Γ. Γουλιδάκης: Υπερβολικά τα μέτρα και τα πρόστιμα για τον κορονοϊό Χρειάζεται προσοχή για να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Με αναταράξεις έρχεται το άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη αφού μια μέρα μετά τις πρώτες αφίξεις τουριστών αλλά και του Υπουργού Τουρισμού που από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μένουν να απαντηθούν μια μεγάλη σειρά από ερωτήματα που θα καθορίσουν τη συνέχεια της τουριστικής σεζόν.

Πέρα από τα αποτελέσματα από τα τεστ για κορονοϊό τα οποία αναμένονται απόψε και θα δώσουν  μια πρώτη εικόνα για όσα θα έρθουν τον Υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, υποδέχονται με κλειστά καταστήματα οι επαγγελματίες εστίασης σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο διαμαρτυρόμενοι αφενός για τα μαγαζιά που έκλεισαν μετά από ελέγχους στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και γενικότερα για το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων λόγω κορονοϊού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Λασίθι πριν και ο ίδιος μαζί με μια σειρά φορέων υποδεχθούν τον Υπουργό, ανέφερε πως ο κ. Θεοχάρης θα έχει πάρα πολλά να απαντήσει σήμερα, αφού πέρα από τα παράπονα που γίνονται υπάρχουν και ζητήματα που δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει και δυσκολεύουν τη καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Στο Λασίθι, τόνισε, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, παρά την γενικότερη έλλειψη κρατικής στρατηγικής όλα τα περασμένα χρόνια, κατάφεραν να δημιουργήσουν υποδομές ικανές να προσφέρουν υψηλής ποιότητας παροχές και να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επισκέπτες και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη κατάσταση χωρίς να έχουν την αντιμετώπιση που θα έπρεπε προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους αλλά και να στηρίξουν τους εργαζομένους τους.

Από την άλλη τα καταστήματα εστίασης παρά την ενημέρωση που έγινε έγκαιρα από την αντιπεριφέρεια για όσα πρέπει να γνωρίζουν έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη φέρει πολύ σκληρά αποτελέσματα όπως το κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες στο Ηράκλειο. Παρόλα αυτά ο κ .Γουλιδάκης τόνισε πως τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους ενώ παράλληλα έχει φανεί σε όλους από καιρό πως όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Από την άλλη όπως γίνεται φανερό αυτές οι πρώτες μέρες ανοίγματος του τουρισμού είναι κρίσιμο να γίνουν χωρίς αύξηση των κρουσμάτων και έτσι ιδιαίτερα ο επαγγελματικός κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για να μην υπάρξουν συνέπειες στην περιοχή.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.