Γ. Βαρδάκης: Χρήσιμη η επίσκεψη Θεοχάρη, ανάγκη για την δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού


Τελευταία ενημέρωση 3 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Τα αποτελέσματα μιας επίσκεψης αρκετά χρήσιμης, όπως φαίνεται, από τον Υπουργό Τουρισμού στο Λασίθι και τη σύσκεψη που έγινε με όλους τους φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Λασιθίου μετέφερε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι του νομού, οι φορείς των ξενοδόχων και συλλόγων εστίασης, και όπως λέει ο κ. Βαρδάκης υπήρξε μια πολύ καλή οργάνωση που βοήθησε να ακουστούν από όλους τα αιτήματα και προβλήματα του νομού, και έτσι ο κ. Θεοχάρης είναι πλέον σε θέση να μπορεί να σχηματίσει μια καλή εικόνα για όσα ζητούνται.

Στη συζήτηση ειπώθηκαν κυρίως οικονομικά θέματα και ζητήματα της λειτουργίας των επιχειρήσεων είτε αυτές είναι ξενοδοχεία είτε καταστήματα εστίασης, τόνισε ο κ. Βαρδάκης. Βασικότερο ζητούμενο εδώ και καιρό είναι η ρευστότητα στις επιχειρήσεις οι οποίες φέτος θα λειτουργήσουν πρακτικά χωρίς έσοδα αλλά με μεγάλα έξοδα, ειδικά αν πρόκειται για ξενοδοχεία, και έτσι η πιο εύκολη πρόσβαση στις τράπεζες είναι βασικό ζητούμενο.

Ζητήματα τα οποία δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργού Τουρισμού, αφού αφορούν το Υπουργείο Οικονομίας, όμως ο κ. Θεοχάρης τόνισε σε όλους πως υπάρχει η πρόθεση να υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση ειδικά στον τουριστικό κλάδο.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ιεράπετρας τόνισε πως η φετινή κρίση στον τουρισμό απέδειξε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για τη δημιουργία ενός αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού το οποίο θα μπορεί να λύνει πρακτικά ζητήματα του κλάδου πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι μπορεί να το κάνει τώρα.

Ο Υπουργός τόνισε και στη χθεσινή σύσκεψη πως η διασφάλιση της δημόσιας υγείας παραμένει βασικό ζητούμενο και θέμα που αφορά την εικόνα της χώρας και τα επόμενα χρόνια και έτσι το Υπουργείο θα συνεχίσει να συμβουλεύεται στενά τους ειδικούς και όσα αυτοί προτείνουν, όπως για παράδειγμα την παράταση αναστολή πτήσεων από Σουηδία.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως η διαχείριση των περασμένων μηνών από την κυβέρνηση είναι βέβαιο πως ανέβασε το κύρος της Ελλάδας διεθνώς, όμως δεν πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες για αύξηση των επισκεπτών φέτος, είναι όμως θέμα που θα φέρει αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια με τη φετινή χρονιά να θεωρείται δεδομένο πως θα κινηθεί περίπου στο 20% με 30% σε σχέση με όσα είχε συνηθίσει η περιοχή τα περασμένα χρόνια.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.