Γ. Βαρδάκης: Μόνο φήμες, ακόμα τίποτα δεδομένο, για την επανεκκίνηση του τουρισμού


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στον τουριστικό κόσμο της περιοχής λίγες μέρες πριν τη διαφαινόμενη έναρξη της τουριστικής σεζόν και το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων που εκτός απροόπτου θα έρθει την 1η Ιουλίου, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Την εξέλιξη της φετινής χρονιάς, όπως είπε, κανείς δεν θα μπορούσε να την φανταστεί ούτε στο χειρότερο σενάριο και η προσπάθεια που γίνεται, τουλάχιστον για φέτος είναι να σωθεί ότι περισσότερο γίνεται.

Ήδη οι ξενοδόχοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και να επικοινωνούν με τους εργαζόμενους για το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων την 1η Ιουλίου, χωρίς όμως να είναι ακόμα ξεκάθαρο το τοπίο για το τι θα συμβεί στον τουρισμό της χώρας.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως καμία απόφαση δεν έχει παρθεί αυτή τη στιγμή για το τι πρόκειται να συμβεί, πάρα μόνο κάποιες φήμες και διαρροές από διάφορες πηγές που κανείς δεν ξέρει αν τελικά αποδειχθούν σωστές.

Αυτό που περιμένει ο κόσμος τουρισμού είναι να ανακοινωθούν επίσημα τα πρωτόκολλα τουρισμού, στα οποία θα ξεκαθαρίζεται με λεπτομέρειες το πως ακριβώς θα γίνει η μετακίνηση επισκεπτών από τη στιγμή που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της χώρας τους μέχρι και τη στιγμή που θα μπουν στα ξενοδοχεία, αλλά και το πως θα κινηθούν στη συνέχεια, πως θα ασφαλίζονται επισκέπτες και ξενοδόχοι, πως θα επιβεβαιώνονται πιθανά κρούσματα κορονοϊού, ποιες θα είναι οι συνέπειες από κρούσματα κλπ.

Αυτά θα είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία οι ξενοδόχοι θα μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση που θα δημιουργηθεί φέτος και θα αποφασίσουν αν ανοίξουν, πότε και με ποιο τρόπο, τόνισε.

Τα δεδομένα όπως είπε αλλάζουν διαρκώς, φαίνεται όμως πως για την ώρα η κατάσταση γενικότερα βελτιώνεται και αυτό αποτυπώνεται και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο διάλογος για τον τουρισμό, αφού πλέον όλοι μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν κανονικές διακοπές στην Ελλάδα, κάτι που μέχρι και πριν ένα μήνα ήταν εκτός συζήτησης και το μόνο που απασχολούσε ήταν η ιατρική αντιμετώπιση των επισκεπτών με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διαχωριστικά στα ξενοδοχεία κλπ.

Βασικό ζητούμενο επίσης είναι να φανεί αν θα υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στο πως θα γίνονται οι τουριστικές μετακινήσεις, κάτι το οποίο θα ήταν πολύ θετικό και αναμένεται να ξεκαθαριστεί αύριο με ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αν η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες σε συγκεκριμένες χώρες, κάτι που επίσης έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται.

Ένας από τους μεγάλους φόβους των ξενοδόχων, το ότι δηλαδή θα τα ξενοδοχεία στα οποία θα επιβεβαιωνόταν κρούσμα θα έμπαιναν σε 14ήμερη καραντίνα, φαίνεται πως απομακρύνεται αφού ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως οι δικές του πληροφορίες από όσα ανεπισήμως συζητούνται αυτή τη στιγμή, κάνουν λόγο όχι για γενική καραντίνα και πρακτικά κλείσιμο ξενοδοχείων, αλλά για απομονωμένους χώρους και δωμάτια εντός των ξενοδοχείων.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου της χώρας ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως από πλευράς προθέσεων είναι ξεκάθαρο πως φαίνεται η διάθεση για σημαντική ενίσχυση του τουρισμού, ο οποίος είναι ο κλάδος με τις μεγαλύτερες συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς όμως ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο που θα γίνει αυτό, πέρα από κάποιες κινήσεις προσωρινής ανακούφισης. Θετικό είναι επίσης, ανέφερε πως γίνονται κινήσεις και για την προστασία και των εργαζομένων.

πηγη:radiolasithi.gr

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.