Γ. Καββαθάς: 1 στις 7 επιχειρήσεις κινδυνεύει με κλείσιμο – Ο κόσμος στην Κρήτη να στραφεί στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Το νέο τοπίο, τις ανάγκες που έχουν προκύψει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας αλλά και το πως αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης με τα μέτρα στήριξης ανέλυσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε πως όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη ρευστότητα με 7 στις 10 επιχειρήσεις να μην μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες τους. Πρόβλημα που όπως είπε δεν λύνεται με τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία αν και βοηθούν την κατάσταση, δεν απευθύνονται σε όλους.

Ο κλάδος της εστίασης είναι ο κλάδος με τις περισσότερες οικονομικές ζημιές με τις επιπτώσεις να έχουν ξεκινήσει από την πρώτη μέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στήριξης, αφού η εστίαση επηρεάζει ένα τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων.

To ενδεχόμενο να επιστρέψει η οικονομία της χώρας σε ένα σημείο πολύ χειρότερο από αυτό που βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες είναι πολύ πιθανό όσο δεν εισακούονται τα μέτρα που προτείνει τόσο η ΓΣΒΕΕ όσο και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, όπως η οριζόντια μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 50%, τόνισε ο κ. Καββαθάς. Ήδη όπως είπε στοιχεία της ΓΣΒΕΕ δείχνουν πως 1 στις 7 επιχειρήσεις κινδυνεύει με άμεσο κλείσιμο, κάτι που σημαίνει πως αν αυτό γίνει πραγματικότητα στη χώρα θα υπάρξουν 100.000 κλειστές επιχειρήσεις και 250.000 εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους με την ανεργία να αυξηθεί ξανά πάνω από το 20% στην Ελλάδα.

Ο κ. Καββακάς τόνισε πως οι επαγγελματίες όλης της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν πως γίνεται τεράστια προσπάθεια από πλευράς ΓΣΒΕΕ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σχέση με τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις που γίνονται προς την κυβέρνηση,  ενώ από την άλλη οι πολίτες  θα πρέπει πλέον να κάνουν συνείδηση τη στροφή στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις, και σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό, την προτίμηση σε ελληνικούς προορισμούς.

radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.