι αφοσιωμένες και αφιερωμένες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ειδικότερα τόνισε ότι στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε ότι οι διαδικασίες θα γίνουν κανονικά, με βάση το καταστατικό και όσα προβλέπει.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου και τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο, με αντικείμενο την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν και οι επικεφαλής και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων των δυο Δήμων, όπως και οι αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά το πέρας της συζήτησης η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από το 1985 με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής, έχει προσδιορισθεί ότι στην περιοχή του Φαληρικού παραλιακού μετώπου, πρέπει να γίνει ένα υπερτοπικό έργο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής.

Το 2005 στην τότε Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους Δήμους της περιοχής πήραμε πρωτοβουλία για την σύνταξη σχετικής Μελέτης. Το 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ψήφισε τον νόμο για τους όρους δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή.

Με βάση τη θετική εμπειρία της ανάπλασης από το Ίδρυμα Νιάρχος, έγινε στη συνέχεια το master plan της συνολικής ανάπλασης, προβλέποντας τη δημιουργία νέου μητροπολιτικού πάρκου πράσινων υποδομών, υποδομών πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου, ενώ δρομολογήθηκαν και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Όμως η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου καθυστερεί σημαντικά. Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότησή του είναι απαράδεκτες.

Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους Δήμους ή τους πολίτες της περιοχής.

Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Έργο με θετικές επιπτώσεις και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η χρηματοδότησή του επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον είναι απαραίτητο να συσταθεί δημόσιος φορέας διοίκησης/διαχείρισης του, με συμμετοχή των Δήμων.

Καταθέτω άμεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό και περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Είναι ώρα για πράξεις.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΪΒΑΖ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 9.4.2021

Φ. Γεννηματά: Η ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου είναι έργο πνοής για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο

«Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση του έργου είναι απαράδεκτες» σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έπειτα από τη τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου και τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο για την πορεία των έργων ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου. Η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της μετά την τηλεσυζήτηση στην οποία μετείχαν και οι επικεφαλής  και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων των δύο Δήμων όπως και οι αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι το έργο συνιστά «έργο πνοής για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων δήλωσε: «Από το 1985 με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής, έχει προσδιορισθεί ότι στην περιοχή του Φαληρικού παραλιακού μετώπου, πρέπει να γίνει ένα υπερτοπικό έργο για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής. Το 2005 στην τότε Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους Δήμους της περιοχής πήραμε πρωτοβουλία για την σύνταξη σχετικής Μελέτης. Το 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ψήφισε τον νόμο για τους όρους δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή. Η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου καθυστερεί σημαντικά. Οι ενστάσεις που προβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότησή του είναι απαράδεκτες. Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο τους Δήμους ή τους πολίτες της περιοχής. Είναι έργο εμβληματικό, αναπτυξιακό, έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Η χρηματοδότησή του επιβάλλεται να προχωρήσει το ταχύτερο με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον είναι απαραίτητο να συσταθεί δημόσιος φορέας διοίκησης/διαχείρισης του, με συμμετοχή των Δήμων. Καταθέτω άμεσα σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό και περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις. Είναι ώρα για πράξεις». Περισσότερα ΕΔΩ.

Χτύπημα στη Δημοκρατία η δολοφονία Καραϊβάζ – Να διαλευκανθεί το συντομότερο.

Χτύπημα στη Δημοκρατία αποτελεί η εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του, που σκόρπισε τη θλίψη και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διελευκανθεί το συντομότερο δυνατό».

Πανηγυρισμοί για 40 λεωφορεία μετά από έναν χρόνο καθυστερήσεων

Σήμερα, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, καθυστερήσεων και ατολμίας αποφάσεων, κυβέρνηση κομπάζει για την απόκτηση 40 λεωφορείων με leasing, ενώ ο πρωθυπουργός είναι πια πλήρως εκτεθειμένος που παραβρέθηκε σε ένα σόου για λίγες δεκάδες οχήματα, όταν την περίοδο 1998-2004 η χώρα απέκτησε 1500 οχήματα με Ελληνική συμπαραγωγή και τότε κανένας Πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε να παρευρεθεί, ούτε να κάνει δηλώσεις! Τώρα, στα μέσα Απριλίου και την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση όφειλε αντί για τους πανηγυρισμούς με την παρουσία του Πρωθυπουργού, να φροντίσει, τουλάχιστον, να παραδοθούν για κυκλοφορία και τα 300 λεωφορεία, μέσα στον Απρίλιο, ώστε επιτέλους να δοθεί λύση στον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί στη διάδοση του COVID-19, αποτελώντας επί μήνες εστία υπερμετάδοσης. Περισσότερα ΕΔΩ.

Υπόθεση Φουρθιώτη: Μετά τις αποκαλύψεις ρυθμίζουν εκ των υστέρων τη φύλαξη επισήμων

 

Χρειάστηκε το υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών, σκάνδαλο με την προκλητική φύλαξη γνωστού τηλεπαρουσιαστή, για να φιλοτιμηθεί τελικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ώστε αυτή η ευαίσθητη λειτουργία της αστυνομίας να μην εκφυλίζεται σε καθεστώς ρουσφετιών και προσωπικών εξυπηρετήσεων. Με καθυστέρηση ενός έτους και με φόντο τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την πλήρη αδιαφάνεια που επικρατεί στο καθεστώς φύλαξης επίσημων και ευπαθών στόχων, χωρίς όμως να καταδικάσει την απόλυτη μυστικότητα, με την οποία το Υπουργείο περιέβαλλε το θέμα έως ότου λάβει διαστάσεις λόγω της υπόθεσης Φουρθιώτη. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ελσίνκι: Πληρώσαμε ακριβά τις πολιτικές της ΝΔ σε εξωτερική πολιτική & οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος του Ελσίνκι ήταν η επιτυχής εξέλιξη της ενεργητικής διπλωματίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο αναβάθμισαν τη θέση της Ελλάδας αλλά και της επέτρεψαν να επηρεάζει και να συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές  αποφάσεις. Βασισμένη σε μια δημιουργική στρατηγική και διπλωματία,  έβαλε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ένα νέο πλαίσιο, ένα  πλαίσιο ευρωπαϊκό. Πέτυχε την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Συνέδεσε την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας με τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της χώρας καθώς και με τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας. Αλήθεια που θα βρισκόταν η Κύπρος σήμερα, αν ακολουθείτο η πολιτική της αδράνειας της ΝΔ ή τι κέρδισε η Ελλάδα με την απόφαση του Κ. Καραμανλή το 2004 να συναινέσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία χωρίς να έχει κλείσει η υπόθεση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας; Δυστυχώς η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ  τόσο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όσο και στα θέματα της διαχείρισης της οικονομίας, με την κυβέρνηση Καραμανλή να αφήνει πίσω της ένα χάος, και να το χρεώνει στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αυτοθυσιαστικά προσπάθησε να σώσει τη χώρα. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.