Γ. Γουλιδάκης: Υπέρ των αιολικών στη Σητεία, όχι όμως με αντίθετη την κοινωνία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Τη δική του θέση για ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη Σητεία και αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου αιολικού πάρκου ως μέρος του υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Αμάρι, έδωσε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.

Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως επί της αρχής είναι υπέρ τέτοιου είδους επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ για τη συγκεκριμένη επένδυση υπάρχουν απόψεις τόσο υπέρ όσο και κατά για τα οφέλη ή τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο έργο.

Πρόσθεσε πάντως πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να ξεπεραστεί και αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Σητεία. Κανείς δεν μπορεί να πιέζει τους κατοίκους να αποδέχονται τέτοια έργα..

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως εφόσον προχωρήσει η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά τις αποφάσεις το ζήτημα θα είναι καθαρά στα χέρια του κράτους και έτσι θα αποφασιστεί η συνέχεια, αφού μια προσφυγή στο ΣΤΕ πέρα από μια καθυστέρηση των διαδικασιών δεν έχει σημαντικό αποτέλεσμα σε τέτοιες διαδικασίες.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.