Γ. Βαρδάκης: Από τα μέσα Ιουνίου θα φανεί η πορεία του τουρισμού στην Ιεράπετρα – Χρονιά χωρίς προβλέψεις


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαΐου 2021 by manos (ceo)-admin

Με τον τουρισμό στη χώρα να ετοιμάζεται για ακόμα ένα άνοιγμα εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί, οι προσδοκίες για το φετινό καλοκαίρι και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν αυτή την περίοδο προσγειωμένες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης, Γιώργος Βαρδάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, δίνοντας μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο ο οποίος σιγά-σιγά προετοιμάζεται να ξεκινήσει να λειτουργεί.

Όπως είπε τα περισσότερα ξενοδοχεία τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στον Άγ. Νικόλαο δεν σκοπεύουν να ανοίξουν άμεσα και θα περιμένουν να ξεκινήσει ο Ιούνιος ώστε να αρχίζει η ροή των επισκεπτών.

Οι κρατήσεις μέχρι τώρα, όπως λέει, είναι σχεδόν ανύπαρκτες, και έτσι θεωρείται δεδομένο πως όσοι ταξιδέψουν θα κλείσουν τα εισιτήριά τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τα δεδομένα αυτά όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης δεν αλλάζουν το γεγονός ότι από τον Ιούλιο και μετά αναμένεται, βάση λογικής, ένας πολύ μεγάλος επισκεπτών στη χώρα, όμως είναι επίσης γνωστό πως το κάθε δεδομένο μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή και έτσι δεν μπορεί να προεξοφληθεί ακόμα τίποτα.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή δείχνουν πως οι ξενοδόχοι θα πρέπει να περιμένουν ένα ποσοστό περίπου 40% με 50% σε σχέση με τους φυσιολογικούς τους τζίρους, έχοντας να διαχειριστούν και το σημαντικό κόστος των υγειονομικών μέτρων που θα ισχύσουν και φέτος.

Για την ώρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στον τουρισμό δεν έχουν ανακοινωθεί και έτσι όσοι ανοίξουν θα το κάνουν σύμφωνα με το τι κρίνουν οι ίδιοι σωστό, όμως θεωρείται δεδομένο πως πέρα από όσα ίσχυσαν πέρυσι θα θεσπιστούν υποχρεωτικά self-test για τους εργαζόμενους, όπως γίνεται ήδη με άλλους κλάδους, ενώ ο εμβολιασμός του προσωπικού θα είναι επίσης ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τον κλάδο φέτος.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.