Γ. Γερογιαννάκης: Σωστή απόφαση να κλείσουν τα φροντιστήρια – Υπάρχουν κυρώσεις για όσους εκπαιδευτικούς δεν συμμορφωθούν


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τους σχεδιασμούς τους για το επόμενο διάστημα κάνουν από χθες ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων μετά την απαγόρευση που από σήμερα είναι σε ισχύ για όλα τα δια ζώσης μαθήματα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως η απαγόρευση για 14 ημέρες, μέχρι τις 24 Μαρτίου δεν θα επεκταθεί, ούτε και ποιος θα είναι ο προγραμματισμός της φετινής σχολικής χρονιάς.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε σήμερα ο Γιάννης Γερογιαννάκης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδας, πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίου Λασιθίου και ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου στην Ιεράπετρα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Όπως λέει η απόφαση που πάρθηκε κινείται σαφώς στη σωστή κατεύθυνση για την προστασία τόσο της δημόσιας υγείας όσο και των παιδιών συγκεκριμένα, αν και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις και στους ιδιώτες εκπαιδευτικούς, όπως και σε κάθε κλάδο της οικονομίας.

Η κατεύθυνση που από σήμερα δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία σε όλα τα μέλη της είναι να υπάρξει συμμόρφωση στην απόφαση της κυβέρνησης και να παραμείνουν κλειστά όλα τα φροντιστήρια, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικρά τμήματα με 2 ή 3 μαθητές, αφού κάτι τέτοιο εκτός των άλλων έχει πλέον και ποινικές ευθύνες με όσους παραβούν την απαγόρευση να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 2 χρόνια.

Τα φροντιστήρια πλέον θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να υποστηρίξουν τους μαθητές όπως τα εξ’ αποστάσεως – διαδικτυακά μαθήματα.

Σε ότι αφορά τα δίδακτρα και ενδεχόμενες μειώσεις ή αλλαγές, τόνισε πως αυτό είναι ένα θέμα που το κάθε φροντιστήριο μόνο του θα αποφασίσει αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία απαγορεύεται να δώσει την οποιαδήποτε κατεύθυνση σε θέματα τιμών και διδάκτρων.

Ο κ. Γερογιαννάκης υπογράμμισε πως αυτή την περίοδο χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός από κανένα, καλώντας παράλληλα τους γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν στα παιδιά να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα το διάστημα που θα είναι κλειστά τα σχολεία, αφού έτσι τα μέτρα πρόληψης δεν θα έχουν κανένα νόημα.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.