Γ. Γουλιδάκης: Υπάρχουν λύσεις για τη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα – Απογοήτευση για ΒΟΑΚ


0
(0)

Τις δικές του απαντήσεις απέναντι σε μια σειρά από τρέχοντα ζητήματα έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης σε μια συζήτηση που περιστράφηκε κυρίως γύρω από τους καθαρισμούς ρεμάτων που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει στην Ιεράπετρα, στις εξελίξεις με το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας και τη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα, αλλά και τους σχεδιασμούς για τον ΒΟΑΚ, το Λασίθι που μένει ξανά εκτός, και τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν στο νομό για το θέμα αυτό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους καθαρισμούς ρεμάτων στην Ιεράπετρα ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως φέτος όντως ο Δήμος Ιεράπετρας έμεινε τελευταίος στο Λασίθι σε σχέση με τους καθαρισμούς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει σε άλλους Δήμους και κυρίως στη Σητεία, όμως έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές, υπάρχουν χρήματα και εργολάβος για να αναλάβει τις εργασίες και οι καθαρισμοί θα ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα σύντομα.

Ήδη όπως λέει, πέρα από τον ποταμό Παντέλη στη Σητεία, όπου έγιναν και συνεχίζονται πολύ σοβαρές εργασίες μετά τις περσινές πλημμύρες έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά σε καθαρισμούς ρεμάτων από τον Άγιο Ιωάννη ως και το Μακρύ Γιαλό και σε ό,τι έχει να κάνει με το Δήμο Ιεράπετρας οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν αρχικά με το ρέμα του Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια με τα ρέματα από Κουτσουνάρι προς Ιεράπετρα και από Ιεράπετρα προς Μύρτο. Εξαίρεση παραμένει ο ποταμός του Στομίου για τον οποίο υπάρχει απαγόρευση εργασιών αφού έχει κηρυχθεί περιοχή Natura.

Eξελίξεις στο Γηροκομείο

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε διεξοδικά και σε όσα συμβαίνουν στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρας, και το πολύ πιθανό κλείσιμο της δομής, ζήτημα το οποίο ξεκίνησε μετά από ελέγχους των υγειονομικών υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας.

Έλεγχοι για τους οποίους επανέλαβε πως ήταν απαραίτητοι, (με καταγγελίες να υπάρχουν για το Γηροκομείο από το 2001), οι οποίοι έδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές που λειτουργούν, αλλά και ταυτόχρονα την πολύ σοβαρή δουλειά που έγινε από εκεί και πέρα από το Σύλλογο και τους εργαζομένους στα δύο κτίρια που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι στην Ιεράπετρα, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα και να μην υπάρξουν προβλήματα με την πανδημία του κορωνοϊου.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως οι πόρτες του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και αυτό έχει συμβεί και αυτή την εβδομάδα με δύο συναντήσεις που έγιναν τόσο με εργαζόμενους αλλά και με το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας.

Η σκέψη που υπάρχει στους ανθρώπους που χειρίζονται τις δομές για μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο ο οποίος θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τόνισε ο κ. Γουλιδάκης, και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πιθανότητα να συμβεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα ανέφερε πως παρά τις δικαστικές εξελίξεις και την απόφαση που θα παρθεί από δικαστήριο των Χανίων στις 3 Δεκεμβρίου σχετικά με την ορθότητα της απόφασης για κλείσιμο της δομής, η εμπειρία δείχνει πως τέτοιες αποφάσεις πάντα λαμβάνουν υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες και έτσι είναι πολύ δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να αναγκάσει κανείς τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στις δομές να μείνουν στο δρόμο.

Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε παράλληλα πως ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη που δίνει πρόσθετα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του, νόμιμου πλέον Ορφανουδάκειου, ενώ είναι δεδομένο πως τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στη Σητεία αλλά και σε όλο το νομό υπάρχουν ήδη και αναμένεται μελλοντικά να υπάρξουν και μεγαλύτερες ανάγκες για φιλοξενία ηλικιωμένων, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει σε παράνομες δομές.

Απογοήτευση για ΒΟΑΚ

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες εξελίξεις με το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση για τον ΒΟΑΚ, με τον ίδιο να δηλώνει «οικτρά» απογοητευμένος από τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής και διχοτομεί για μια ακόμα φορά την Κρήτη, αφήνοντας εκτός τμήματα πέρα από τη Νεάπολη.

Ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε επίσης στις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν και εντός νομού Λασιθίου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρνοντας σαν παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο τμήμα Ιεράπετρα-Φέρμα όπου υπήρξαν αντιδράσεις από μια μειοψηφία, και πλέον το τμήμα αυτό είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί πως απεντάσσεται από χρηματοδοτήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με το τμήμα Ιεράπετρας – Παχειάς Άμμου, το Καλό Χωριό-Φρουζή, οδικά δίκτυα με τα οποία λόγω μικρών αντιδράσεων, κανείς δεν ασχολείται και δεν τα διεκδικεί και έτσι λειτουργούν αρνητικά στο να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για το νομό.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr