Γ. Καλλιντέρης: Δεν υπάρχει αναστολή, υπάρχει κατάργηση των σχολών στο Λασίθι


0
(0)

Μεγάλες αντιδράσεις και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει η απόφαση αναστολής των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καλλιντέρης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι παρουσίασε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την παρουσία του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας.

Ο κ. Καλλιντέρης έδωσε απαντήσες σε όσα καταλογίστηκαν στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μπαρμπούνη τονίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση αντίθετα με όσα της καταλογίζονται είχε δουλέψει πολύ ώστε να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για τις πανεπιστημιακές σχολές στο νομό, στο οποίο ήταν σύμφωνο και το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση που πάρθηκε πρακτικά προβλέπει την κατάργηση και όχι την αναστολή των τμημάτων κάτι που φαίνεται από το σκεπτικό της πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών που προτάσσει το Υπουργείο, και το οποίο βέβαια δεν μπορεί να δημιουργηθεί εφόσον έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολών, ώστε στη συνέχεια να πιστοποιηθεί.

Παράλληλα ανέφερε πως το θέμα που έχει προκύψει θέμα, δεν αφορά ούτε τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ούτε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αντιστοίχως την Νέα Δημοκρατία και την τοπική της οργάνωση, αφορά όλο το Λασίθι και από κοινού θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος διεκδίκησης για το καλύτερο του νομού.

Βασικό στοιχείο διεκδίκησης όπως είπε είναι σε πρώτη φάση να διατηρηθεί το νομοθετικό κεκτημένο της προηγούμενης κυβέρνησης που περιγράφει την ίδρυση των σχολών, δηλαδή να μην υπάρξει νομοθετική αλλαγή που θα τις καταργεί, και στη συνέχεια οι επόμενες κινήσεις να προκύψεις ανάλογα με τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας που μένει να φανούν.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.