Γ. Ασπραδάκης: «Εντός χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί το πρώτο τμήμα του μεγάλου έργου ύδρευσης της Ιεράπετρας»


Τελευταία ενημέρωση 6 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

Την περιοχή Γαβρίλη Μύρτου επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιος Ασπραδάκης, μαζί με τον επιβλέποντα της αναδόχου εταιρείας, Πολιτικό Μηχανικό, κ. Αλέξανδρο Βελεγράκη, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία στο μεγάλο έργο της ύδρευσης που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του αγωγού από τον Μύρτο έως την περιοχή Σωπάτες. Το έργο προϋπολογισμού 3.720.000€  περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου δικτύου 6.298 μ εκ του οποίου έχει ήδη τοποθετηθεί δίκτυο μήκους 5.898μ. και αναμένεται η ολοκλήρωσή του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κος Ασπραδάκης στη συνέχεια ανέφερε: «Όπως διαπίστωσα οι εργασίες προχωρούν ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος και σύντομα θα παραδοθεί το πρώτο τμήμα του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον Δήμο Ιεράπετρας και αφορά  την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού ύδρευσης από τις πηγές της Σαρακίνας ως την δεξαμενή ύδρευσης στον Περιστέρα Ιεράπετρας.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί και υποβληθεί προς χρηματοδότηση η δεύτερη και τρίτη φάση του έργου που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των αγωγών από τη Σαρακίνα ως τον Μύρτο και από την περιοχή Γαβρίλη έως και τα όρια του Σχεδίου της πόλης της Ιεράπετρας, ενώ η μελέτη της τέταρτης φάσης (από τα όρια του σχεδίου πόλεως έως και τις δεξαμενές της Ιεράπετρας) ολοκληρώνεται μέσα στον Νοέμβριο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, ζωτικής σημασίας, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα της ύδρευσης τόσο της πόλης της Ιεράπετρας όσο και των οικισμών εξασφαλίζοντας επαρκή ποσότητα σε ποιοτικό νερό που θα υπερκαλύπτει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών, επιτυγχάνοντας μείωση των απωλειών νερού και καλύτερο έλεγχο των δικτύων. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του έργου όσο το δυνατόν συντομότερα προς όφελος όλων των πολιτών».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.