Γ. Βαρδάκης: Μικρές επιπτώσεις στην Ιεράπετρα από την αγγλική «καραντίνα» – Καλύτερος μήνας τουριστικά ο Σεπτέμβριος

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ως μια χρονιά που η μόνη λέξη που μπορεί να την αποτυπώσει με ακρίβεια είναι «καταστροφική» χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική σεζόν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι με αφορμή την πρόσφατη «καραντίνα» που τέθηκε σε ισχύ από τη Βρετανία για όσους επισκέπτες επιστρέφουν από την Κρήτη και άλλα τουριστικά νησιά της Ελλάδας, λόγω της αύξησης που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού.

Γεγονός που όπως είπε πολύ λίγο επηρεάζει άμεσα την Ιεράπετρα και γενικότερα το Λασίθι αφού οι Άγγλοι τουρίστες είναι παραδοσιακά πολύ λίγοι στην περιοχή, με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε λίγες περιοχές της Βόρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, και πολύ περισσότερο στη Ρόδο και τα Επτάνησα όπου εκεί οι Άγγλοι τουρίστες είναι η πλειοψηφία, και έτσι από χθες έχουν αρχίσει μαζικά οι αποχωρήσεις και οι ακυρώσεις κρατήσεων για τις επόμενες μέρες.

Οι επιπτώσεις από την βρετανική αλλά και ολλανδική «καραντίνα» πάντως αναμένεται να πλήξουν έμεσα συνολικά τον τουρισμό της χώρας αφού τα στοιχεία των κρατήσεων έδειχναν πως ο Σεπτέμβριος θα ήταν ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού κάτι που πλέον αρχίζει να ανατρέπεται.

Στα τοπικά δεδομένα της Ιεράπετρας και του Λασιθίου υπάρχουν ξενοδοχεία που μέσα στον Σεπτέμβριο υπολόγιζαν τις πληρότητες στα ξενοδοχεία τους περίπου στο 50%, νούμερο που για τα φετινά δεδομένα είναι πάρα πολύ καλό και όλοι ελπίζουν να κλείσουν με αυτό τον τρόπο την τουριστική χρονιά.

Σε ό,τι αφορά την ερχόμενη σεζόν ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις με την ανάπτυξη και διάθεση εμβολίου για τον κορωνοϊό. Κι αυτό γιατί εφόσον αποδειχθεί πως μπορεί να κυκλοφορήσει ένα ασφαλές εμβόλιο σε επαρκείς ποσότητες, το κλίμα στον τουρισμό θα αλλάξει και η ερχόμενη σεζόν μπορεί να κυλήσει αρκετά καλύτερα από τη φετινή, κοντά στα φυσιολογικά και αναμενόμενα επίπεδα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.