Γ. Γουλιδάκης: Θέλουμε να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα με το πυρηνελαιουργείο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και το σχεδιασμό που προκύπτει μετά από τις εγκρίσεις σημαντικών μελετών για έργα σε όλο το Λασίθι, από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και για τη φετινή κατάσταση με το πυρηνελαιουργείο, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως φέτος έχουν υπάρξει αρκετά παράπονα τόσο από πολίτες όσο και από το Δήμο Ιεράπετρας για το φαινόμενο της δυσωσμίας και έτσι όταν αποφασιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας θα παρουσιάσουν κάθε στοιχείο είτε αφορά το ζήτημα της αδειοδότησης, τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται, τις αναλύσεις για το νερό, και ότι άλλο ζητηθεί.

Σε ότι αφορά το αίτημα για διπλασιασμό των ποσοτήτων πυρήνας, το οποίο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από πλευράς του, τόνισε πως πέρα από τη δική του υπογραφή η επιχείρηση έχει πάρει κάθε απαραίτητη έγκριση, και έτσι η δική του έγκριση πρακτικά δεν έχει σημασία, αφού το αίτημα εγκρίνεται αυτοδίκαια μετά από μια προθεσμία.

Πρόταση της αντιπεριφέρειας την οποία έχει αποδεχτεί ο επιχειρηματίας είναι να γίνει χρήση κάθε σύγχρονης διαθέσιμης τεχνολογίας από την επιχείρηση προκειμένου να γίνεται έλεγχος των οσμών και κατά πόσο αυτές είναι τοξικές μέσω αισθητήρων και σταθμών μέτρησης που θα τοποθετηθούν στην πόλη, από την πλευρά του επιχειρηματία για τον οποίο υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε πως πέρα από την άποψη που θα εκφράσει ο Δήμος, και τις αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια για το θέμα, το ζήτημα της λειτουργίας τόσο των πυρηνελαιουργείων όσο και των ελαιοτριβείων που τα τροφοδοτούν, ειδικά φέτος έχει γίνει αρκετά σύνθετο, και θα πρέπει να ζητηθεί και η άποψη του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να συμβάλλει στη λύση.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.